vineri, 29 mai 2009

Fuck you Romania!

"Mare Prost " mai esti romane!
Cum sa mai votezi asemenea specimene?
Cine imi arata si mie un om corect in clasa politica?
Mai fura omul un ou, o paine, dar astia au furat si pamantul de sub noi, si zaharul din ceai.

Rovana Plumb doseşte un Q7 de fiţe de 50k euro

Acest articol a aparut si in Academia Caţavencu din 27 Mai 2009 | Biroul de Investigatii

S-ar putea crede că europarlamentarii ăştia ar trebui să fie un fel de cavaleri templieri ai parlamentarilor români. Pe naiba! Şi ei tot oameni sînt şi simt o nevoie acută de a comite greşeli în declararea cinstită a averii, cu cel puţin la fel de multă îndîrjire pe cît arată guşterii locali de la Casa Poporului. Ne demonstrează această teorie europarlamentarul PSD Rovana Plumb, căreia îi lipsesc din declaraţia de avere vreo două firme şi un Audi Q7, cumpărat acum, în vreme de criză.


Companionul de viaţă al Rovanei ascunde două companii

Să luăm lucrurile în ordine.
Conform rubricii „Active financiare“ a declaraţiei de avere postate pe site-ul Biroului Electoral Central, europarlamentarul Rovana Plumb, împreună cu soţul acesteia, deţine 0,002% din acţiunile Gerovital Cosmetic SA, în valoare de 38 RON. Bun. Haideţi acum să vă oferim varianta completă a posesiunilor celor doi soţi. În primul rînd, ceea ce nu apare în declaraţia de avere a Rovanei Plumb este faptul că soţul, Dan Plumb, are acţiuni la încă două societăţi comerciale. Una dintre ele este Real Business Consult, care a fost înfiinţată în august 2002 şi la care soţul Rovanei deţine 50% din acţiuni. Celălalt acţionar este Cristian Petre, avocat la Societatea Civilă de Avocatură Dănilă, Petre şi Asociaţii. Aşa cum arată site-ul casei de avocatură, printre clienţii acesteia se numără Gerovital Cosmetics (la care este director Andrei Plumb, fiul cel mare al europarlamentarului) şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, acolo unde Rovana Plumb a fost preşedinte, cu rang de secretar de stat, în perioada 2001-2004.
Pesediştii familiei Plumb, asociaţi cu pedeliştii de marmură ai lui Videanu

Cea de-a doua societate nedeclarată de Rovana Plumb este Prime Time Construct SRL, înfiinţată în 2007. Firma aparţine în totalitate familiei: soţul deţine 50% din acţiuni, iar fiul cel mare, care este şi administrator, are restul de 50%. Prin Prime Time Construct, cei doi bărbaţi din viaţa Rovanei deţin 50% din acţiunile altei firme, Mega Construct Grup, înfiinţată în septembrie 2008. Foarte surprinzător, coacţionar la acest sereleu este o altă societate. Deţinută de Marius Florin Drăguţ, soţul Ninei Drăguţ. Dacă aceste nume nu vă spun nimic, să ştiţi totuşi că ele înseamnă destul de mult pentru ministrul Economiei, Adriean Videanu. Nina Drăguţ a fost purtătoarea sa de cuvînt la Primăria Capitalei, iar în prezent a fost luată sub aripa protectoare a pedelistului Gheorghe Udrişte, director al Metrorex şi fost şef al Direcţiei de Infrastructură a Primăriei Capitalei din mandatul lui Adriean Videanu. De altfel, Marius Florin Drăguţ întreţine relaţii de biznis cu fiul lui Udrişte, fiind acţionari la aceeaşi firmă, potrivit unui articol apărut în 2007 în cotidianul Atac.

Cum e turcul lui Boc, aşa şi pistolul cu Plumb

Dacă tot am vorbit atît de mult despre firmele familiei Plumb, nu putem să-i refuzăm lui Andrei Plumb porţia de glorie. Descoperim astfel cum fiul cel mare o arde pe partea economică cu nişte băieţi turci de toată isprava. Alături de Atalay Tamer, Bekar Mustafa şi Camur Nadir, Andrei Plumb este acţionar la DTM Association Construct, care a fost înfiinţată în februarie 2009. Tamer şi Mustafa sînt patronii de la King Industrial, societate care are contracte de vreo 30 de milioane RON de la Primăria Cluj-Napoca, în timp ce primar era prim-ministrul Boc. Fostă acţionară şi directoare de marketing la King Industrial Enterprises este Liliana Călin. În 2007, paparazzii de la Cancan au surprins-o pe madam Călin în timp ce părăsea imobilul în care fostul primar de Cluj avea închiriat un apartament. Practic, familia pesedistă Plumb pare mai apropiată de PD-L decît de PSD, avînd în vedere relaţiile de afaceri.

Ce-şi cumpără europarlamentarul la Bruxelles? Audi Q7 de fiţe

Mai tragem o privire în documentul oficial şi observăm că familia Plumb se mîndreşte doar cu un autoturism „Crysler“ şi un scuter „Malaguti“. De fapt, perla soţilor este autoturismul Audi Q7, care a fost achiziţionat în acest an, în mai. Şi NEDECLARAT. Normal, în vreme de criză economică, gospodarul român îşi trage căruţă de lux vara şi iarna vede el cum o scoate la capăt. Gipanul este nou şi a fost luat de la Audi Center Zaventem din Bruxelles. Preţul a fost de aproximativ 52.000 de euro. Maşinoiul e de culoare neagră, are tracţiune integrală şi vreo 211 CP. Pînă la urmă, n-ar fi nici o problemă că sufleţelul Rovanei Plumb a poftit la ditamai gipanu’, însă e mai greu de explicat cum a ajuns să obţină un autoturism pe care, teoretic, nu şi-l poate permite. Spunem asta pentru că avem în vedere declaraţia ei de avere, în care apar venituri de 63.600 RON în dreptul europarlamentarului şi de 37.053 RON din partea soţului. De asemenea, cei doi plătesc rate la un credit de 800.000 de euro, luat pe 23 de ani. În conturi au numai 19.280 de euro şi 7.378 RON.

Rovana trăieşte pe credit, dar are binefăcător pentru gipan

Haideţi să vedem ce-are de spus europarlamentarul Rovana Plumb despre aceste probleme. Am întrebat-o de ce nu a trecut în declaraţia de avere cele două firme la care este acţionar soţul dumneaei. Iată răspunsul: „De ce n-am trecut în declaraţia de avere? (către soţul Dan Plumb – n.r.) …sînt de la Academia Caţavencu“. Cînd a auzit, soţul ne-a adresat un călduros „Ia dă-i în morţii mă-sii“ (pe care îl avem înregistrat, trebuie doar să intraţi AICI să ascultaţi). „Nu mai vorbi aşa“, şi-a rugat pesedista soţul din dotare şi a cerut ca întrebările să îi fie trimise pe e-mail. Deşi acest lucru s-a întîmplat, răspunsul nu a venit de la Rovana Plumb, ci de la „domnul Rotaru“. Care, la scurtă vreme după discuţia între europarlamentar şi reporterul Academiei Caţavencu, l-a sunat pe acesta din urmă ca să-i dea explicaţii. Da, pur şi simplu: l-a sunat pe reporter, i-a spus că-l cheamă Rotaru şi că poate explica ce şi cum cu maşina Rovanei! Pe scurt, Rotaru s-a prezentat drept un binefăcător al familiei Plumb. Căreia i-a împrumutat 42.000 de euro, pentru a-şi putea achita maşina. Mai mult, Marian Rotaru mai este şi directorul campaniei electorale a Rovanei, finanţator al acesteia, prieten apropiat şi, în general, omul cu relaţiile şi cu banu’. Bun la casa omului, deci. Din prietenie, desigur. Prietenie, însă, care rezolvă problema surselor financiare ale Rovanei, dar naşte altă dandana: de ce nu şi-a declarat europarlamentarul împrumutul luat de la Rotaru? Dar, despre asta, într-un episod viitor.