vineri, 25 mai 2012

Explicatia sefului ISC despre adresa din dosarul de coruptie Trofeul Calitatii: "Constiinta m-a obligat sa fac acest lucru si pentru ca se implinesc 150 de ani de cand Alexandru Ioan Cuza a infiintat aceasta structura"

Romania trebuie salvata!

de Attila Biro HotNews.ro

Miercuri, 23 mai 2012, 21:27 Dosare Anticoruptie



Seful Inspectoratului de Stat in Constructii, Constantin Adrian Balaban Grajdan, sustine ca l-a obligat constiinta sa transmita Curtii Supreme adresa prin care ISC renunta la recuperarea prejudiciului de 1,5 milioane euro din dosarul Trofeul Calitatii. "Am facut acest lucru si pentru ca se implinesc 150 de ani de cand Alexandru Ioan Cuza a infiintat aceasta structura". Constantin Adrian Balaban Grajdan a declarat pentru Romania Libera ca, de fapt, a incercat sa indrepte o greseala pe care a facut-o in 2008 cand a transmis DNA documentele care au dus la inculparea lui Adrian Nastase.

Seful Inspectoratului de Stat in Constructii, Constantin Adrian Balaban Grajdan, a semnat pe 22 mai (la patru zile dupa numire in functie) o adresa prin care inspectoratul a renuntat la calitatea de parte civila in dosarul de coruptie Adrian Nastase-Trofeul Calitatii. Prin aceasta adresa, ISC practic renunta la recuperarea sumei de 64.813.844.913 lei vechi prejudiciu constatat de procurorii DNA in rechizitoriu.


Dupa ce adresa semnata de seful ISC a fost transmisa completului de cinci judecatori ai Curtii Supreme care judeca dosarul Trofeul Calitatii, procurorii DNA au mers la sediul ISC si au ridicat o serie de documente.

Dupa ce procurorii DNA au finalizat investigatiile la sediul ISC, Constantin Adrian Balaban Grajdan a facut urmatoarele precizari. Vezi video cu declaratiile sefului ISC inregistrate de B1TV:

•"Procurorii DNA au cerut documentele care au stat la baza emiterii a doua adrese semnate de mine care justifica actiunea prin care am facut precizarea la ICCJ ca in cadrul ISC la nici unul din compartimente nu s-a inregistrat nici un prejudiciu.
•Am facut precizarea ca la baza documentelor sunt note interne din 2008. Nu sunt documente noi. In aprecierea mea au fost ignorate.
•Eu nu vorbesc despre Adrian Nastase. Nu cunosc celelalte conexiuni.
•Sunt numit in functie. Sunt jurist pe principiul cine poate mai mult poate si mai putin. Am fost directorul directiei legislatie cand toate aceste documente din Trofeul Calitatii au fost autentificate de mine si predate la DNA.
•Acum, ca si atunci, am convingerea ca in cadrul ISC nu a existat nici un prejudiciu.
•Constiinta m-a obligat sa fac acest lucru, pentru ca se implinesc 150 de ani de cand Alexandru Ioan Cuza a infiintat aceasta structura care a contribuit de-a lungul anilor la pastrarea monumentelor istorice de pe tot cuprinsul tarii.
•Pana acum nu mi s-a spus ca trebuie sa merg la DNA.
•Am fost intrebat daca s-au facut presiuni asupra mea. Am spus ca nu s-au facut. Am fost martor de la inceput privind documentele care s-au strans si s-au depus.
•In acceptiunea mea ca jurist nu exista, dar nu am avut putere de decizie.
•La solicitarea depusa de DNA am cerut un punct de vedere de la toate compartimentele si s-au pronuntat ca nu exista prejudiciu.
•In prima adresa trimisa la DNA in 2008 am precizat ca ISC nu a determinat vreun prejudiciu.
•Acum este vorba de constiinta mea si fata de fosta sefa.
•Pot sa fac precizarea ca anterior acestui dosar a existat un control intern al Guvernului Tariceanu si nu a constatat vreo nelegalitate. Eu insa nu contest.
•As fi dorit sa organizez pe 23 august o sarbatorire a 150 de ani de la constitutirea ISC. Am sa cer o aprobare de la ICCJ.
•Concluziile au fost halucinante."

Intr-o declaratie pentru Romania Libera, seful ISC a mentionat ca, de fapt, a dorit prin adresa trimis ISC sa indrepte o greseala pe care a facut-o in 2008 cand a transmis DNA documentele care au dus la inculparea lui Adrian Nastase.

"Atunci eu am fost unealta, pentru ca eu am dus documentele la DNA care l-au incriminat pe domnul Nastase. Acum, am trimis din propria initiativa adresa la Inalta Curte pentru ca trebuia sa-mi repar cumva greseala de atunci. Nu m-a pus nimeni, am facut-o din propria initiativa", a declarat Balaban citat de Romania Libera.




REFERINTE

La patru zile dupa ce a fost numit in functie, Constantin Grajdan, seful Inspectoratului de Stat in Constructii, a semnat o adresa prin care institutia se retrage ca parte civila din dosarul de coruptie al lui Adrian Nastase
AUDIO VIDEO Perchezitii DNA la Inspectoratul de Stat in Constructii dupa ce institutia s-a retras ca parte civila din dosarul de coruptie Trofeul Calitatii​
VIDEO Cum s-a desfasurat a V-a sedinta de recurs in dosarul de coruptie Adrian Nastase - “Trofeul Calitatii”​
VIDEO Inalta Curte a amanat pentru 30 mai judecarea recursului in dosarul de coruptie Adrian Nastase - Trofeul Calitatii