joi, 14 aprilie 2011

Judeţul Robertei Anastase, raiul contrabandiştilor Nicolae Ceapchie, alt important pilon pedelist al contrabandei cu petrol din Prahova

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro

Din ce în ce mai multă lume începe să înţeleagă că mult trâmbiţata luptă anticorupţie a PDL şi a lui Traian Băsescu e doar o mascaradă ridicolă, pusă în scenă de procurorii obedienţi regimului şi livrată opiniei publice pe post de circ. Că, deh, dacă pâine ioc, atunci măcar circ să dea poporului suvern Băsescu şi ai lui. Nu mai departe de săptămâna trecută, în judeţul Robertei Anastase s-a „jucat" un nou episod din vodevilul cotrocenist "Luptăm cu corupţia doar pentru ochii prostimii".

Nicolae Ceapchie, finul deputatului PDL de Prahova George Ionescu (prim-vicepreşedintele PDL Prahova, mâna dreapta a Robertei Anastase), a fost arestat în data de 7 aprilie. Însă motivul arestării acestui important interlop prahovean este unul de-a dreptul ridicol, prin comparaţie cu anvergura afacerilor sale reale.

Împreună cu Nicolae Ceapchie a fost arestată şi soţia acestuia, nimeni alta decât fiica Marilenei Stanciu, consilier local municipal din partea PDL. De asemenea, s-au emis mandate pe numele mai multor colaboratori de-ai lui Ceapchie. Aceştia au fost acuzaţi de constituirea unui grup infracţional. Clanul Ceapchie este acuzat de comiterea mai multor fapte de înşelăciune, la firme de leasing, la bănci, dar şi la parteneri de afaceri, care au depus plângeri. Prejudiciul calculat până acum se ridică la suma de 100 de miliarde de lei vechi, dar este, se pare, mult mai mare. Însă marile tunuri ale clanului condus de Nicolae Ceapchie nu constau în înşelăciunile şi prejudiciile aduse firmelor de leasing, ci în traficul cu produse petroliere şi în cel cu materiale de construcţii.

Ceapchie este considerat, pe bună dreptate, "eminenţa cenuşie a contrabandei cu petrol din Prahova". O dovadă a acestui lucru este şi faptul că numele acestui individ precum şi activităţile ilegale ale firmelor figurează în rapoartele SRI, care a semnalat inclusiv în previzionările pentru 2011 pericolul reprezentat de clanul Ceapchie şi afacerile acestui clan pentru siguranţa economică a judeţului Prahova şi a României. Nicolae Ceapchie este proprietarul unui imens teren situat lângă Gara de Sud Ploieşti, acolo unde a construit un aşa-zis parc auto, care în realitate nu este nimic altceva decât locul în care intră toate cisternele cu produse petroliere traficate şi unde sunt fabricate pe loc actele necesare pentru ca aceste cisterne să ajungă în regulă la destinaţie. Este de notorietate pentru prahoveni că acest domeniu al lui Ceapchie este un adevărat stat în stat, în sensul că tot ceea ce se întâmplă în aşa-zisul parc auto de lângă Gara de Sud este complet ieşit de sub jurisdicţia organelor de cercetare ale statului. Mai pe româneşte spus, Poliţia, Procuratura sau Garda Financiară nu calcă niciodată pe domeniul lui Ceapchie. Ăsta este ordinul primit de la Bucureşti. Paza acestui parc auto al lui Nicolae Ceapchie este asigurată de aceiaşi bodyguarzi fioroşi dotaţi cu arme de foc şi cu săbii ninja. Ploieştenii ştiu că orice musafir care îndrăzneşte să pună piciorul în parcul auto de lângă Gara de Sud se poate trezi că rămâne fără o mână, un picior sau chiar cu un glonţ în cap.

O altă afacere din care clanul condus de Ceapchie câştigă sume imense de bani e contrabanda cu materiale de construcţii. Firmele controlate de Ceapchie au efectuat lucrări de asfaltare şi reabilitare la primării din judeţ (cele mai multe dintre ele sunt conduse de primari PDL), banii fiind folosiţi în interes personal de către membrii grupului, după ce erau trecuţi prin mai multe firme fantomă - după reţeta deja patentată de cei de la NAC Industrii, firma de casă a familiei Robertei Anastase. În afacerile lui Ceapchie sunt implicate 17 primării din Prahova (majoritatea lor, primării PDL) care au contractat diverse lucrări de construcţii prin firma de construcţii a lui Nicolae Ceapchie. De exemplu, Primăria Sângeru a plătit Societăţii "De Construcţii Investiţii şi Comerţ Import Export" SRL, aparţinând liderului grupării infracţionale, suma de 400.000 de lei pentru reabilitarea unei grădiniţe din localitatea prahoveană. "Eu sunt mulţumit de lucrare, însă, când i-am căutat să le plătim şi restul de 190.000 de lei, nu am găsit pe nimeni la societate, adică nu am avut cui să dăm aceşti bani. Între timp am aflat că erau în faliment şi am primit o somaţie publică de la finanţe prin care ne anunţau că firma era datoare la ANAF. Aşa că va trebui să plătim Fiscului aceşti bani", a declarat sâmbătă Constantin Băjinaru, edilul din Sângeru, pentru adevarul.ro.

Vedeţi cât de bine stăm cu aşa-zisa luptă împotriva corupţiei?! Vajnicii procurori ai regimului Băsescu luptă până cad laţi cu corupţia şi cu corupţii (fireşte numai cu cei din opoziţie) şi din când în când, de ochii lumii, mai luptă şi cu câte un corupt de-al lor, pe care însă îl agaţă pentru ceva minor, de genul a trecut pe roşu la semafor.

Hăhăhă! Să luptaţi bine! Cu... anticorupţia!


Publicat Miercuri, 13 aprilie 2011 Cristina Horvat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu