joi, 14 aprilie 2011

Udrea ii face raportul lui Oprescu

Romania trebuie salvata!
9am.ro 14.04.2011


Liderul PDL Bucuresti, Elena Udrea, sustine ca sedinta CGMB de miercuri a aratat determinarea PDL in a oferi Capitalei un buget functional, iar despre Sorin Oprescu spune ca un bun gospodar isi dramuieste banii, nu sta cu mana intinsa in timp ce risipeste banii pe lucruri neimportante.

"Sedinta Consiliului General de ieri (miercuri - n.r.) a aratat, daca mai era nevoie, determinarea PDL in a oferi Bucurestiului un buget functional si in a pune in practica planul privind referendumul legat de Legea Capitalei. Dupa o luna in care a refuzat sa intre in legalitate si a blocat astfel acceptarea bugetului la Ministerul Finantelor, dupa ce marti PDL l-a somat sa convoace sedinta deindata pentru aprobarea bugetului (altfel urma sa o convocam noi), Oprescu a fost fortat sa isi corecteze erorile facute in transcrierea bugetului (lucru, de altfel, ilegal) asa cum fusese aprobat in Consiliul General la ultima sedinta", scrie, joi, Elena Udrea pe blogul sau.

Ea precizeaza ca PDL nu a renuntat la principiile dupa care a facut initial amendamentele la buget: a asigurat intai finantarea subventiei pentru caldura, apa calda si transport pentru bucuresteni si a directionat sume catre investitiile incepute deja, pentru a putea fi finalizate.
"Evident ca atunci cand ai proiecte incepute si un buget insuficient fata de nevoi, faci o prioritizare a investitiilor si in niciun caz nu te apuci de lucrari noi, cat timp nu ai resurse nici pentru a le finaliza pe cele vechi. Asta a fost printre primele decizii pe care le-am luat la ministerul pe care il conduc", adauga Udrea, transmite MEDIAFAX.

Ea sustine ca Oprescu venise cu nenumarate studii de fezabilitate, pentru a i se aproba investitii noi, chiar daca nu asigura continuarea celor incepute deja.

"Dorea sa aiba macar o investitie demarata de el, chiar daca inutila sau inoportuna in prezent. Au fost prinsi in buget banii veniti de la Guvern pentru plata subventiei RADET, iar primarul s-a plans ca nu i s-a dat mai mult. Un bun gospodar isi dramuieste banii, nu sta cu mana intinsa in timp ce isi risipeste banii pe lucruri neimportante: ceasuri de aur, rate exotice, contracte de salubrizare incheiate cu incalcarea legii la preturi fabuloase etc", mai scrie Udrea.

In opinia sa, actualul Executiv a dat dovada de foarte multa intelegere fata de primarul Bucurestiului, finantandu-i Pasajul Basarab, Stadionul National sau Pasajul Baneasa, obiective majore in care Guvernul s-a implicat activ in favoare bucurestenilor.

"Nu cred ca Sorin Oprescu a obtinut atat de multa sustinere din partea Executivului in perioada cand prim-ministru era Calin Popescu Tariceanu si bugetul era semnificativ mai mare. Bucurestiul este un oras bogat care arata ca un oras sarac. Prima conditie ca sa se dezvolte tine de iesirea din logica asistatului social - «sa ne dea Guvernul». Executivul nu poate sacrifica interesele Romaniei doar pentru ca Oprescu vrea sa mareasca lista electorala a obiectivelor de investitii deschise", mai scrie Elena Udrea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu