luni, 6 iulie 2009

Despre senatori si parlamentari nu prea imi vine sa vorbesc

Romania trebuie salvata!

Ca se stie ca sunt buba socetatii si ca nu fac nimic pentru cei care i-a ales.

Inca o zi de luni, oare Ridzi mai e ministru pana diseara?

Romania trebuie salvata!

Chiar nesimtire curata, cu : "soldat"-bine zis!

Sînt un soldat disciplinat al partidului”, a spus Monica Ridzi  la Ion Cristoiu
Tristă, marcată, defensivă şi la fel de neclară. Aşa a apărut aseară Monica Ridzi la emisiunea de pe Antena 3 a lui Ion Cristoiu.
Întrebată dacă îşi reproşează ceva, a răspuns: “N-am ştiut să comunic”. Peste cîtva timp, realizatorul a revenit: “Şi nu credeţi totuşi că aţi greşit undeva?”. Răspunsul a fost identic: “Comunicarea”.
“Nu-mi asum erorile subordonaţilor”
Asta în privinţa propriei culpe. În rest, după mari eforturi, concretizate în întrebări repetate, Cristoiu a obţinut de la ministru “Mari semne de întrebare în privinţa firmelor şi poate a unor colaboratori ai mei”.


5 oameni noi, 3 vechi
A încercat să acrediteze ideea că a lucrat cu foştii funcţionari din MTS. “Mai mult de jumătate sînt dintre cei vechi”, a declarat ea. Numai că, dintre cei 10 semnatari ai contractelor, 5 sînt noi: Paul Diaconu, Dan Toia, Monica Ridzi, George Păduraru şi Claudia Marinescu.

“Dacă aş fi ştiut că am greşit şi că am făcut ceva ilegal, aş fi plecat. Aşa, voi demisiona doar dacă DNA va începe urmărirea penală”
Monica Ridzi
“Am stat şi m-am gîndit de ce sînt atacată. Miza e în altă parte. Se duce o luptă împotriva tinerilor din politică”, a spus Ridzi. Şi s-a apărat, permanent, invocînd “cariera politică de 12 ani”.
A mai atacat Comisia parlamentară de Anchetă, pe care a caracterizat-o drept “un show politic”. “Poate că lucrurile în contracte au fost intenţionat făcute neclar”, a mai spus ea.
Întrebată de ce a externalizat serviciile, a spus: “Nu aveam capacitatea de a organiza şi statul nu poate plăti avansuri. Nici un cîntăreţ nu se suie pe scenă fără bani înainte”.
“Explicaţie jenantă”
Imediat a venit replica unui cititor avizat: “E jenantă explicaţia, în 2009 termenele de plată au crescut la 60-90 de zile! Iar cei care fac afaceri cu statul primesc banii mai repede şi au siguranţă, nu îşi fac probleme că nu ar recupera banii. Nu e nebun nici un cîntăreţ să ceară avans la stat, ştie că va lua banii”.

“Am crescut în partid”
Alt mesaj primit de la un om din elita marketingului din România în timpul emisiunii: “Ne aşteptam să avem un ministru şi avem o promoteriţă. Dumnezeule!”. Întrebată la final dacă demisionează, Monica Ridzi a spus:
“Sînt un soldat disciplinat, care am crescut în PD-L, am ajuns ministru cu sprijinul partidului şi nu demisionez decît dacă sînt urmărită de DNA”.

Moment în care Ion Cristoiu şi-a strîns sutele de file adunate într-o săptămînă de documentare pentru a analiza “un om la care n-am reuşit să ajung”, după cum a mărturisit el la final. Pentru că Monica Ridzi nu-şi aparţine.



Vai de noi, astia sunt cei pe care ii votam?

Cum se voteaza in Romania!

Romania trebuie salvata!

Vai da ce de simpatizanti are EBA!

Uite asa se voteaza in tara asta, nu se tine cont de program, de persoana, de partid. Se tine cont de cine e la putere si cine dicteaza.

Vai de steaua nostra!

Locul în care EBA a fost mai tare ca PDL şi PSD la un loc

Romania trebuie salvata!
Cotidianul

05 Iul 2009 Razvan Mihai Vintilescu

Într-o comună nemţeană, Elena Băsescu a obţinut un uimitor 33 la sută la europarlamentare. Arma sa secretă s-a numit Ioan Rotaru, primarul PRM al comunei.
Într-o localitate aflată nu departe de Piatra Neamţ, Elena Băsescu a reuşit o performanţă electorală uimitoare în domeniul administrării umilinţei. Cu 33 de procente înregistrate în comuna nemţeană Alexandru cel Bun la alegerile europene a bătut măr atât Partidul Democrat Liberal, cât şi pe cel Social Democrat. Dacă în cazul PDL a fost vorba despre o diferenţă de vreo şase procente, PSD a rămas la peste 20 de procente distanţă.

Cum a fost însă posibilă grozăvia? Pentru că pe liste sunt trecuţi aproape 5.000 de oameni cu drept de vot, iar EBA nu şi-a arătat nici fiţele şi nici nu a încercat să-i impresioneze cu talentul oratoric. 

De fapt, istoria reţine faptul că în viaţa ei nici nu a pus piciorul în comuna care avea să scoată cel mai tare rezultat al ei. „Cică a trecut o dată pe aici, cu maşina, dar nu a oprit...”, umblă vorba printre băbuţele care i-au dat girul pentru un mandat de europarlamentar.

Răspunsul acestei dileme vine extrem de tranşant de la primarul comunei, Ion Rotaru: „Păi de ce să vină ea să facă aici campanie, când i-am făcut-o eu? Eu m-am dus la oameni să le zic să o voteze. Iar eu ştiu să fac campanie electorală”. Lucrurile se complică puţin atunci când aflăm că primarul e de la PRM, iar logica ar fi dictat ca voturile să meargă spre Gigi Becali şi Vadim Tudor. Dar primarul vede altfel lucrurile: „Domnule, eu am ajutat-o pentru că e femeie. Mie două lucruri îmi plac în viaţă: florile şi femeile. Din păcate, acum am rămas doar cu mirosul. Cum să n-o ajut să câştige?”.

Mecanismul prin care gândul cavaleresc al lui Rotaru a fost pus în practică pe 7 iunie este extrem de simplu, dar cheia a constituit-o faptul că, din cei 5.000 de locuitori majori ai comunei, vreo 2.500 sunt plecaţi prin Italia, Spania, Anglia şi Germania, lucru de altfel vizibil dacă te iei după vilele mândre care au înflorit în Alexandru cel Bun. Aşa se face că primarului i-au mai rămas de convins doar jumătate. Dintre ei, la vot au venit 2.100. „Am făcut afişe cu mine şi cu Elena şi am mers la oameni şi le ziceam: „Dacă mă iubeşti pe mine, voteaz-o pe EBA»“, spune Rotaru. În privinţa pozei de pe afiş, unde primarul şi EBA se privesc în ochi, deşi nu s-au cunoscut niciodată, misterul e dezlegat de trecutul edilului: a fost tipograf. „În 1990 am făcut primul ziar independent din Neamţ. Vindeam 50.000 de exemplare pe zi. Ce de bani am făcut atunci... Aşa că ştiu cum să fac reviste, ziare, afişe”, explică Rotaru.

Numai că un scor prea mare pentru EBA ar fi bătut la ochi. „Celor care nu voiau şi pace să o voteze le spuneam să voteze PDL, ca să nu mă pun rău cu viceprimarul. Altora le-am zis să voteze cu PRM, ca să nu mă pun rău nici cu partidul meu. Dar totul a fost organizat. PSD a luat doar 60 de voturi”, explică Rotaru. Profitând de fapul că oamenii puteau vota şi în alte localităţi, el a apelat la o armă secretă: „Eu am fost primar la Piatra Neamţ pentru două mandate. Din ’96 până în 2004. Mi-am sunat prietenii şi le-am zis să vină aici să o voteze pe EBA. Şi nici nu am avut nevoie de microbuze, au venit cu maşinile lor”. N-a fost un efort prea mare, dat fiind că între Piatra Neamţ şi Alexandru cel Bun sunt doar câţiva kilometri distanţă.

Un mic impediment era să strice lucrurile: vreo 300 din cei 2.100 de votanţi nu mai ştiau cu cine le-a zis primarul să voteze. „N-au reţinut care trebuia să meargă cu Elena, care cu PDL, care cu PRM şi atunci au pus mai multe ştampile pe buletinul de vot... sunt oameni în vârstă. De asta am avut multe voturi anulate”, spune primarul.

Întrebat despre proiectele politice ale Elenei Băsescu şi dacă el consideră că îi va putea ajuta pe cei care au votat-o prin activitatea ei din Parlamentul European, primarul Rotaru este din nou tranşant: „Cum să îi ajute? N-are cu ce. Ce, face cineva ceva acolo? Nici la noi în Parlament nu se face nimic. Deciziile se iau la nivel de grup. Care proiecte? Nu ştiu nici unul şi nici nu mă interesează. Pentru mine e de ajuns că e femeie frumoasă”.

După ce a aflat că la nivel naţional a obţinut cel mai mare procentaj în Alexandru cel Bun, Elena Băsescu i-a mulţumit primarului Ion Rotaru. „Mi-a trimis o scrisoare şi un email. Dar am simţit că a fost ceva politic, nu au fost vorbe din suflet. Dar mie tot nu îmi pare rău că am ajutat-o”, spune primarul sedus şi abandonat. Pentru următoarele alegeri, Ioan Rotaru e hotărât să îl sprijine cu tot talentul său organizatoric pe Sorin Oprescu. „Dacă vrea să fie preşedinte, o să ia de aici toate voturile. Asta dacă nu cumva candidează şi o femeie”, spune el şăgalnic.

Iniţiative controversate
Alexandru cel Bun este un fel de Pipera din judeţul Neamţ. Pensiune lângă pensiune, vilă lângă vilă. Acum, primarul Ion Rotaru vrea să facă un aqua park. Deja la şcoala din satul Bistriţa a schimbat mobilierul vechi cu unul modern, a băgat Internet, iar elevii învaţă pe laptopuri. Vrea să bage apă şi canalizare peste tot şi să refacă drumurile. „20 de ani nu plec din postul ăsta”, spune Ion Rotaru încrezător în metodele sale de a convinge oamenii în campaniile electorale. Ioan Rotaru a fost primar PSD de Piatra Neamţ între 1996 şi 2004, perioadă în care a lansat două iniţiative controversate: înfiinţarea de bordeluri şi izolarea romilor într-un ghetou construit în halele fostei Avicola. Dintre acestea, doar a doua s-a materializat, sub forma unor „locuinţe sociale”.
 

Program TV

Romania trebuie salvata!
 GSP.ro
de Răzvan Prepeliţă

Monica Ridzi a adunat in doar doua zile, cu ocazia evenimentului de de 2 Mai, 308 stiri, reportaje si interviuri in care a vorbit sau a fost amintita. Iata cum arata propunerea de program TV imaginata de jurnalistul Razvan Prepelita.
08 reluări cu primul exerciţiu de nota 10 din istoria gimnasticii. Al ei, la paralele.

308 reluări cu golul lui fabulos împotriva Columbiei.

308 reluări cu cele patru penaltiuri consecutive apărate de el.

308 reluări cu momentul în care pagaia lui se rupe. Şi el continuă cursa.

308 reluări cu pletele şi racheta lui de lemn.

Pentru ei nu trebuie nume. Nu trebuie 308 de reluări într-o zi. Şi nici măcar nu trebuie să urce pe vreo scenă. Pentru că în sport, îndoctrinarea se naşte din muncă. Nicidecum din bani publici.

Absenteism in crestere in randul senatorilor. In top: Mihailescu, Melescanu si Corlatean

Romania trebuie salvata!

