sâmbătă, 12 decembrie 2009

Ministrul de Interne al lui Vanghelie, luat de DNA

Romania trebuie salvata!
Catavencu.ro
11 Dec 2009

Biroul de Investigatii
 
 
UPDATE - comunicatul de presă al DNA - AICI.



UPDATE: Pentru cei care nu s-au prins încă, audierea/reţinerea lui Voicu la/de către DNA are legătură cu scurgerile de informaţii din “Doi şi-un sfert”. Care au legături multe cu Vanghelie. Ca să vă lămuriţi informativ despre ce e vorba, citiţi ce-am mai scris noi despre ciripacii lui Vanghelie, despre spargerea cuibului de vanghelioţi cu ochi albaştri de la Interne, dar şi despre implicarea unei suave morse politice liberale în toată povestea.
Băsescu a cerut, zilele trecute, reconciliere politică. Ce e drept, a uitat să precizeze că e una de ordin mai degrabă penal-politică, pecît politic-politică.
Şi, aşa cum îl ştim pe Băsescu, de la vorbe la fapte nu e decît un mandat de reţinere. Pe care se pare că tocmai l-ar fi primit Cătălin Voicu, senator PSD. Despre care v-am mai povestit cînd Vanghelie voia să-l aşeze pe Voicu taman pe scaunul de şef la Interne.




Vom reveni cu amănunte, dar pînă atunci nu strică să vă mai informaţi puţin despre Voicu AICI şi AICI.



Personajul respectiv a mai jucat un rol şi în Star Wars:

Vanghelie a repurtat două victorii şi-un sfert


02 Apr 2009
Din cauza scandalului cu Puiu Popoviciu şi “Doi şi-un sfert”, Băsescu a pierdut cîteva procente sănătoase din încrederea alegătorilor. Dar ce-a pierdut Băsescu în faţa poporului a cîştigat Vanghelie în partid, reuşind să-şi mai adauge cîteva oo la poziţia de forţă pe care a adoptat-o în partid în ultima vreme.
Toate astea cu ajutorul suportului informativ al lui Mitică Iliescu, şeful unui aşa-zis serviciu de informaţii intern al PSD. Dorinţa cea mai mare a lui Mitică este să pună mîna pe “Doi şi-un sfert”, lucru devenit ceva mai uşor acum, de cînd ministrul Nica pune oamenii anchetaţi de DNA la conducerea DGIPI.
Iar Mitică, pentru sprijinul oferit de Marean, îi oferă acestuia tot arsenalul de care regele Ferentariului are nevoie pe partea de servicii, ca să-i tragă în jos imaginea şi procentele lui Băse. Vă întrebaţi, totuşi, cine este acest Mitică? În primul rînd, el a fost primul şef al Seviciului de Protecţie şi Pază, care a fost înfiinţat de Ion Iliescu în '91. Avea grad de căpitan atunci, dar în numai şase ani a ajuns general. Adrian Costea (cel cu “Eterna şi fascinanta Românie", dacă vă mai aduceţi aminte) l-a acuzat că i-a sustras 300.000 de dolari.

Din'96, Mitică a plecat de la SPP şi şi-a deschis o firmă de pază şi protecţie, care avea un punct de lucru chiar în sediul PDSR-ului (actualul PSD). A fost acuzat de legături cu fraţii Cămătaru. Cătălin Voicu, cel pe care Marean voia să-l pună ministru este unul dintre oamenii lui Mitică Iliescu, cel care printre interlopi este cunoscut drept “Naşul”. De ce i se spune aşa, v-am explicat tot noi într-o bîrfă din decembrie anul trecut, pe care o puteţi citi AICI.
Vanghelie vrea capu' la Interne pentru interlopi


17 Dec 2008
Biroul de Investigatii
Primarul Vanghelie nu mai este care este, simplu, ci este care este strateg de guverne şi mareşal de oşti dezorientate la PSD. Pe faza asta, că a devenit care este foarte important, Marean a făcut spume la gură în partid că el vrea ca la Interne să fie numit de către partid Cătălin Voicu.
Da, normal că nu aţi auzit de el, că nu staţi cu interlopii Bucureştilor la chefuri, să vă întîlniţi cu Voicu pe acolo, cînd de-alde Cămătaru şi alţii ca ei aruncă cu cărămizile de euroi în manelişti. În cercurile astea restrînse, lui Voicu i se spune “Naşul”.
Şi nu degeaba: ai de rezolvat un conflict cu duhul blîndeţii pumnului, răngii, sabiei şi pistolului la ceafă? Te rezolvă Naşul. Ai de recuperat niscaiva sute de mii (de euroi, bă, fraiere, nu de lei vechi, săracule care eşti şi nu ştii cine e Cătălin Voicu), te duci la Naşul, cotizezi partea şi se rezolvă. Ori cu interlopi, ori cu sepepişti, că Naşul se are bine şi cu unii, şi cu alţii.
Pe filiera Ioan Talpeş, Voicu a fost consilier de securitate al lui Iliescu, în mandatul 2000-2004. Şi, probabil, tot pe aceeaşi filieră (Talpeş a candidat din partea PD-L la parlamentarele de acum nici trei săptămîni), Băsescu a acceptat ca PD-L să piardă acum Internele (cel mai probabil, în favoarea lui Voicu). Ceea ce înseamnă că Naşul, prieten la cataramă cu Marean (împart, de altfel, acelaşi ten bronzat în saloanele de întreţinere corporală din sectorul 5), este acceptat şi de Băsescu.
Deocamdată, la propunerea ca Voicu să fie numit ministru de Interne s-a opus, în PSD, Ilie Sîrbu. Ceea ce a declanşat o dezbrăcare de caracter, gramatică şi sacou la Marean Vanghelie, care a urlat din toţi bojocii că el îl vrea pe Voicu, pentru că el a adus voturi şi bani la partid. Şi că, dacă Sîrbu nu-şi bagă minţile-n cap, poate nu mai prinde nici o funcţie la următorul congres al PSD. Cu singurul testicul disponibil, Sîrbu a jurat să-l dea jos pe Vanghelie de la conducerea filialei Bucureşti a PSD. Urmează prelungiri şi lovituri de departajare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu