marți, 10 noiembrie 2009

Milionarii primăriei lui Negoiţă, vizite nocturne la PD-L

Romania trebuie salvata!
Catavencu.ro
09 Nov 2009

Biroul de Investigatii
 
Cînd nu se întîlnesc, ziua în amiaza mare, cu soţia primarului Negoiţă, soţii G. se duc noaptea la sediul PD-L din Modrogan. Iar cînd nu se duc nici în Modrogan, tot soţii G. depun oferte la Primăria Sector 3 şi cîştigă contracte parafate de soţul şi pedelistul Liviu Negoiţă. Şi nu vorbim de contracte de doi lei, ci de meleoarde: peste 60 de milioane de euro.
Cum nici soţii G. şi nici firmele lor nu apar ca donatori la/sponsori oficiali ai PD-L, bănuim că vizitele lor de noapte la sediul central din Modrogan al PD-L au legătură cu starea vremii şi tratamentele naturiste pentru reumatism, zicem şi noi.
Cine sînt soţii G. şi ce caută ei noaptea la partidul lui Negoiţă, în numărul următor din Academia Caţavencu

Calcule de ospătar la licitaţiile ţinute în primăria premierului desemnat

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro
09 Noi 2009 Teodor Stefan

Evident, anveloparea blocurilor era par­te integrantă din măreaţa campanie a Par­ti­du­lui Democrat Liberal, referitoare la reabili­ta­rea termică a blocurilor de pe vremea lui Ceau­şescu.
Toată operaţiunea urma să fie co­or­do­na­tă la nivel naţional de un alt preacinstit minis­tru, Vasile Blaga, desemnat între timp să re­abi­li­te­ze şi Ministerul Administraţiei şi Internelor!
Nu­mai că opera politică de binefacere socială s-a transformat rapid într-un scenariu de afacere grosolană. În iunie 2009, Primăria Sectorului 3, condu­să de preacinstitul Liviu Negoiţă, a redactat un ca­iet de sarcini pentru o licitaţie. Do­cu­men­taţia de atribuire e o mostră de scena­riu inteligent în ma­te­rie de tunuri financiare. În primul rând, ea se re­feră la reabilitarea termică a blocurilor din sec­to­rul 3 pe perioada 2009-2013 şi se bazează pe Ordonanţa de Ur­gen­ţă nr. 18 din 4 martie 2009. În martie - or­do­nanţa de urgenţă a guvernului, în iunie a fost numită o comisie de evalua­re, iar în iulie s-au deschis ofertele. Operaţiune-ful­­ger, care să-i scape pe bucureştenii sectorului 3 de frigul ier­nii. Câteva lucruri nu erau însă stabilite. Câte blocuri vor fi reabilitate în baza contractului în­che­iat după această licitaţie?
Zece, o sută, trei sute? Dumnezeu ştie! Şi câte cu patru etaje şi câte cu zece? Nici Dumnezeu nu le-a nu­mărat! Deşi într-o perioadă atât de scurtă directorii fir­melor abia apucă să afle de lege şi să o interpre­teze, la Primăria Sectorului 3 s-au prezentat suficiente firme pentru ca licitaţia să se poa­tă des­fă­şura. Între altele, şi firme cunoscu­te din preajma PDL, plus alte firme de construcţii, avide de lucrări. De, începuse marea cri­ză economică şi boomul pe construcţii era deja pe apa sâmbetei. Şi cine credeţi că se înscrie la licitaţia pentru executarea unor lu­crări de reabilitare din sectorul 3? Celebra fir­mă Tehnologica Radion (o fi auzit oa­re Vasile Bla­ga de această societate comercia­lă?) împreună cu Ascor Construct, Grant CFC îm­preună cu AB Construct şi MKD Termoplus, ACM nr. 4 împreună cu Rotary. La acestea s-au adă­u­gat Strabag AG COMNORD SA şi Soares da Costa împreună cu Argecom. Caietul de sarcini pentru această licitaţie me­ri­tă un premiu naţional de ingeniozitate.
Lu­cră­ri­le menţionate de documentaţie sunt pre­vă­zute până în cele mai mici operaţiuni. Fie­ca­re concu­rent trebuia să ofere preţuri pentru 86 de ope­ra­ţiuni şi articole. Găselniţa aproape dia­bolică stă într-o idee extrem de simplă. Dacă un concurent dă­dea preţul la ferestrele de plastic extrem de mic, se alegea cu 0,7 punc­te. Dacă pentru desfa­ce­rea izolaţiei de te­ra­să oferea un preţ foarte mic, pri­mea 4,5-5 punc­te. Foarte simplu! Cu preţuri mari, exa­ge­ra­te la ferestre, câştigai licitaţia, cu pre­ţuri mici pierdeai ca fraierul. Aşa se face că pe 28 iu­lie Comisia de evaluare a fost în situaţia de a con­stata că pe primele trei locuri se situau Teh­nologica Radion, cu Art Construct, ACM 4 cu Rotary şi AB Construct cu MKD Ter­mo­plus. Două dintre acestea aveau pre­ţuri cu mult mai mari decât adversarele eli­mi­nate. În câ­teva zile Primăria Sectorului 3 con­dusă de prea­cinstitul Negoiţă a bătut în cuie câştigătorii şi a încheiat contractele. Su­ma exactă a fost greu de aflat pentru că şi nu­mă­rul blocurilor nu era si­gur.
Unii vorbesc despre lucrări de 100 de mili­oa­ne de euro, alţii de 300 de milioane sau mai mult, în funcţie de câţi bani procură primăria şi cât rezistă prea­cin­stitul Liviu Negoiţă. Operaţinea de reabilitare termică a blocu­ri­lor, atât de trâmbiţată de Emil Boc şi Vasile Bla­ga, nu se desfăşoară doar pe banii primăriei. Mai vin şi bani de la Guvern şi un procent de la ce­tă­ţea­nul ajutat să scape de frig şi chemat să con­tri­buie şi el cu un vot. Pentru Traian Bă­ses­cu, evident! Rămâne de calculat dacă banii de la ce­tă­ţean plus o mică parte din cei de la Guvern nu sunt cumva suficienţi pentru acoperirea cheltuielilor unor reabilitări aranjate ca fiind între cele mai scumpe care se vor face vreodată!

Calcule de ospătar la licitaţiile ţinute în primăria premierului desemnat

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro
9.11.2oo9 Teodor Stefan

Reporturi electorale. Numai Loteria ii mai poate scoate din case pe romani in duminicile orbilor

Romania trebuie salvata!
Gardianul.ro

Cu doua saptamâni inaintea primului tur de scrutin al alegerilor prezidentiale, marele pot al extragerii Loto 6/49 se incapatâneaza sa ajunga la jucatori. Compania Nationala Loteria Româna nu a acordat nici la extragerea de duminica marele premiu pus în joc la categoria I. Sansele ca acest câstig sa fie acordat chiar în duminica alegerilor din 22 noiembrie cresc vertiginos. Marele premiu la categoria I nu a mai fost câstigat de 37 de extrageri, ultimul fiind incasat în duminica alegerilor pentru Parlamentul European. Daca pâna în duminica din 22 noiembrie nu se va câstiga marele premiu, acesta va ajunge atunci la valoarea de aproximativ 29 milioane de lei (6,9 milioane de euro). Daca premiul va fi reportat în duminica celui de-al doilea tur, pe 6 decembrie, potul va ajunge sa creasca la aproximativ 30,5 milioane de lei (adica 7,62 milioane de euro).




Premiul astfel acumulat va reprezenta un bun motiv pentru ca, în duminica alegerilor, fie ea cea din 22 noiembrie sau cea din 6 decembrie, românii sa faca un efort si sa iasa din case. Reamintim ca ultima data au fost câstigati 11 milioane de euro la Loto 6/49 în duminica alegerilor europarlamentare din data de 7 iunie 2009. Anterior, marele premiu la categoria I, în valoare de 5 milioane de euro, a fost câstigat cu trei saptamâni înaintea alegerilor parlamentare de anul trecut.