Rata absenteismului senatorilor a crescut sensibil in prima sesiune parlamentara a acestui an, fata de perioada similara a anului 2008, in fruntea clasamentului aflandu-se Mihailescu(PSD), Melescanu(PNL) si Corlatean(PSD).
Potrivit NewsIn, cu cele mai multe absente figureaza senatorul PSD Serban Mihailescu, care a ajuns doar de 37 de ori la lucrarile Senatului. Mihailescu a avut din data de 27 aprilie si pana la finalul sesiunii concediu medical.

Pe locul doi in topul absentilor se afla senatorul PNL Teodor Melescanu, cu 55 de prezente, avand 8 zile de invoire, 7 zile de concediu fara plata si alte 7 zile de deplasari in strainatate.

La egalitate cu Melescanu, cu 55 de prezente, este senatorul PSD Titus Corlatean, presedinte al Comisiei de politica externa. El a avut cumulat in toata sesiunea 22 de zile de lucru in care a fost plecat in deplasari externe.

Pe locul al treilea in clasament se afla senatorul PDL pentru diaspora, Viorel Riceard Badea, cu 56 de prezente, urmat de senatorul UDMR Gyorgy Frunda (61 de prezente) si senatorul PNL pentru diaspora, Raymond Luca (62 de prezente).

Totodata, cei sase senatori care sunt si ministri nu figureaza cu nicio prezenta la lucrarile Senatului, fiind vorba de Ecaterina Andronescu (Educatie), Radu Berceanu (Transporturi), Vasile Blaga (Dezvoltare), Cristian Diaconescu (Externe), Ilie Sarbu (Agricultura) si Mihai Stanisoara (Aparare).

Vicepresedintele Senatului, Anca Boagiu (PDL), are 67 de prezente, la fel ca si Sergiu Nicolaescu (PSD), numai ca acesta din urma avut 10 zile de concediu medical.

Un alt vicepresedinte al Senatului, Alexandru Peres (PDL), si fostul ministru de Finante, Varujan Vosganian (PNL), au cate 70 de prezente, iar liderul grupului PDL, Traian Igas - 69 de prezente.

Liderul grupului PNL, Puiu Hasotti, a cumulat 72 de prezente, la fel ca si Verestoy Attila (UDMR) si Dan Voiculescu (PC).


In medie, un parlamentar primeste 346 de lei pentru fiecare prezenta la Senat

Intre cei mai prezenti senatori in prima sesiune parlamentara a acestui an se numara, cu 79 de participari la lucrarile Senatului, Viorel Arcas (PSD), Ion Ariton (PDL), Ovidiu Marian (PDL), Vasile Mustatea(PNL) si Marius-Petre Nicoara (PNL), iar cu cate 78 de prezente figureaza Dan-Radu Rusanu (PNL) si Alexandru Mocanu (PDL).

De asemenea, cu cate 77 de prezente sunt alti 65 de senatori, intre care Crin Antonescu (PNL), Toni Grebla (PSD), Ion Vasile (PSD), Anghel Iordanescu (PSD), Marko Bela (UDMR), Ion Toma (liderul grupului PSD), Cristian Topescu (PNL), Iulian Urban (PDL) si Lia Olguta Vasilescu (PSD).

Chestorul Ioan Chelaru (PSD) si fostul ministru de Interne, Cristian David (PNL) au cate 74 de prezente. In acelasi timp, presedintele Senatului, Mircea Geoana (PSD), impreuna cu Miron Mitrea (PSD), Mircea Diaconu (PNL) si Alexandru Mazare(PSD) au cate 73 de prezente.

Prezenta medie a unui parlamentar in prima sesiune a anului 2009 a fost de 70 de participari la lucrarile Senatului, in timp ce prezenta maxima ar fi putut fi de 79. Indemnizatia neta medie pe luna se ridica la 4.856 de lei, care pentru intreaga sesiune ajunge la 24.283 de lei. Astfel, pentru fiecare prezenta la lucrarile Senatului alesii au obtinut, in medie, 346 de lei.

