duminică, 16 octombrie 2011

Portret de Senator al romanilor!

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro

Portret de senator
Cezar Măgureanu: turnător la Securitate, bancher la "găuri negre", prieten cu un interlop


Senatorul giurgiuvean Cezar Măgureanu a turnat la Securitate de la vârsta de 21 de ani, oferind informaţii despre colegii săi de facultate, apoi despre cei de serviciu. Cu toate acestea, instanţa supremă l-a absolvit de acuzaţia oficială de colaborator al Securităţii.

După Revoluţie, el a lucrat la aproape toate instituţiile bancare care au devenit celebre sub denumirea de "tunuri", provocând prejudicii băneşti imense statului şi clienţilor. În 2008, Măgureanu a devenit un politician remarcabil prin viteza sa: a schimbat trei partide în trei ani, scrie zf.ro.

În aceste zile, senatorul de Giurgiu a intrat în lumina reflectoarelor ca un apropiat al grupării interlope "Butoane", al cărei lider - Octavian Grecu, a girat un credit bancar contractat de fiica senatorului împreună cu soţul ei, pentru una dintre firmele care le aparţin.

Senatorul Cezar Măgureanu a intrat în politică în 2008, când a devenit consilier judeţean în Giurgiu, din partea PNL. La sfârşitul anului 2009, el i-a abandonat pe liberali şi a trecut la PDL, la scurt timp după gestul similar al deputatului de Giurgiu Dan Păsat, actualmente judecat pentru trei acte de şantaj şi şapte operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia de parlamentar. Măgureanu a fost răsplătit de PDL cu funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene de partid.

În luna februarie a anului 2010, Cezar Măgureanu a fost ales preşedinte al organizaţiei municipale a PDL Giurgiu, după ce deputatul PDL Victor Boiangiu i-a cedat locul în fruntea organizaţiei.

La sfârşitul anului 2010, Măgureanu iese din PDL, activând ca senator independent, iar în 2011 este preluat de UNPR, devenind viceliderul grupului UNPR din Senat.


Dan Zavaleanu

vineri, 14 octombrie 2011

Culmea gangsterismului!

Romania trebuie salvata!

Are casa proprietate personala, are serviciu cu locuința gratuita pe banii noștri si tot ce-i trebuie la scara si tot mai vrea sa rupa de la stat?
Cate familii tinere se chinuie sa cumpere o casa?
Nu, noi săracii trebuie sa facem credite si sa le fim lor sclavi pe veci!
Si, parca era cercetat in niste conflicte de interese si dosare de coruptie?!
Da, doar de fațada!
Ca doar prostii si săracii sunt închiși!


Moarte lor, moarte trădătorilor!

Baconschi vrea casă de protocol şi un loc pe listele ANL pentru o vilă

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro

Deşi deţine un apartament, ministrul Afacerilor Externe a cerut şi casă de protocol şi a obţinut şi un loc pe listele ANL pentru o vilă.Teodor Baconschi a susţinut că totul s-a făcut pe căi legale.

"Am un apartament proprietate personală pe care-l închiriez şi din chiria aceasta obişnuiesc să-mi plătesc rata la creditul pe 30 de ani. O casă care sper să fie gata cândva. E luată (de la ANL, n.r.) pe credit ipotecar pe 30 de ani. Soacra mea locuia până acum doi ani, când a ajuns la o anumită vârstă, la Atena, unde avea proprietate un mic apartament, a vândut acel apartament şi şi-a cumpărat un alt apartament aici. A preferat să pună acest apartament pe numele propriei fiice", a declarat Baconschi potrivit realitatea.net.

joi, 13 octombrie 2011

Cum vor cei din UDMR sa isi ascunda averile?

Romania trebuie salvata!

Autor: Alexandra Lia Grindean •13 Octombrie 2011



Se pare ca cei din UDMR merg pe principiul "taci si faci", dupa ce un deputat maghiar incerca din rasputeri sa reduca atributiile ANI pentru ca parlamentarii sa isi poata ascunde averea.

O asigurare de viata e ca un "Te iubesc" pentru familia ta. Fa-le o declaratie acum!

Deputatul UDMR, Marton Arpad, a depus mai multe amendamente la Camera Deputatilor prin care incearca sa goleasca de continut si sa restranga libertatile si atributiile Agentiei Nationale de Integritate.

In intampinarea acestuia vina insa Monica Macovei care, desi face parte din PDL, partidul care se afla la guvernare alaturi de UDMR, nu se opreste din a-i acuza pe unguri de incercari continue de a ascunde coruptia si neregulile savarsite de parlamentarii lor.

Ce vrea, de fapt, UDMR?

Potrivit amendamentelor depuse la CD de catre UDMR, Agentiei Nationale de Integritate urmeaza sa i se ingradeasca urmatoarele atributii:

opinia publica sa nu stie nimic despre averile si conflicte de interese ale candidatilor in perioada alegerilor;
declaratiile de avere sa nu mai fi publice, pe site-ul ANI;
inspectorii de integritate sa nu mai primeasca informatii de la alte institutii ale statului, deci sa nu mai poata verifica averile si nici realitatea celor scrise in declaratii;
contractele incheiate in situatii de conflict de interese sa nu mai poata fi anulate; adica, daca un primar sau un ministru face un contract pe bani publici cu firma mamei, acel contract sa ramana in vigoare.

Pe langa astea, Monica Macovei ne aminteste si ca UDMR s-a opus si in februarie 2005, in Guvern, adoptarii declaratiilor de avere detaliate si publice. UDMR s-a opus luni de zile, in 2006, tot in Guvern, adoptarii legii ANI si a contribuit, in Parlament, la respingerea, in 2006, a ordonantei de infiintarea a DNA.

Se pare ca cei din UDMR, in loc sa se ocupe de masuri care sa aduca bunastare tarii si cetatenilor, si-au fixat ca obiective distrugerea institutiilor care lupta impotriva coruptiei.

Puscarie pentru toata lumea?

Gyorgy Frunda a spus ca sustinerile Monicai Macovei privind Agentia Nationala de Integritate (ANI) sunt "neadevarate" si ca el si colegii sai din UDMR vad lumea altfel.

"Monica Macovei vrea o puscarie pentru toata Romania, unde doar ea si prietenii ei sa fie afara. Eu nu vreau asa ceva, pentru ca eu sunt un barbat care lupta pentru drepturile omului. O provoc la o dezbatere televizata, la ce post doreste, am spus-o si o repet: ANI este o domnisoara de centura si trebuie tratata ca atare, cat timp lucreaza impotriva deciziei Curtii Constitutionale. Parlamentul a adoptat legea de functionare a ANI, dar nu a luat in considerare doua decizii ale Curtii Constitutionale, actuala lege e neconstitutionala si trebuie sa aducem in albia constitutionala legea de functionare a ANI. Alegeti dumneavoastra daca vreti sa traiti in republica-puscarie a lui Macovei sau in republica mea, care respecta drepturile omului", a spus Frunda.

Ce afaceri fac consilierii judeteni?

Romania trebuie salvata!

13 Octombrie 2011 9am.ro


Sute de consilieri judeteni din tara au actiuni sau sunt asociati la societati din domenii diverse, de la afaceri de familie, la firme care fac contracte cu institutii ale statului, indiferent ca e vorba de "banalele" cornuri sau laptele oferite elevilor sau de constructii ori consultanta

747 de consilieri judeteni, titulari in 1.200 de firme

Flickr.com
Secretarul general al Agentiei Nationale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, anunta saptamana trecuta ca au fost identificati 747 de consilieri judeteni care sunt titulari in 1.200 de firme, relateaza MEDIAFAX.

Potrivit oficialului ANI, conflictul de interese intra in zona achizitiilor publice, care este un factor de vulnerabilitate majora, in primul rand la nivelul comunitatilor locale, "ca tot se vorbeste de descentralizare".

Cum vor cei din UDMR sa isi ascunda averile?

Totodata, el arata ca, potrivit statisticilor, cel putin zece la suta dintre aceste firme unde sunt administratori consilieri judeteni au contracte cu autoritatile locale.

Situatia se confirma in multe dintre judete, existand firme la care consilierii judeteni detin sau sunt actionari la societati care au contracte cu statul, de la primarii, consilii judetene, teatre, Romgaz, AJOFM, Administratia Porturilor Maritime Constanta.

Alba si Arad

sxc.hu
In Alba, unii dintre consilierii judeteni au legatura cu firme care desfasoara contracte cu Consiliul Judetean sau chiar cu investitia de la Rosia Montana. Astfel, presedintele PSD Alba, Ioan Darzu, care este si consilier judetean, este vicepresedintele Consiliului de Administratie al firmei Albalact, care de cativa ani asigura produsele lactate din programul "Cornul si laptele" derulat in judet in urma licitatiilor organizate de CJ.

Tot in Alba, un alt consilier judetean, Adrian Dumitru Bendea, presedintele PDL Abrud, este membru in Consiliul de Administratie al SC RMGC SA Rosia Montana.

In Arad, printre cei mai prosperi alesi judeteni este presedintele PDL Arad, Gheorghe Seculici, care detine actiuni la firme si, impreuna cu sotia, terenuri, imobile in tara si in SUA, autoturisme si bijuterii. El sustine insa ca nu deruleaza contracte cu statul.

Un alt consilier judetean aradean, Ionel Giurgelea (PDL), are afaceri in domeniul productiei de alcool, dar si un "GIP Mitubisi", dupa cum scrie in declaratia de avere.

Constanta

Flickr.com
In Constanta, din cei 35 de consilieri judeteni, 19 sunt actionari sau asociati la peste 50 de societati. Doi dintre acestia, liberalul Gabriel Monea si democrat-liberalul Adrian Gheorghita, au contracte finantate de la bugetul de stat sau cu societati cu capital de stat sau unde statul este actionar.

Astfel, una dintre firmele lui Gabriel Monea a incheiat contracte de achizitie de bunuri cu Administratia Fluviala a Dunarii de Jos Galati, in valoare de 22.073,94 de lei, cu Administratia Porturilor Maritime Constanta, in valoare de 1.808,43 de lei, sau cu Universitatea Maritima Constanta. De asemenea, el are contracte, prin firmele sale, si cu Inspectoratul General de Aviatie, cu trei unitati militare, dar si cu Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Constanta si cu Agentia Romana de Salvare a Vietii Omenesti pe Mare.

In ceea ce-l priveste pe seful Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, averea acestuia nu s-a modificat foarte mult din anul 2008, cand a fost ales pentru un nou mandat in fruntea CJ.

Astfel, el detine mai multe terenuri intravilane, unul de 1.117,35 metri patrati in Constanta, dobandit in 2002/2003, altul de 246,45 metri patrati, tot in Constanta, din 2005, 2.000 de metri patrati la Mila 23, in Tulcea, achizitionati in 2000/2001, 1.123 de metri patrati in comuna Voluntari, judetul Ilfov, dobanditi in 2005 si un teren de 335 de metri patrati la Piatra Neamt, dobandit in 2005. In anul 2009, el a achizitionat cate patru la suta din doua terenuri intravilane din Bucuresti.

Nicusor Constantinescu

Nicusor Constantinescu are, impreuna cu sotia sa, trei imobile, o casa in Constanta, dobandita in 2002, o alta casa in Bucuresti, dobandita in 2005, in suprafata de 266 de metri patrati si o casa de vacanta in Piatra Neamt, de 448 de metri patrati, dobandita in 2007.

De asemenea, detine cinci autoturisme: un Aro 304, un Jaguar, un Land Rover, un Volkswagen Golf, un Fiat, ultimele doua achizitionate in 2008. Totodata, potrivit celei mai recente declaratii de avere, din iunie 2011, mai are un depozit bancar de 987.000 de dolari si un cont de 5.558 de dolari, la fel ca in 2008.

Nicusor Constantinescu are actiuni la SC Xenoti SRL- 25 la suta, SC Conpress Group - 24 la suta, SC Royal Distribution Services - 7,5 la suta, SC Sigma Trading - 15,33 la suta, SC Ideea Contrast - 33 la suta, SC Concordia Press - 12,5 la suta, SC Comtext SA - 6,03 la suta, la acestea fiind actionar si primarul Radu Mazare, SIF Transilvania - 0,03 la suta si SIF Oltenia - 0,03 la suta.

Bistrita-Nasaud si Brasov

sxc.hu
In Bistrita-Nasaud, firma sefului CJ, Liviu Rusu (PDL), a prosperat in ultimii ani, insa exista si consilieri judeteni care au avut de-a face cu executari silite pentru datorii la stat sau li s-au diminuat veniturile.

Potrivit declaratiilor de avere si interese ale presedintelui CJ Bistrita-Nasaud, Liviu Rusu (PDL), el este asociat unic la firma SC Montana Islaz SRL Sangeorz-Bai, firma care se ocupa de fabricarea de furnire si panouri din lemn.

