luni, 15 iunie 2009

Oprescule te strange cureaua?

Pacat, am crezut in proportii mari in numele "Oprescu".
Se vede ca ne-am inselat, tot in proportii mari.

Chiar nu exista politician corect?
A, ala nu are loc in politica, pentru ca nu poate sa joce cu ei hora.
Nu are loc la Bamboo, ca nu-si permite. Si nici la Cafeneaua Dorobanti nu poate sta ca iar nu-si permite.

Domane ajuta-ne!

Un imprumut dat de Oprescu unei firme dispare din declaratia sa de avere

Un imprumut de 623.113 de lei pentru firma Medical Prestige, unde, de altfel, Sorin Oprescu detine 25% din actiuni, in valoare nominala de 8.000 de lei, nu apare in declaratia de avere a edilului pe 2008, dupa ce a fost mentionat in cea pe anul 2007

Potrivit declaratiei de avere pe anul trecut, publicata pe site-ul municipalitatii bucurestene, primarul general al Capitalei nu mai apare drept creditor al firmei Medical Prestige, insa ramane in continuare dator, la fel ca in 2007, cu suma de 100.000 de euro la o persoana particulara, suma pe care a luat-o cu imprumut in 2007 si pe care trebuie sa o restituie in 2010.

Tot conform declaratiei de avere pe anul trecut, veniturile lui Oprescu au scazut fata de 2007, de la 149.189 lei, la 123.389 lei. In 2008, edilul-sef al Capitalei a castigat 72.389 lei, salariu de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila", si 41.000 lei, indemnizatie de conducere de la Primaria Capitalei.

In 2007, Oprescu declarase venituri de 59.643 lei de la Senat, 32.175 lei - salariul de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" si 47.371 lei reprezentand indemnizatia de conducere acordata de Colegiul Medicilor din Romania.

Anul trecut, primarul si-a schimbat autoturismul BMW cumparat in 2003 cu unul fabricat in 2007, prin buy-back, de la reprezentanta acestei firme (masina veche a fost folosita ca avans pentru cea noua). Valoarea noii masini nu este precizata in declaratie. Edilul-sef mentioneaza, in schimb, faptul ca masina veche i-a fost evaluata la 45.000 de euro.

Contul in lei al primarului, deschis la Libra Bank, s-a diminuat in 2008, de la 6.178 lei in 2007, la 1.200 lei anul trecut. In contul sau in euro, deschis la aceeasi banca, a ramas insa aceeasi suma, una simbolica - 22,14 euro, ceea ce inseamna ca Oprescu nu a primit dobanda la aceasta suma.

La capitolul terenuri si case, Oprescu mentioneaza in declaratia pe 2008 aceleasi proprietati din 2007, respectiv un apartament de 172 de metri patrati in Bucuresti, o casa de 480 de metri patrati si un teren de 1.000 de metri patrati in comuna ilfoveana Ciolpani, precum si un teren de 500 de metri patrati in Predeal.

Oprescu spune ca mai detine obiecte de arta in valoare de 39.000 de euro si bijuterii de 10.000 euro, iar valoarea obiectelor de cult pe care le poseda este de 3.100 de euro, fata 2.500 de euro in 2007.




Publicat: astazi 9am

Astia sunt revolutionarii nostri din '89?

Sunt curios daca acest Cutean a participat la revolutie, si mai ales ce a facut el pentru tara in '89.
Dar, daca asta e revolutionar ce sa batut pentru tara e grav.
NU mai are cine sa ne salveze. Daca nici macar cei ce au luptat o data pentru patrie nu mai sunt ce au fost, Cine ne mai aduce la mal?

Pentru cine mai canta imnul ala?

Secretarul de stat pe problemele revolutionarilor, condamnat la 5 ani de inchisoare

Judecatoria Sectorului 1 a decis astazi condamnarea secretarului de stat pe problemele revolutionarilor, Emilian Cutean, la 5 ani de inchisoare cu executare pentru coruptie, cei peste o suta de revolutionari adunati in fata Judecatoriei salutand hotararea. Decizia nu este definitiva.

Cea de-a doua persoana trimisa de DNA in judecata in dosar, Mihaela Daniela Sbarcea, a fost condamnata la 3 ani de inchisoare cu suspendare.

De asemenea, Cutean trebuie sa restituie 133.840 de lei cheltuieli judiciare facute de procurori cu acest dosar, informeaza NewsIn.

Dupa pronuntarea sentintei, peste o suta de revolutionari au salutat decizia, strigand: "Victorie, victorie!".

Judecatoria Sectorului 1 a stabilit, pe 1 iunie, sa respinga cererea de arestare facuta de revolutionari pe numele lui Emilian Cutean, dupa ce inclusiv procurorul de sedinta al DNA s-a declarat impotriva. Instanta a mai respins si alte solicitari de probe facute de avocati.

La termenul de pe 1 iunie, avocatul Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor (SSPR) ar fi trebui sa puna concluzii, pentru institutie, impotriva actualului sau sef, Emilian Cutean. Avocatul SSPR a sustinut, insa, ca Emilian Cutean nu ar fi prejudiciat bugetul institutiei, in totala contradictie cu cele stabilite de procurorii anticoruptie.

Asociatia Decembrie 1989 Metrou a cerut, pe 4 mai, instantei sa dispuna arestarea preventiva a secretarului de stat pentru problemele revolutionarilor, Emilian Cutean, judecat pentru abuz in serviciu. Revolutionarii si-au motivat cererea sustinand ca Emilian Cutean ar putea influenta martorii si pe cealalta persoana judecata in dosar, Daniela Zbarcea, si s-ar putea sustrage cercetarilor. Mai mult, revolutionarii au sustinut ca Emilian Cutean trebuie sa fie arestat preventiv pentru ca lucreaza din nou la Secretariatul de stat pentru problemele revolutionarilor, institutie de la care ar fi "dirijat trei miliarde de lei vechi catre Asociatia Club 22, organizatie infiintata si condusa de el, fapt pentru care este trimis in judecata".

Membrii Asociatiei Decembrie 1989 Metrou, care este parte civila in proces, au sustinut ca deja Cutean ar fi influentat partea civila si anume Secretariatul de stat pentru problemele revolutionarilor, care si-a retras pretentiile civile, spunand ca le-a recuperat.

Instanta a amanat pentru 1 iunie judecarea procesului, cerand partilor sa intocmeasca toate cererile si sa le motiveze, avand in vedere ca procesul dureaza de mult timp.

Emilian Cutean a fost trimis in judecata, in 2006, alaturi de Mihaela Daniela Sbarcea, sub acuzatia de efectuare a unor operatiuni financiare incompatibile cu functia si abuz in serviciu, respectiv, complicitate la aceste infractiuni.

Emilian Cutean este inculpat pentru promovarea unei hotarari de guvern prin care s-ar fi dirijat trei miliarde de lei vechi catre Asociatia "Club 22", organizatie infiintata si condusa de el. "Club 22" a primit banii in cadrul programului "15 ani de la Revolutia Romana", un program comemorativ aprobat de HG 2213, din 9 decembrie 2004. Cutean a semnat ordinele prin care se faceau platile pentru "Club 22" dupa data de 20 decembrie 2004, cand acesta parasise deja postul asigurat de guvernarea PSD. Doua miliarde de lei au fost virate asociatiei in 22 decembrie 2004, restul fiind livrat in doua transe semnate pe 23 si 28 decembrie 2004.

Potrivit rechizitoriului, sumele de care a beneficiat Asociatia "Club 22" sunt necuvenite si sunt considerate prejudiciu adus Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor. De asemenea, rechizitoriul il acuza pe Cutean ca nici nu ar fi folosit integral suma de trei miliarde de lei pentru comemorarea Revolutiei. O parte din bani au fost depozitati intr-un cont bancar deschis de fostul secretar de stat pe numele asociatiei sale. Alte noua miliarde de lei vechi au fost acordate mai multor asociatii de revolutionari.


Publicat: astazi 9am