sâmbătă, 12 decembrie 2009

Hrebenciuc, Vanghelie şi Dan Ioan Popescu, implicaţi în dosarul “Voicu” la DNA

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro
11 Dec 2009 Adina Stancu

După ieşirea de la DNA, senatorul Cătălin Voicu a explicat, la Antena 3, că nu are voie să se vadă sau să ia legătura cu Marian Vanghelie, Viorel Hrebenciuc şi Dan Ioan Popescu. Lista “interzişilor la vedere” este mai lungă şi trece din spectrul politic în cel al avocaturii. Nici pe consilierul său, Ioan Năstase, dar nici pe avocatul Cezar Bivolaru nu are “liber” să-i contacteze.
Acest fapt confirmă informaţia pe care o deţinem, conform căreia, în cursul săptămânii viitoare, nume grele din ancheta DNA vor fi devoalate. Este clar că personajele cu care Voicu nu are voie să discute trebuie să nu afle de la acesta ce anume a declarat Voicu la DNA, fiind posibil ca cei de pe listă să aibă surpriza de a fi, la rândul lor, învinuiţi. Pentru a nu se pune de acord cu cele declarate de Voicu anchetatorilor.


Conform art. 45 din Codul de procedură penală, privind măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea, procurorul poate interzice celui cercetat "să nu se apropie de persoana vătămată, membrii familiei acesteia, persoana împreună cu care a comis fapta, martori, experţi ori alte persoane, stabilite de organul judiciar, şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect".

În comunicatul DNA se arată că "procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) efectuează cercetări penale faţă de inculpatul Cătălin Voicu, senator, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de trafic de influenţă".

Potrivit ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale, procurorii au stabilit că, în cursul acestui an, Cătălin Voicu ar fi pretins şi primit sume de bani de la oameni de afaceri, pentru soluţionarea favorabilă a unor cauze civile şi penale aflate pe rolul organelor judiciare.
Voicu i-a spus lui Vanghelie la telefon că “lucrurile sunt complicate”
Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, azi, că l-a sunat pe senatorul PSD Cătălin Voicu, după ieşirea de la DNA, iar acesta i-a transmis că "lucrurile sunt complicate" şi că ar trebui să vorbească mai puţin, pentru a nu cădea suspiciuni şi asupra lui. "L-am sunat după ce a ieşit de acolo şi mi-a zis că o să vorbim la partid. Zice: «E bine să discutăm mai puţin, nu vreau să cadă suspiciuni şi asupra ta, lucrurile sunt complicate»", a spus Vanghelie.

Ministrul de Interne al lui Vanghelie, luat de DNA

Romania trebuie salvata!
Catavencu.ro
11 Dec 2009

Biroul de Investigatii
 
 
UPDATE - comunicatul de presă al DNA - AICI.



UPDATE: Pentru cei care nu s-au prins încă, audierea/reţinerea lui Voicu la/de către DNA are legătură cu scurgerile de informaţii din “Doi şi-un sfert”. Care au legături multe cu Vanghelie. Ca să vă lămuriţi informativ despre ce e vorba, citiţi ce-am mai scris noi despre ciripacii lui Vanghelie, despre spargerea cuibului de vanghelioţi cu ochi albaştri de la Interne, dar şi despre implicarea unei suave morse politice liberale în toată povestea.
Băsescu a cerut, zilele trecute, reconciliere politică. Ce e drept, a uitat să precizeze că e una de ordin mai degrabă penal-politică, pecît politic-politică.
Şi, aşa cum îl ştim pe Băsescu, de la vorbe la fapte nu e decît un mandat de reţinere. Pe care se pare că tocmai l-ar fi primit Cătălin Voicu, senator PSD. Despre care v-am mai povestit cînd Vanghelie voia să-l aşeze pe Voicu taman pe scaunul de şef la Interne.




Vom reveni cu amănunte, dar pînă atunci nu strică să vă mai informaţi puţin despre Voicu AICI şi AICI.