La inceput de mandat, el nota ca a castigat 12.000 de lei ca director al firmei sale, suma fiind aferenta primelor sase luni ale anului 2008. Tot atunci, el mentiona ca valoarea partilor sociale ale firmei sale se ridica la 14.900 de lei, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit celei mai recente declaratii de avere si interese, valoarea la zi a partilor sociale ale firmei SC Montana Islaz SRL a ajuns la 140.350 de lei in 2010, ceea ce inseamna ca a crescut de zece ori in timpul mandatului lui Rusu.

Firme au si cei doi vicepresedinti ai CJ, Luca Iancu (PDL), care este actionar la o firma de comert cu autoturisme, si Mihai Bumbu, care detine firma SC EuroconRo, specializata in fabricarea mobilei. Niciunul nu a mentionat in declaratii castigurile obtinute de pe urma celor doua firme.

Brasov: 75% dintre consilieri au firme sau sunt asociati intr-o societate comerciala

In judetul Brasov, din cei 33 de consilieri judeteni, 75% au firme sau sunt asociati intr-o societate comerciala. Doar cinci dintre ei declara insa ca au avut contracte, in 2010, cu institutii ale statului, valoarea acestora depasind 1,6 milioane de lei.

Presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, lider al PNL, este unic actionar al societatii Canaris SRL, un trust de media cu post de televiziune si radio. In declaratia sa de interese nu mentioneaza niciun contract incheiat cu autoritatile locale in 2010.

De asemenea, cei doi vicepresedinti, Kovacs Attila (presedinte UDMR Brasov) si Ion Ochi (vicepresedinte PSD Brasov), sunt actionari la doua, respectiv o societate comerciala. Cei doi nu declara contracte cu statul.

Contractul cu valoarea cea mai mare, incheiat pe o perioada de 49 de ani, apartine unei societati la care este asociat consilierul judetean Gheorghe Dutu, membru PSD Brasov. El este asociat la sase firme si este presedinte al Fundatiei pentru Dezvoltare Regionala Transilvania Brasov.

Cluj si Harghita

Flickr.com
Cluj: Peste jumatate dintre consilieri au firme

Si consilierii judeteni din Cluj au actiuni la firme, o parte dintre acestea deruland afaceri cu primarii din judet, in timp ce un reprezentant PDL in CJ Cluj, Ramon Moldoveanu, a tinut sa precizeze, in declaratia de interese, cat se poate de clar: "Niciun contract cu statul!!!!!!", iar in dreptul sotiei sale, Gabriela, a scris: "Idem nu!!!!".

Peste jumatate dintre cei 37 de consilieri judeteni din Cluj sunt asociati sau administratori de firme, iar o parte dintre acestea au derulat afaceri cu primariile din judet, mai multi alesi incasand bani de la primarii de comune pentru prestarea de diverse servicii.

Potrivit declaratiilor de interese postate pe site-ul Consiliului Judetean (CJ) Cluj, din cel mai numeros grup de consilieri, cel al PDL, unde sunt 16 membri, noua au sau au avut firme, transmite MEDIAFAX.

Unele mai functioneaza, altele nu, unele deruleaza proiecte din fonduri europene, dar sunt si firme care lucreaza exclusiv cu mediul privat, neavand niciun contract cu statul.

Situatia din Harghita

In Harghita, seful Consiliului Judetean, Borboly Csaba, politolog de profesie, isi ajuta parintii intr-o firma cu activitati veterinare, despre care spune ca este principala sursa de venit a familiei si prin care parintii au reusit sa ii tina pe el, pe fratele si pe sora sa la studii. El a povestit ca si-a dorit de copil sa fie medic veterinar si, chiar daca nu are acum aceasta profesie, isi ajuta familia cu firma ori de cate ori este nevoie.

Petres Sandor (UDMR), vicepresedinte CJ Harghita, este actionar la SC Industrializarea Laptelui Harghita SA din Remetea, la care detine 3.012 parti sociale in valoare de 301,2 lei.

Consilierul judetean Arus Zsolt (PCM) este actionar la doua firme din Gheorgheni, ambele practicand comertul cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice si software-lui, SC Server Harghita SRL - unde detine 50 la suta dintre actiuni, in valoare de 10.100 de lei, si UPS Distribution SRL, unde este actionar cu 10 la suta, ambele firme distinse cu locul I in Top Afaceri 2011.

