vineri, 29 aprilie 2011

Botis si-a bagat si mama de 60 de ani in afaceri

Romania trebuie salvata!
29 Aprilie 2011 9am.ro

Mama fostului ministru Ioan Botis a fost asociata cu sotia acestuia intr-o firma pentru recalificarea fortei de munca, infiintata in anul 2005, cand Botis era de un an director executiv al AJOFM Bistrita-Nasaud, iar societatea a fost inregistrata tot la domiciliul acestuia.

Q Magazine a descoperit ca in afacerile de selectie si plasare a fortelor de munca a fost la un moment dat implicata insasi mama lui Nelu Ioan Botis, Ana Botis. La 60 de ani, aceasta a debutat in business intermediind angajarea somerilor din Bistrita-Nasaud.

Pe atunci fiul sau detinea deja de un an functia de director executiv al AJOFM Bistrita-Nasaud. Probabil tocmai acest aspect a convins-o atunci pe doamna Ana Botis sa se asocieze cu nora sa, Ligia Botis, sotia viitorului ministru, in firma CENTRUL DE ANGAJARE SI RECALIFICARE EUROTEHNOLOGIC SRL.

In 19 Aprilie s-a descoperit ca un ONG are sediul acasa la Ioan Botis, iar sotia ministrului este consilier la acelasi ONG pentru un proiect finantat din fonduri UE prin Ministerul Muncii.

Ioan Botis, cercetat de DNA

La o zi dupa, Ioan Botis si-a dat demisia din conducerea ministerului. Fostul ministru fiind anchetat acum de DNA.

Inspectorii ANI sustin ca sunt indicii temeinice ca fostul ministru al Muncii, Ioan Botis, ar fi savarsit infractiunea de conflict de interese, potrivit art.253 indice 1 Cod penal.