miercuri, 20 mai 2009

Se pare ca se impute capul!

Sunt curios pana unde o sa intre "marea" justitie in mocirla fotbalului romanesc!

Daca are cineva niste seminte?
Ca filmul asta o sa dureze maxim 60 de zile. Si vine vacanta se uita, sa uitat si de altii.

Bafta, Hai Romania in alta tara!

"In atentia DNA", afacerile murdare ale lui Mircea Sandu deconspirate de reporterii BlackJack

Numarul 21 al Revistei Black Jack prezinta "fapte cutremuratoare" despre omul care se afla in fruntea fotbalului romanesc, presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF) Mircea Sandu. Potrivit publicatiei bilunare, buzunarele fiului lui Mircea Sandu au devenit mai pline beneficiind de ajutorul unor "cotizanti" precum firme
ale unor patroni din lumea fotbalului, sponsori ai echipei nationale si chiar federatia condusa de Mircea Sandu.

Reporterii BlackJack mai arata intr-un material de 3 pagini denumit "In atentia DNA. Platile catre pusculita lui Mircea Sandu" ca majoritatea banilor vin de la Dinamo, acesta fiind motivul pentru care in ultima perioada echipa din Stefan cel Mare a avut parte numai de lucruri bune din partea federatiei.

Personajul principal al anchetei peste Mircea Dan Sandu fiul presedintelui FRF. Dan Mircea Sandu detine 25% din firma Visit SRL, care activeaza ca agentie de turism. Alaturi de el,in firma mai apare Bartolomeu Finis, un om de casa al fostului premier Adrian Nastase.In firma mai apare Marian Albu, fostul trezorier al FRF si fiul acestuia,

Adrian. La data de 23 februarie 2009 firma patronata de baiatul sefului FRF, de trezorierul aceleiasi institutii si de fiul acestuia din urma a obtinut de la ING Bank refinantarea unuiimprumut mai vechi. Rambursarea banilor a fost garantata cu sumele pe care firma Visist SRL urma sa o primeasca de la mai multi parteneri printre care chiar Federatia Romana de Fotbal. Mai mult decat atat, compania avea de primit bani de la FC Dinamo Bucuresi si de la Crimbo Gas si firma lui Cristi Borcea.

Pe 2 martie 2007, aceiasi firma a prezentat tot la ING Bank dovezi ale faptului ca Automobile Dacia, sponsorul principal al echipei nationale si Orange Romania, firma la care actionar este dinamovistul Nicolae Badea trebuie sa-i vireze sume importante de bani. Si de aceasta data FRF se afla pe lista persoanelor juridice care baga bani in conturile firmei patronate de baiatul lui Mircea Sandu.

Visit SRL este o agentie de turism. Federatia Romana de Fotbal a platit acestei firme mai multe facturi. Cu toate acestea, purtatorul de cuvant al FRF, Paul Zaharia a declarata ca habar nu are de plata respectiva "Nu ma ocup de turism, dar pentru deplasari noi folosim exclusiv serviciile Danco Pro" a spus Zaharia.

Acest lucru arata ca ori platile s-au facut pe ascuns pentru servicii fictive sau servicii ocultate angajatilor de rand, ori actele prezentate la banca sunt false si au fost menite doar sa-l ajute pe fiul lui Sandu sa-si prelungeasca linia de credit.

Conform datelor inregistrate la Ministerul Finantelor Publice, Federatia Romana de Fotbal a realizat in 2003 venituri de 5.6 milioane de euro cu niste cheltuieli de 5 milioane de euro.in 2004, federatia a incasat 5,6 milioane de euro si contabilii lui Sandu au cheltuit 4,5 milioane de euro.in 2005 institutia condusa de Mircea Sandu realizase 5,5 milioane de euro din activitati nepatrimoniale si economice. Tot atunci FRF a cheltuit 4,5 milioane de euro. În 2006, MFP nu are pe site un bilant al celei mai

importante federatii sportive. Cu toate acestea, vedem ca in 2007 veniturile au crescut la 7 milioane de euro. In mod direct proportional au crescut si cheltuielile la 6.9 milioane de euro.

Veniturile sunt simplu
de crescut, o multime de sponsori dorind sa sprijine echipa nationala. Cu toate acestea, numai procurorii ar putea sa raspunda la intrebarile legate de cresterea cheltuielilor.

Probabil aceste cheltuieli mari au determinat conducerea FRF sa se imprumute la banca.in 2008, conform contractului de facilitate de credit la termen nr. 00591 / 12 02.2008 si respectiv contractului de facilitate de credit la termen nr. 00592/12 02.2008 semnate de FRF si Raiffeisen Bank, Federatia primea aproape 3,3 milioane de euro. Pentru a garanta returnarea banilor, Sandu a garantat cu contractele de publicitate
pe care FRF le-aincheiat cu Gilette, Bergenbier, Automobile Dacia, Vodafone, Adidas,

Ursus sau Cesarom.

Dorinta mare de cheltuiala a lui Sandu s-a manifestat si în cazul societatii comerciale Centrul de Fotbal Mogosoaia. Acolo FRF este unic actionar.in 2007 firma a realizat venituri de 671.000 de euro si a cheltuit 670.000 de euro. Statul a incasat impozit doar pe o suma in jurul a 1000 de euro.

Mai multe amanunte despre ingineriile financiare marca FRF in numarul 21 al revistei BlackJack

Luni, 18 Mai 2009
http://www.presaonline.com/stiri/sport/in-atentia-dna-afacerile-murdare-ale-lui-mircea-sandu-deconspirate-de-reporterii-blackjack-584690.html