Personajul respectiv a mai jucat un rol şi în Star Wars:

Vanghelie a repurtat două victorii şi-un sfert


02 Apr 2009
Din cauza scandalului cu Puiu Popoviciu şi “Doi şi-un sfert”, Băsescu a pierdut cîteva procente sănătoase din încrederea alegătorilor. Dar ce-a pierdut Băsescu în faţa poporului a cîştigat Vanghelie în partid, reuşind să-şi mai adauge cîteva oo la poziţia de forţă pe care a adoptat-o în partid în ultima vreme.
Toate astea cu ajutorul suportului informativ al lui Mitică Iliescu, şeful unui aşa-zis serviciu de informaţii intern al PSD. Dorinţa cea mai mare a lui Mitică este să pună mîna pe “Doi şi-un sfert”, lucru devenit ceva mai uşor acum, de cînd ministrul Nica pune oamenii anchetaţi de DNA la conducerea DGIPI.
Iar Mitică, pentru sprijinul oferit de Marean, îi oferă acestuia tot arsenalul de care regele Ferentariului are nevoie pe partea de servicii, ca să-i tragă în jos imaginea şi procentele lui Băse. Vă întrebaţi, totuşi, cine este acest Mitică? În primul rînd, el a fost primul şef al Seviciului de Protecţie şi Pază, care a fost înfiinţat de Ion Iliescu în '91. Avea grad de căpitan atunci, dar în numai şase ani a ajuns general. Adrian Costea (cel cu “Eterna şi fascinanta Românie", dacă vă mai aduceţi aminte) l-a acuzat că i-a sustras 300.000 de dolari.

Din'96, Mitică a plecat de la SPP şi şi-a deschis o firmă de pază şi protecţie, care avea un punct de lucru chiar în sediul PDSR-ului (actualul PSD). A fost acuzat de legături cu fraţii Cămătaru. Cătălin Voicu, cel pe care Marean voia să-l pună ministru este unul dintre oamenii lui Mitică Iliescu, cel care printre interlopi este cunoscut drept “Naşul”. De ce i se spune aşa, v-am explicat tot noi într-o bîrfă din decembrie anul trecut, pe care o puteţi citi AICI.
Vanghelie vrea capu' la Interne pentru interlopi


17 Dec 2008
Biroul de Investigatii
Primarul Vanghelie nu mai este care este, simplu, ci este care este strateg de guverne şi mareşal de oşti dezorientate la PSD. Pe faza asta, că a devenit care este foarte important, Marean a făcut spume la gură în partid că el vrea ca la Interne să fie numit de către partid Cătălin Voicu.
Da, normal că nu aţi auzit de el, că nu staţi cu interlopii Bucureştilor la chefuri, să vă întîlniţi cu Voicu pe acolo, cînd de-alde Cămătaru şi alţii ca ei aruncă cu cărămizile de euroi în manelişti. În cercurile astea restrînse, lui Voicu i se spune “Naşul”.
Şi nu degeaba: ai de rezolvat un conflict cu duhul blîndeţii pumnului, răngii, sabiei şi pistolului la ceafă? Te rezolvă Naşul. Ai de recuperat niscaiva sute de mii (de euroi, bă, fraiere, nu de lei vechi, săracule care eşti şi nu ştii cine e Cătălin Voicu), te duci la Naşul, cotizezi partea şi se rezolvă. Ori cu interlopi, ori cu sepepişti, că Naşul se are bine şi cu unii, şi cu alţii.
Pe filiera Ioan Talpeş, Voicu a fost consilier de securitate al lui Iliescu, în mandatul 2000-2004. Şi, probabil, tot pe aceeaşi filieră (Talpeş a candidat din partea PD-L la parlamentarele de acum nici trei săptămîni), Băsescu a acceptat ca PD-L să piardă acum Internele (cel mai probabil, în favoarea lui Voicu). Ceea ce înseamnă că Naşul, prieten la cataramă cu Marean (împart, de altfel, acelaşi ten bronzat în saloanele de întreţinere corporală din sectorul 5), este acceptat şi de Băsescu.
Deocamdată, la propunerea ca Voicu să fie numit ministru de Interne s-a opus, în PSD, Ilie Sîrbu. Ceea ce a declanşat o dezbrăcare de caracter, gramatică şi sacou la Marean Vanghelie, care a urlat din toţi bojocii că el îl vrea pe Voicu, pentru că el a adus voturi şi bani la partid. Şi că, dacă Sîrbu nu-şi bagă minţile-n cap, poate nu mai prinde nici o funcţie la următorul congres al PSD. Cu singurul testicul disponibil, Sîrbu a jurat să-l dea jos pe Vanghelie de la conducerea filialei Bucureşti a PSD. Urmează prelungiri şi lovituri de departajare.