Ultimul report la 6/49 – 5,3 milioane de euro



Pâna în prezent, scenariul prezentat de ziarul “Gardianul” pare sa fie urmat întocmai de catre hazard în ceea ce priveste jocul Loto 6/49. Duminica, reportul acumulat la categoria I a ajuns la frumoasa suma de 25.594.020,04 de lei, adica 5,3 milioane de euro. Din data de 7 iunie 2009, respectiv din duminica alegerilor pentru Parlamentul European, au avut loc 37 de extrageri consecutive fara un câstigator al marelui premiu. Asa cum tot “Gardianul” a preconizat, având în vedere datele statistice, reportul la categoria I a crescut exponential cu 1.250.000 de lei saptamânal. Astfel, la data de 15 septembrie, când ziarul nostru a publicat articolul “Înca nu este 22 noiembrie. Loteria nu a acordat marele premiu la Loto 6/49 nici la extragerea aniversara”, reportul ajunsese la suma de 15.426,775,48 de lei. Au urmat extragerile din datele de 17, 20, 24, 27 septembrie, cele din 1, 4, 8, 11, 15, 18, 22 si 25 octombrie, precum si 1 si 8 noiembrie, în fiecare joi acumulându-se un report mediu de 250.000 de lei, în timp ce în fiecare duminica acumulându-se un report mediu de un milion de lei.



În primul tur, potul scontat va fi de 6,9 milioane de euro



Pâna în duminica din 22 noiembrie 2009, când va fi organizat primul tur de scrutin al alegerilor pentru Presedintia României, Compania Nationala Loteria Româna va organiza fix patru extrageri, dintre care patru în zilele de joi 13 si 19 noiembrie, respectiv duminica, în zilele de 15 si 22 noiembrie. Conform statisticii ultimelor 37 de extrageri, în aceste patru extrageri de joi se vor mai reporta în total un milion de lei, iar în celelalte patru extrageri duminicale se vor reporta alte doua milioane de lei, totalizându-se astfel 3 milioane de lei, care se vor adauga celor aproximativ 26 de milioane cât valoreaza astazi câstigul de la categoria I. În aceasta maniera, putem sconta ca, în duminica turului I al alegerilor prezidentiale, marele premiu la Loto 6/49 sa ajunga la valoarea de 29 milioane de lei, ceea ce înseamna aproximativ 6,9 milioane de euro.



Turul al doilea ar ridica potul la 7,2 milioane de euro



Exista însa probabilitatea ca marele premiu la jocul Loto 6/49 sa nu fie acordat nici pe data de 22 noiembrie, ci sa se reporteze pâna în duminica turului al doilea al alegerilor prezidentiale. Din 22 noiembrie pâna pe 6 decembrie, când românii se vor prezenta din nou la vot, vor mai fi organizate alte patru extrageri, respectiv prima, joi 26 noiembrie, a doua, duminica 29 noiembrie, a treia, joi 3 decembrie si a patra, duminica 6 decembrie 2009. Plecând de la aceeasi statistica, în cele doua joi ale acestui interval se vor juca alti 500.000 de lei, în timp ce duminicile vor acumula alte doua milioane de lei, ceea ce, adunat cu cei 29 milioane de lei, vor stabili un premiu de 30,5 milioane de lei în duminica Sfântului Nicolae si a turului al doilea al alegerilor prezidentiale. Transformati în valuta, acesti bani reprezinta un prezumtiv premiu de 7,26 milioane de euro. Acest premiu va avea toate sansele sa prinda consistenta necesara atragerii atentiei nu numai împatimitilor acestui joc, cât si a celorlalte categorii ale populatiei. Si, totodata, va reprezenta un bun motiv pentru ca, în duminica alegerilor, fie ea cea din 22 noiembrie sau cea din 6 decembrie, românii sa faca un efort si sa iasa din case.