Consilierul UDMR Palffy Domokos este asociat la trei societati, SC Globe Gas Tours SRL (transport calatori), unde detine 2.322 de parti sociale in valoare de 232.200 de lei, SC Drive Centrer Gas Tours SRL (scoala de conducere) si SC Service Gas Tours SRL (intretinerea si repararea autovehiculelor), la acestea din urma detinand cate 50 la suta dintre actiuni.

Csillag Petru, consilier judetean din partea PCM, este detinatorul a 25 la suta dintre actiunile unei firme din Ungaria, in valoare de 22.400.000 de forinti, si a unui sfert din partile sociale ale SC Concord Prest SRL din Constanta, in valoare de 7.500 de lei, consilierul judetean Hajdu Gabor (UDMR) este asociat cu 15 la suta la o firma de tranzactii imobiliare din Miercurea Ciuc si cu 10 la suta la o societate de consultanta pentru afaceri si management.

Consilierul Kovacs Arpad (PCM) este asociat cu 10 la suta la o firma din Ditrau care se ocupa de comertul cu ridicata al cerealelor, semintelor, furajelor si tutunului neprelucrat, iar Sabina Stoia, consilier judetean de la PSD, este asociata cu 20 la suta la o societate care desfasoara intermedieri in comertul cu produse diverse.

Doi consilieri judeteni harghiteni sunt actionari unici la diferite societati comerciale - Becze Istvan (UDMR) este detinatorul actiunilor de la SC Greenport SRL din Plaiesii de Sus, iar Rafain Zoltan (UDMR) este asociat unic la SC Rafi SRL, care desfasoara activitati de comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun.

Cei mai multi bani, 670.000 de lei, i-a investit in firme consilierul judetean Gyorgypal Laszlo (UDMR), el detinand 50 la suta dintre partile sociale la E-mpire HU BT, in valoare de 480.000 de lei, si fiind actionar unic la AJJ Studio KFT, unde a investit 190.000 de lei, ambele societati fiind din Ungaria.

Hunedoara si Iasi

sxc.hu
Hunedoara: Un consilier a castigat cele mai multe licitatii organizate de CJ

In Hunedoara, consilierul judetean Alin Simota (PNL) este unul dintre cei mai cunoscuti oameni de afaceri din judet, finantatorul echipei de fotbal Jiul Petrosani dezvoltand afaceri atat in domeniul constructiilor, cat si in domeniul energetic, si castigand mai multe licitatii organizate de CJ.

De cand este consilier judetean, liberalul hunedorean Alin Simota a castigat, prin firmele la care este actionar, o serie de afaceri cu statul dupa ce a participat la licitatii organizate de Consiliul Judetean Hunedoara, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit declaratiei sale de interese, Simota este actionar unic la SC Simar SRL, avand 101 parti sociale si detinand functia de director. Simota mai precizeaza in declaratia de interese ca este asociat la alte trei societati, are 950 de parti sociale la Europaphone, 24 de parti sociale la societatea Cosareli Company si alte 50 la Exchange Invest.

Iasi: Un consilier are contract cu 13 primarii pentru livrarea de cornuri pentru elevi

In Iasi, trei consilieri judeteni, toti de la PSD, care au firme pe numele lor sau ale altor membri din familie, deruleaza afaceri cu statul. Unul dintre ei, Mirela Dobresanciuc, a incheiat 13 contracte pentru furnizarea de cornuri pentru elevi, iar altul are sase contracte de finantare prin POSDRU.

Astfel, Mirela Dobresanciuc a incheiat in ultimii doi ani contracte, in urma unor licitatii sau prin selectie de oferte, pentru furnizarea de cornuri pentru elevi in mai multe scoli din municipiul Iasi si diverse comune din judet. Firma acesteia, SC Tehnomex SRL, a livrat Primariei Iasi, condusa de social-democratul Gheorghe Nichita, produse de panificatie in valoare de 257.000 de lei. Totodata, alte 12 contracte au fost semnate cu primarii si unitati scolare din judet, valoarea acestora fiind cuprinsa intre 6.600 de lei si 96.000 de lei.

Mures si Sibiu

Flickr.com
In Mures, firma unui consilier PNL a avut contracte de 13 milioane lei cu autoritati publice

O firma a consilierului judetean din Mures Mora Akos Daniel (PNL) a avut contracte atribuite prin achizitie publica pentru constructii de scoli si spitale, in valoare de peste 13 milioane de lei, iar ANI a sesizat DNA in cazul sau, in timp ce Mora anunta ca va da in judecata agentia.

