sâmbătă, 30 ianuarie 2010

O mai ţineţi minte pe Plăcintă? ANI da

Romania trebuie salvata!
Catavencu.ro
28 Ian 2010

Biroul de Investigatii
 
Plăcintă a divorţat. A doua oară. De un soţ mai în vîrstă, suedez, parcă. Sesizînd oportunitatea, ANI (Agenţia Naţională de Integritate) a luat-o pe Plăcintă, acum rămasă singură, la un flirt cu serioase intenţii penale.

Cică lu’ ANI i-a plăcut cum minte femeia politică din Plăcintă şi tocmai de aia intenţionează să-şi legalizeze legătura cu ea, la Parchet. Noi le urăm succes şi nu putem decît să ne bucurăm că ce observam AICI, cu ocazia investirii Plăcintei, dar şi AICI, iată, s-a întîmplat.

Senatorul Petre Daea a făcut şefă o aia, pe care el cu drag o aia

Romania trebuie salvata!
Catavencu.ro
Acest articol a aparut si in Academia Caţavencu din 27 Ian 2010

Alexandru Cautis
 
 
Este senator PSD, este preşedinte al Comisiei de Agricultură din Senat, a fost ministrul Agriculturii şi este rudă cu Dana Năstase. Ordinea în care am enumerat aceste funcţii pe care le are Petre Daea nu este, desigur, şi ordinea importanţei lor. Una peste alta, este un om potent în statul român. Şi mai are o calitate. E generos cu oamenii care îl tratează cu căldură. Iată o situaţie grăitoare, dacă nu chiar gemătoare: potenţa domnului senator, preşedinte al Comisiei de Agricultură, a dat peste căldura parfumată a duduiei Camelia Luchian, mai tînără cu vreo treij’ de primăveri decît tomnaticul în cauză.
Din această întîlnire (spun la singular, dar au fost probabil muuuulteee astfel de întîlniri) a rezultat rezolvarea unei probleme de stat. Problema era că la Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA) trebuia pus un vicepreşedinte. S-a apelat la matematica romantică, clasele V-VIII, şi s-a rezolvat problema, conform axiomei P+C=F (unde P este Potenţa lui Petre, C e căldura Cameliei şi F este funcţia). Chiar dacă nu ai fost olimpic la matematică, mă bazez pe rezultatele tale deosebite în materie de amor, scumpe cititor, şi îmi închipui că ai intuit deja că duduia Camelia (C) a ajuns vicepreşedintă la ANPA (F) împinsă de forţa P. Am putea spune că e un caz de nepotism, avînd în vedere diferenţa de vîrstă dintre cei doi. Dar ca să respectăm totuşi gradul relaţiei, îl vom numi, simplu, amantism.




Pînă aici, recunosc, nu e nimic spectaculos, nepotism combinat cu amantism se practică dintotdeauna, poate de cînd a apărut cea mai veche meserie din lume. Ceea ce-l face un caz special este altceva. Ceva ce nu s-a scris niciodată, în nici o poezie de dragoste, aş îndrăzni a spune. Soţia domnului P., Elena Daea, a povestit dedesubturile sau mai bine zis desuurile numirii tinerei Camelii ca şefă, într-o scrisoare oficială adresată conducerii ANPA, cu menţiunea că, de va fi nevoie, i se va adresa însuşi ministrului Agriculturii, lui Mihail Dumitru, care trebuie să ştie cum s-au dat poziţii-cheie în ministeriale. Pe mine m-a impresionat scrisoarea-denunţ a doamnei Daea. În speranţa că şi vouă o să vă placă, o puteţi citi AICI. Eu chiar cred că doamna Daea este o femeie cu adevărat deosebită. Cîte femei ar fi în stare să meargă pînă la ministru ca să-şi mărturisească dragostea rănită? Domnule Daea, fiţi cavaler şi cereţi-vă scuze soţiei, tot printr-o scrisoare, dusă de un mesager. Eu l-aş vedea pe premierul Boc în postura de mesager, ca să fiţi sigur că vă iartă.

Alistar, angajat ilegal la stat timp de 5 ani

Romania trebuie salvata!
Catavencu.ro
28 Ian 2010

Biroul de Investigatii
 
Atletul anticorupţiei fără nici un Dumnezeu (ne referim aici la Victoraş Alistar, executivul de la Transparency România) s-a mai pricopsit cu o speţă în Justiţie. După devastatoarele succese penale înregistrate de Victoraş în parteneriat cu ANI (Agenţia Naţională de Integritate), alistarul revine acum pe marile ecrane ale instanţelor de judecată cu un proces nou-nouţ. Unul pe care i l-a intentat Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP). Instituţie la care atletul nostru a lucrat nişte ani, înainte să devină vocea aurită a oengismului militant, căptuşit cu sute de milioane de lei lunar. Mă rog, vorba vine că a lucrat, că alistarul nu a lucrat.
Nu, nici măcar nu s-a făcut că lucrează, pur şi simplu a frecat-o la alte job-uri oengiste. Mai precis, Victoraş s-a suspendat din funcţia de la ANFP, timp de cinci ani. CINCI ANI! Mai nasol, însă, este că documentele pe baza cărora sportivul banului gros făcut pe vrăjeală neguvernamentală de doi lei s-a suspendat sînt puţin… false. După cum am zis AICI.