La Galati, coincidenta demna de «Guinness Book»



Ultimul câstigator al marelui premiu la Loto 6/49, de duminica 7 iunie, adica de alegerile europarlamentare, în valoare de aproximativ 11 milioane de euro, lucreaza în cadrul unei unitati a Ministerului Administratiei si Internelor, persoana respectiva cerând însa superiorilor sai discretie si solicitând ca numele sau sa nu fie dezvaluit. Dupa sapte luni, marele premiu la Loto 6 din 49 a fost câstigat fix pe 7 iunie, în duminica alegerilor europarlamentare. Aproximativ 470 miliarde de lei au intrat în contul unui pompier care a jucat un bilet pentru care a platit 15,7 lei. Numerele au fost jucate la o agentie din municipiul Galati, coincidenta fiind aceea ca la aceasta agentie s-a câstigat si marele premiu din data de 9 noiembrie 2008. Atât premiul de duminica 7 iunie 2009, cât si cel din data de 9 noiembrie 2008 au fost atribuite de Loteria Româna în preajma alegerilor. Premiul de 5 milioane de euro din data de 9 noiembrie 2008 a fost câstigat de doi galateni cu trei saptamâni înaintea alegerilor parlamentare. Unul dintre acestia a jucat la agentia 17-010 Galati. În conditiile în care, între alegerile parlamentare de anul trecut si cele europarlamentare de pe 7 iunie 2009, marele premiu la categoria I la jocul Loto 6 din 49 nu a mai fost câstigat, de europarlamentare, cu doua ore înaintea închiderii urnelor, s-au extras cele sase numere jucate pe un bilet înregistrat exact la aceeasi agentie, 17-010 Galati. Numerele jucate si câstigate de respectivul angajat al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Galati au fost 15, 44, 19, 07, 37 si 30. Ele au fost notate pe o varianta simpla a unui bilet înregistrat la Agentia nr. 17-010 din Galati. Marele premiu la categoria I nu s-a mai câstigat înca dinaintea alegerilor parlamentare din toamna anului trecut. Atunci, premiul atinsese valoarea de 5 milioane de euro si a fost câstigat de doua persoane din… Galati. Astfel, hazardul a facut ca doua mari câstiguri consecutive sa fie câstigate cu bilete jucate la aceeasi agentie. Marele premiu în valoare de 5 milioane de euro din data de 9 noiembrie 2008 a fost câstigat de doi galateni. Unul dintre acestia a jucat la agentia… 17-010, iar al doilea, la agentia 17.032. Potrivit Companiei Nationale Loteria Româna SA, care a comunicat aceste informatii la vremea respectiva, pe primul bilet s-au jucat doua variante simple (adica doua variante a câte sase numere - dintre care una a fost cea câstigatoare), pentru care fericitul posesor a platit suma de 8,9 lei. Pe al doilea bilet s-a jucat o singura varianta simpla si câstigatoare, la care se adauga un numar la jocul Noroc, pentru care posesorul a platit suma de 6,9 lei. Fiecare dintre cei doi jucatori a câstigat, în acest fel, câte 2,5 milioane de euro, la care se adauga mai multe câstiguri la categoriile a II-a (cinci numere din sase) si a III-a (patru numere din sase). Cei doi galateni au devenit milionari în euro cu trei saptamâni înaintea alegerilor pentru Parlamentul României, care au avut loc pe data de 30 noiembrie 2008.

Andrei Tudor

Seful SRI ne confirma: Hayssam s-a intâlnit cu Degeratu la Parchet si este arestat in Siria

Romania trebuie salvata!
Gardianul.ro

Directorul Serviciului Roman de Informatii, George Maior, a afirmat, duminica seara, într-o emisiune a postului Realitatea TV, ca Serviciul stie „precis“ cum a plecat din tara Omar Hayssam si ca a trimis dosarul la Curtea de Apel Oradea. Maior a confirmat dezvaluirea ziarului nostru, din 7 iulie 2008, potrivit careia omul de afaceri este arestat in Siria, precum si autenticitatea scrisorilor, prezentate de „Gardianul“, in care este relatata discutia dintre Hayssam si generalul Constantin Degeratu.