In Mures, 19 din cei 34 de consilieri judeteni detin firme sau sunt actionari la societati comerciale.

Cei mai prosperi dintre acestia par a fi Doru Aurelian Borsan (PDL), cu actiuni de peste 2,3 milioane de lei, si Mora Akos Daniel (PNL), asociat, administrator, director si actionar la Moragroind, beneficiarul unor contracte de peste 13,3 milioane de lei, incheiate cu autoritati publice.

Potrivit declaratiei de interese a consilierului judetean Doru Aurelian Borsan (PDL), el este actionar la SC Irokar Company, cu 90% din actiuni, in valoare 1.000.000 de lei, si detine 75% din actiuni la Royal Energy, in valoare de 1.300.000 de lei, fiind si presedinte al clubului de baschet feminin BC Nova Targu Mures si vicepresedinte al PDL Mures.

Firma Irokar a fost, in perioada 2008-2010, beneficiara unui contract cu Primaria Targu Mures privind inchirierea unui spatiu pentru primaria de cartier din "Tudor Vladimirescu", criticat insistent atat de reprezentantii PNL si UDMR, cat si de sfera civila. Abia in septembrie anul trecut consilierii locali din Targu Mures au votat desfiintarea primariilor de cartier din "Tudor Vladimirescu" si "7 Noiembrie" care au costat anual bugetul local peste 200.000 de euro.

Un consilier judetean din Sibiu, cunoscut pentru afaceri de milioane de euro

Un singur consilier judetean din Sibiu a mentionat in declaratia de interese ca a avut, in 2010, contracte cu statul, in valoare de circa 2.500 de lei, in timp ce alesul cu cele mai multe firme este cunoscut in zona pentru afaceri de milioane de euro si preluarea in concesiune a Hanului din Tulghes.

In Sibiu, din cei 33 de consilieri judeteni, 15 au mentionat in declaratiile de interese ca sunt actionari la 23 de societati comerciale, lor adaugandu-li-se presedintele CJ, Martin Bottesch, care are actiuni la SIF Transilvania, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit declaratiei de interese depuse la inceputul acestui an, Bottesch are 2.016 actiuni, valoarea estimata a acestora fiind de 1.169 lei.

In timp ce majoritatea consilierilor judeteni sunt actionari la cate o societate comerciala, Dumitru Domnariu (PDL) a precizat in declaratia de interese ca este actionar sau actionar unic la patru societati comerciale din judet, Viorel Rosu (PDL) - la trei societati comerciale, iar Iosif Kober (FDGR), Sorin Serbu (PNL) si Danut Viorel Voinea (PDL) sunt actionari la cate doua firme.

Dintre consilierii judeteni care detin firme, doar Gheorghe Dicu (PNL) a precizat in declaratia de interese depusa la inceputul acestui an ca a avut, in 2010, contracte cu statul, valoarea declarata a acestora fiind de 2.434 de lei. Potrivit sursei citate, Dicu este asociat la firma SC Safa SRL, care se ocupa de confectii din aluminiu si PVC, iar banii i-a primit pentru "lucrari de reparatii in diverse instalatii".

Timis, Prahova si Suceava

INTACT IMAGES/Jurnalul National/Dan Marinescu
In Timis, un consilier judetean democrat-liberal, Nicolae Florin Bitea, a incasat, in timpul mandatului, peste 28.000 de lei de la Parlamentul European, mai exact pentru servicii de consultanta acordate europarlamentarului Elena Basescu, "pe persoana fizica, nu pe firma", sustine el.

Tot in urma unor servicii de consultanta acordate cabinetului europarlamentar al Elenei Basescu, un alt consilier judetean din Timis, Oana Gaita, a incasat, in 2010, aproape 17.000 de lei.

In Prahova, 24 din cei 37 de consilieri judeteni sunt actionari la 59 de societati - de la firme din domeniul energiei pana la cabinete stomatologice sau SIF-uri. Sapte declara ca au contracte cu statul pentru construirea de retele de apa, organizarea de spectacle sau asistenta juridica.

In judetul Suceava, nouasprezece din cei 37 de consilieri judeteni desfasoara afaceri, fiind asociati sau administratori la societati comerciale, iar consilierul PDL Petru Carcalete, sef al Inspectoratului Scolar Judetean Suceava, detine Fundatia "Petru Carcalete", care insa nu are activitate.