In perioada similara a anului 2008, participarea senatorilor la lucrari s-a ridicat, in medie, la 58 de prezente de parlamentar, fata de maximul de 65 de prezente, reprezentand astfel un nivel de participare de 89,23%. Pe de alta parte, in prima sesiune a lui 2009, nivelul de participare al senatorilor la lucrari s-a ridicat la 88,61%.


Publicat: astazi 9am

DNA verifica daca Mitrea a beneficiat de 'foloase necuvenite' de la Cristian Burci si Florian Walter

Romania trebuie salvata!


Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie verifica daca fostul ministru PSD al Transporturilor, Miron Mitrea, a primit "foloase necuvenite" de la afaceristii Cristian Burci si Florian Walter, cercetarile fiind facute intr-un dosar in care este vizat si fostul sef al CNCFR, Mihai Necolaiciuc.
De altfel, dosarul care il vizeaza si pe Mitrea a fost disjuns de procurorii DNA dintr-un alt dosar in care anchetatorii l-au trimis in judecata pe Mihai Necolaiciuc pentru achizitii facute cu incalcarea legii, fapt care a dus la prejudicierea bugetului CNCFR, relateaza NewsIn.

"Avand in vedere ca din cercetarile efectuate exista indicii cu privire la savarsirea de fapte penale si de catre alte persoane, disjunge in vederea continuarii cercetarilor a aspectelor privind verificarea legaturii de cauzalitate intre atributiile de serviciu, respectiv folosirea influentei si autoritatii functiei de conducere in partid in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de catre numitul Mitrea Miron Tudor (fost ministru al Transporturilor) si acceptarea de catre acesta (direct si prin intermediari) a unor astfel de foloase de la numitii: Arnautu Eugen, Burci Cristian Ionel, Walter Florian (fost Busca), care au fost beneficiarii unor importante contracte cu societatile si companiile nationale aflate sub autoritatea Ministerului Transporturilor in perioada 2002 - 2004", arata procurorii DNA intr-unul din cele trei rechizitorii prin care l-au trimis in judecata pe Mihai Necolaiciuc, document obtinut de NewsIn.

In documentul citat, procurorii mai precizeaza ca vor verifica si daca exista vreo legatura de cauzalitate intre mentinerea in functia de director general a lui Mihai Necolaiciuc de catre reprezentantii Adunarii Generale a Actionarilor ai CNCFR, semnatari ai contractelor de performanta cu acesta, si anumite interese personale.

Pe de alta parte, procurorii DNA au inceput recent urmarirea penala impotriva fostului sef al CNCFR, Mihai Necolaiciuc, intr-un nou dosar, in care este acuzat de deturnarea unor fonduri europene, au declarat pe 30 iunie, pentru NewsIn, surse judiciare.

Potrivit acelorasi surse, lui Necolaiciuc i s-ar fi mai retinut si acuzatia de abuz in serviciu contra intereselor publice, cu un prejudiciu de peste un milion de euro.

In acest dosar ar fi vorba, potrivit surselor NewsIn, de modul ilegal in care Mihai Necolaiciuc a folosit o suma de bani luata de Romania dintr-un credit de la o banca europeana. "E vorba de chestia deja clasica la Necolaiciuc si anume achizitiile facute la preturi exorbitante", au explicat surse judiciare. In acelasi dosar a mai fost pus sub invinuire si fostul director economic de la CNCFR, Viorica Olaeru pentru aceleasi fapte ca si Necolaiciuc.

Pe numele lui Mihai Necolaiciuc exista deja in Romania doua madate de arestare emise de Judecatoria Sectorului 1 la solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie. Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Necolaiciuc in trei dosare pentru achizitiile defectuoase facute cand se afla la conducerea CNCFR, achizitii care au dus la prejudicierea societatii cu sume fabuloase.

Mihai Necolaiciuc este, la acest moment, arestat in America in baza unei cereri de extradare facuta de Romania, dupa ce fugise din tara in 2005.


Publicat: astazi 9am