Maior a afirmat ca SRI a documentat minutios felul în care Omar Hayssam a plecat din tara, desi la nivelul Serviciului nu se stie ca acesta se pregatea sa paraseasca România. El a mentionat ca a existat o deficienta a SRI în acest caz, apreciind ca Serviciul ar fi trebuit sa abordeze mai bine, din punct de vedere profesional, plecarea lui Hayssam. Maior a spus ca SRI a „ultradocumentat“, ulterior, modul si etapele plecarii lui Hayssam si a trimis dosarul Curtii de Apel din Oradea, primul termen fiind în noiembrie. Directorul SRI a evitat sa dea detalii legate de acest dosar, afirmând ca în dosar se regasesc toate elementele legate de eventuale deficiente în supravegherea si monitorizarea lui Hayssam. „Din punct de vedere informativ, stim foarte precis cum a plecat si dosarul este în instanta. Orice speculatie ca ar fi fost ajutat într-un fel sau altul sau ca ar fi existat deficiente profesionale legate de supravegherea si monitorizarea lui se regasesc în acest dosar si este treaba instantei sa se pronunte“, a precizat Maior.



Retinut in Siria



El a dezvaluit ca Hayssam se afla în acest moment retinut în Siria si a precizat ca autoritatile române au facut demersurile necesare extradarii lui. Maior s-a aratat convins ca Hayssam va fi extradat si ca îsi va ispasi pedeapsa în România, însa nu a avansat un termen pentru realizarea acestui fapt.

Directorul SRI a mai mentionat ca discutia dintre Hayssam si consilierul prezidential Constantin Degeratu, care a aparut în presa, era sub autoritatea procurorului de caz, SRI nefiind solicitat sa puna în executare vreo autorizatie legata de aceasta discutie. Dosarul privind fuga din România a lui Omar Hayssam se va judeca la Curtea de Apel Oradea, dupa ce Înalta Curte de Casatie si Justitie a admis, în luna mai, cererea de stramutare a cauzei de la Curtea de Apel Bucuresti.



Dosarul fugii



La sfârsitul lunii noiembrie 2007, procurorii i-au trimis în judecata pe Mustafa Tartoussi, Mukhles si Mahmoud Omar pentru înlesnire a iesirii din tara a unei persoane despre care se cunostea ca este cercetata pentru fapte de terorism, precum si pe Omar Hayssam, sub aspectul comiterii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat. Anchetatorii au stabilit ca, în perioada 23-30 iunie 2006, Mustafa Tartoussi ar fi planificat si înlesnit, împreuna cu Omar Mahmoud si Omar Mukhles, iesirea frauduloasa din România a lui Omar Hayssam, desi cunostea faptul ca acesta a fost trimis în judecata pentru savârsirea unor acte de terorism prin organizarea si finantarea operatiunii de rapire a trei jurnalisti români în Irak. Cercetarile efectuate în faza de urmarire penala au relevat faptul ca plecarea din tara a lui Omar Hayssam s-a realizat pe cale maritima, cu ajutorul inculpatilor Mustafa Tartoussi, Mukhles Omar si Mahmoud Omar, aport justificat de „considerente de ordin material - în primul caz - si de ordin familial - în cel de-al doilea caz“. Înalta Curte de Casatie si Justitie a decis condamnarea, în lipsa, la 20 de ani de închisoare a omului de afaceri Omar Hayssam, judecatorii respingând recursul promovat de avocatii sirianului, care cerusera rejudecarea procesului. Hayssam este urmarit general national si international în baza unui mandat de arestare preventiva emis în lipsa de catre Curtea de Apel Bucuresti.

Andrei Tudor