Senatorul Cătălin Voicu stă cu părinţii!

Romania trebuie salvata!
Catavencu.ro
11 Dec 2009

Daniel Goace

Uite, dom’le, că am rîs degeaba de candidatul la preşedinţie Remus Cernea. Remusache nu e singurul tip trecut de 30 de ani care mai stă cu părinţii. Senatorul Cătălin Voicu are 44 de ani şi tot cu părinţii stătea, conform declaraţiei de avere de pe site-ul Camerei Deputaţilor.




Dacă băieţii de la DNA nu se mişcau repede azi cu reţinerea lui Cătă, exista riscul să iasă părinţii din casă şi să le dea cu sacoşa-n cap la mascaţi.

Doi membri UDMR, acuzaţi de fals în acte publice

Romania trebuie salvata!
Antena 3 » Ştiri Justitie 11 decembrie 2009 13:21

Doi membrii UDMR sunt acuzaţi că se folosesc de acte false şi cer în justiţie retrocedarea a zeci de mii de hectare de pădure şi restituirea mai multor imobile în valoare de zeci de milioane de euro, scrie Jurnalul Naţional. Cei doi au înfiinţat o asociaţie care, spun, că este identică cu o altă organizaţie din perioada 1946. Aceasta din urmă deţinea mai multe terenuri şi imobile, cerute acum de liderii maghiari înapoi.

Asociaţia Composesorală Bunuri private din Ciuc" a fost înfiinţată în aprilie 2000, şi a fost înregistrată ca persoană juridică. În 2002, preşedintele Asociaţiei, fostul senatorul UDMR Hajdu Gabor, împreună cu fostul deputat UDMR Robert Raduly, în prezent primarul din Miercurea-Ciuc, au dat în judecată statul român. Cei doi au cerut ca proaspăt înfiinţata Asociaţie să fie considerată una şi aceeaşi persoană juridică cu "Asociaţia Composesorală Bunuri private din Ciuc", existentă din 1946. Numai că asociaţia celor doi lideri UDMR este persoană juridică de drept privat, iar cea din 1946 era de drept public.

Reprezentanţii Asociaţiei au falsificat Monitorul Oficial al Regatului României nr. 227 din 1 octombrie 1946, de unde a fost eliminat, cu ajutorul corectorului, cuvântul "public", ca element al caracterului juridic al asociaţiei înfiinţate. Documentul a fost apoi xerocopiat, iar falsul rezultat a fost depus la dosarul cauzei, scriu ziariştii de la Jurnalul Naţional.

Judecătorul Marian Mircea Aur, acum magistrat la Tribunalul Galaţi a dat sentinţa prin care se constată identitatea celor două organizaţii. După decizia instanţei, s-a trecut la solicitarea către comisiile locale de fond funciar a retrocedării terenurilor şi a altor imobile.
În 2004, o solicitare de restituire le-a fost acceptată. Este vorba despre terenul şi clădirea, cu suprafaţă de peste trei hectare, în care funcţiona Orfelinatul de la Şumuleu Ciuc, aflat în subordinea Direcţiei Judeţene pentru Protecţia Copilului Harghita.
În toate celelalte solicitări, Curtea de Apel din Târgu-Mureş a respins solicitările motivând că "Bunurile Private din Ciuc" a fost regie publică şi, ca urmare, nu poate fi aceeaşi cu persoana juridică de drept privat înfiinţată în anul 2000, chiar dacă poartă aceeaşi denumire.



Antena 3