Şi nu numai că am zis noi, dar acum o zice şi ANFP, chiar în instanţă. Printr-o cerere de chemare în judecată a lui Alistar (înregistrată la Curtea de Apel Bucureşti), Agenţia Funcţionarilor Publici cere ca ordinele de suspendare ale lui Victoraş să fie anulate de instanţă. Şi, pe cale de consecinţă, cinci ani de vechime din cartea de muncă să fie anulaţi, aceştia fiind, cel mult, ani de frecat biblia cu ilustraţii porcoase a oengismului găunos, nicidecum ani de muncă. Să şi cităm puţin din cererea ANFP, ca să ne lămurim cam ce părere are Agenţia Funcţionarilor despre fostul ei angajat frecangiu: “Avînd în vedere temeiul de lege al suspendării din funcţia publică a dlui. Alistar Teodor Victor, respectiv pentru desfăşurarea unei activităţi în cadrul unor organisme sau instituţii internaţionale, raportat la constatările, referitoare la statutul juridic al Asociaţiei Române pentru Transparenţă, rezultă că ordinele de suspendare şi de prelungire a suspendării raporturilor de serviciu ale dlui. Alistar Teodor Victor, au la baza motivării o prezentare iniţială a unei stări de fapt circumscrisă temeiului legal invocat – care ulterior s-a dovedit a fi o EROARE de fapt ce afectează legalitatea acestora, faptele reţinute de instituţie, ca temei faptic al emiterii acestora, dovedindu-se a fi eronate, cu alte cuvinte ILEGALITATEA LOR DERIVĂ DIN CONDUITA CULPABILĂ A BENEFICIARULUI ACESTORA, RESPECTIV DL. ALISTAR TEODOR VICTOR, şi nu instituţiei noastre”.



P.S. Ce credeţi că face alistarul acum, deşi are vreo două dosare penale şi un proces pe rol? Nu, nu s-a dus în Congo, nu s-a apucat de vîndut la chioşc, nu-l doare nimic, nici măcar degetul mic al conştiinţei. Nu, victoraşul este ditamai expertul angajat de CSM (Consiliul Superior al Magistraturii) să evalueze magistraţi români. Amănunte despre măgărie, numai aici, în curînd.

Geoană nu a declarat cîştigurile "dragostei lui"

Romania trebuie salvata!
Catavencu.ro
29 Ian 2010

Biroul de Investigatii
 
În cele din urmă, Geoană s-a făcut de tot de c***t: nici măcar nu e în stare să fure. Aşa că, deşi e ditamai şeful Senatului, îl întreţine nevasta (o ştiţi, “Mihaela, dragostea mea!”). Cel puţin asta înţelegem noi din dosarul Agenţiei Naţionale de Integritate, care arată că Mihaela Geoană a cîştigat mai mult decît a declarat Mircea.




Şi tot ea, Mihaela, a încercat o lovitură imobiliară de zile mari, la sfîrşitul lui 2005, prin cumpărarea la subpreţ a 17 parcele de teren de la vărul ei, Octavian Barba. Bisnis nedeclarat de Mircea, fireşte, că altfel nu am mai vorbi despre asta.
În al treilea rînd, nici casa pe care Geoană şi-o construieşte de vreo trei ani nu a scăpat de control. Şi a reieşit că există nişte hîrtii prin contracte, pe acolo, la fel de solide juridic ca un bilet de tramvai de pe jos. Despre asta v-am povestit şi noi, pe larg, AICI.




P.S. Să mai zicem că v-am zis? V-am zis AICI. Ba chiar v-am avertizat că nu s-a precupeţit nici un efort ca Mirciulică să scape (citeşte AICI).

P.P.S. Îi mulţumim Evenimentului zilei că a participat la scrierea acestui text, prin aceea că i-a permis colegului nostru Cătălin Prisacariu să publice un articol despre bisnisurile imobiliare ale lui Geoană. Din care articol ne-am inspirat. A, să nu uităm: articolul cu pricina a fost publicat în februarie 2006, cînd colegul abia numit lucra la Evenimentul zilei.