marți, 24 martie 2009

Vai cat de saraci sunt astia!

Daca soferii lor primesc salarii de merit, oare ei cate salarii primesc?

Chiar am ajuns sclavii lor.
Sa nu ne mai plangem atata, noi acceptam toate hotiile astea.
Bafta!

Functionarii publici din Senat vor primi salarii de merit doar in baza unui referat

Conducerea Senatului a decis, marti, ca functionarii publici "merituosi" din Senat sa primeasca salarii de merit doar in baza unui referat intocmit de catre membrii Biroului Permanent sau de sefii comisiilor permanente.
"Astazi s-a analizat si scrisoarea pe care Sindicatul functionarilor publici parlamentari din Senatul Romaniei a adresat-o Biroului Permanent privind modul de acordare a salariilor de merit. S-a luat decizia ca aceste salarii de merit sa fie acordate numai in baza unui referat pe care senatorii, membri ai Biroului Permanent sau sefi de comisie, le fac in favoarea salariatilor celor mai merituosi", a declarat chestorul Biroului Permanent, Ioan Chelaru, citat de NewsIn.El a explicat ca, din 2001, soferii si sefii de cabinet ai membrilor Biroului Permanent primeau aceste salarii de merit dat fiind faptul ca salariile obisnuite erau "extrem de reduse". Astfel Sindicatul functionarilor din Senat erau nemultumiti ca doar soferii si sefii de cabinet primesc respectivele salarii de merit. "Nemultumirea Sindicatului din Senat a fost pe ideea ca numai soferii si sefii de cabinet ai membrilor Biroului Permanent primeau asemenea salarii de merit, in conditiile in care aceste salarii de merit, care reprezinta 15% din fondul de salarii, se calculau si in raport de personalul care exista in teritoriu", a mai spus Chelaru.

Publicat: astazi 9am

Basescu si Geoana se bat sa ajunga moguli la TVR si la Radio

Liderii PSD şi PDL au negociat între patru ochi împărţirea controlului asupra posturilor publice: cu şefi noi, TVR ar trebui să-i facă imagine candidatului Traian Băsescu, iar Radioul public ar rămâne să poarte mesajul candidatului Mircea Geoană
Negocierile pe funcţii între cele două partide din coaliţie au ajuns şi la nivelul posturilor naţionale de radio şi televiziune. Într-o întâlnire tête-à-tête, Mircea Geoană şi Emil Boc au hotărât ca PDL să-l înlocuiască pe Alexandru Sassu de la conducerea TVR, iar PSD pe Maria Ţoghină din fruntea radioului, au declarat pentru Cotidianul surse din conducerea PSD. Asta în ciuda faptului că o parte din jurnaliştii din TVR fac apel la partidele parlamentare să adopte cât mai rapid o nouă lege a SRTv care să asigure instituţiei o independenţă politică reală.

La radio, schimbarea de cadre se poate face fără probleme, întrucât mandatul actualei preşedinte, Maria Ţoghină, expiră.
PSD i-a pregătit deja succesorul în persoana lui Dan Preda, fost redactor-şef la Rador şi membru în Consiliul de Administraţie al SRR. Surse din radio spun despre Preda că are opţiuni politice clare, orientate spre stânga. La televiziune, situaţia este puţin mai complicată, pentru că actualul preşedinte-director general, Alexandru Sassu, propus de PSD, poate fi demis, odată cu Consiliul de Administraţie, numai dacă plenul Parlamentului respinge raportul de activitate al instituţiei pe anul anterior.

Raportul urmează să ajungă în comisii cel mai târziu pe 15 aprilie, iar surse din PDL susţin că acesta are toate şansele să fie respins din cauza deficitului financiar. În plus, Sassu - numit la propunerea PSD, dar cunoscut drept omul lui Adrian Năstase - ar putea fi schimbat din funcţie şi pentru că şi-a supărat foştii colegi de partid printr-o atitudine pro-Oprescu impusă în jurnalele de ştiri, susţin surse din interiorul televiziunii.

Mai mult, democrat-liberalii o vor din nou la conducerea Ştirilor pe Rodica Culcer, dată la o parte de Sassu în urma scandalului Remeş din 2007. Cum însă aceasta a pierdut definitiv procesul cu TVR, rămânând director al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport, nu al fostei direcţii Ştiri, singura modalitate de a fi repusă în funcţie este schimbarea conducerii şi modificarea fişei postului.

Contactată de Cotidianul, Culcer a declarat că nu ştie nimic despre intenţia PDL de a o repune în funcţie. Tot la bursa zvonurilor din PDL se vehiculează şi numele înlocuitorului lui Sassu - Andi Lăzescu, director executiv la TVR pe vremea şefiei lui Stere Gulea, propus anul trecut de PDL pentru Consiliul de Administraţie al televiziunii.

Şefa Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, pedelista Raluca Turcan, respinge însă ideea numirilor politice la TVR. „Ar fi o greşeală dacă s-ar desemna politic preşedinţii acestor instituţii publice. Pasul normal ar fi schimbarea legii de funcţionare şi de numire pe criterii de profesionalism, inclusiv redefinirea misiunii publice şi finanţării acestor instituţii. Din câte ştiu eu, în partid nu s-a discutat de aşa ceva până acum”, spune Turcan, care are deja în lucru un proiect de modificare a legii de funcţionare a instituţiei. De altfel, jurnaliştii din TVR, printre care Rodica Culcer, Marian Voicu şi Cezar Ion, au solicitat ieri parlamentarilor printr-un comunicat ca proiectul de modificare a legii să cuprindă aspecte privind „depolitizarea conducerii celor două instituţii” şi „introducerea unor prevederi care să sancţioneze managementul defectuos”.

23 Mar 2009
Diana Lazar, Adriana Dutulescu Cotidianul

BP al Camerei a respins solicitarea Ancai Petrescu de a beneficia de spatiu pentru firma in cladire

Conducerea Camerei Deputatilor a respins, luni, cererea fostului deputat PRM, Anca Petrescu, de alocare a unui spatiu in Parlament pentru firma sa S.C. Anca House S.R.L., in scopul supravegherii mentenantei cladirii, pentru care aceasta avea un acord-cadru incheiat in 2008 cu acest for.
Secretarul Camerei, deputatul PSD Valeriu Zgonea, a anuntat ca Biroul Permanent a considerat inacceptabila solicitarea arhitectului cladirii Parlamentului, Anca Petrescu, mentionand ca actuala conducere a forului nu stia despre acordul- cadru incheiat intre fostul deputat si Camera Deputatilor in 2008, privind anumite drepturi conexe ce-i revin acestuia. "Nu consideram oportun sa-i inchiriem un spatiu pentru supravegherea mentenantei si alte proiecte pe care le are doamna Petrescu. Nu se vad motivele pentru care Parlamentul ar trebui sa-si pastreze o camera pentru firma", a spus Zgonea.

Anca Petrescu a solicitat Biroului Permanent incheierea unei conventii intre Camera Deputatilor si S.C Anca House S.R.L. pentru punerea la dispozitie a spatiului din Palatul Parlamentului in suprafata de 40 mp, cu suportarea de catre societate a utilitatilor aferente, precum si a contravalorii utilizarii spatiului, in suma de 5,30 lei/mp, care se indexeaza trimestrial, se arata intr-um memorandum intern. Potrivit acestuia, scopul firmei este de a indeplini "sarcinile ce-i revin in fianlizarea constructiei, urmarirea aplicarii pe santier a solutiilor adoptate, precum si indeplinirea atributiilor prevazute in acordul cadru incheiat cu Camera Deputatilor".

Cererea fostului deputat PRM a fost discutata si in sedinta conducerii Camerei din 18 martie, starnind surprinderea deputatilor fata de suma mica, de 5,30 lei/mp, care a fost stabilita de secretarul general al forului pentru a fi platita de Anca Petrescu pe spatiul solicitat. Udemeristul Kelemen Hunor a mentionat ca suma nu este in concordanta cu profiturile "uriase" ale lui Petrescu, transmite NewsIn.

"Cum ati calculat aceasta suma uriasa pe metrul patrat pentru doamna Anca Petrescu? Doamna Anca Petrescu are un profit urias din ceea ce presteaza, sa ma exprim asa, frumos, pentru Camera Deputatilor. Si as vrea sa stiu 5 lei si 30 bani cum ati reusit sa calculati pe metrul patrat pentru aceasta firma absolut profitabila pe banii nostri?" l-a intrebat Kelemen pe secretarul general al Camerei, Gheorghe Barbu.

In replica, acesta a anuntat ca fostul deputat PRM "are un contract cu Camera, pana la finalizarea investitiei de asistenta tehnica si face proiectarea in cadrul unui tarif de 6 lei pe ora". "Cred ca este cel mai mic tarif din Romania existent pentru a face proiectare. Doamna are un contract cu noi care se cifreaza intre 4-500 de milioane pe an", a sustinut Barbu. El a adaugat, referindu-se la suma de 5,3 lei/mp, ca "acesta este tariful" si, in afara unuia special pentru banci, "altceva nu mai exista".

"Doamna Petrescu castiga 400, 500, 600 de milioane cu 6 lei pe ora, dar contractul va mai dura - si veti fi de acord - vreo 5-6 ani buni de acum incolo, asa cum evolueaza lucrurile la Camera Deputatilor si eu cred ca este un tarif foarte mic si ar trebui sa ne gandim sa punem un tarif un pic mai mare", a raspuns Kelemen.

Discutiile s-au incheiat ca urmare a interventiei democrat-liberalului Gheorghe Albu, care a criticat faptul ca Biroul Permanent pierde "jumatate de ora pentru contractul cu Anca Petrescu", iar decizia a fost amanata pentru sedinta de luni.



Publicat: astazi 9am