luni, 29 iunie 2009

De cate exemple mai avem nevoie?

Romania trebuie salvata!

Trebuie sa ne trezim o data si o data!
Astia ne aburesc pe fata, "ca nu mai e firma mea, ca am dat-o gratis, ca etc,".
Chiar ne-a facut prosti pe fata.

Ministrul Udrea varsă banii, clientela PDL îi înghite

Romania trebuie salvata!
Cotidianul
28 Iun 2009 Razvan Mihai Vintilescu

Ministrul Turismului a dat un milion de lei pentru infrastructura turistică din Ceahlău. După o licitaţie cu un singur competitor, banii au ajuns la firma unui lider local al PDL.
„În ultima perioadă, în mass-media au fost exprimate opinii ale unor jurnalişti şi ale unor lideri politici referitoare la criteriile de alocare a fondurilor de investiţii în infrastructura turistică gestionate de Ministerul Turismului, afirmându-se în câteva rânduri, în mod absolut eronat, că împărţirea acestor fonduri se face pe criterii politice”, scrie Elena Udrea pe blogul propriu. O contrazice flagrant o afacere de un milion de lei alocaţi de ministerul pe care îl conduce şi gestionaţi de Consiliul Judeţean Neamţ, dominat de PDL.

Proiectul de reabilitare a traseelor şi a marcajelor montane, de construire şi de renovare a refugiilor montane, precum şi a bazelor Salvamont din masivul Ceahlău a fost demarat în guvernarea Tăriceanu, când printr-o hotărâre de guvern se finanţa studiul de fezabilitate.
Anul acesta, pe 28 aprilie, ministrul Turismului, Elena Udrea, a propus în şedinţa de guvern ca pentru realizarea acestui obiectiv să se aloce 992 de mii de lei, adică peste 230.000 de euro.

Peste exact o lună, Consiliul Judeţean Neamţ, condus de pedelistul Vasile Pruteanu, aprobă proiectul tehnic necesar implementării măsurilor de reabilitare, construcţie şi renovare. În ziua următoare, 29 mai, aflată într-o vizită de lucru în judeţul Neamţ, Elena Udrea face publică informaţia că banii necesari vor veni la Consiliul Judeţean din bugetul Ministerului Turismului. Pe 9 iunie, Consiliul Judeţean demarează procedurile de achiziţie publică şi emite anunţul de licitaţie. Conform ziarului local „Realitatea Media”, şase firme cumpără caietul de sarcini, dar la licitaţia de pe 22 iunie se prezintă una singură: SC MVB Imob Construct SRL. Astfel că aceasta este declarată câştigătoare.
Până în luna iunie, firma aparţinuse vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, pedelistul Mircea Pintilie, după cum reiese din declaraţia sa de avere. În declaraţia completată pe 6 ianuarie 2009 el scria că deţine 50% din acţiuni, care valorează 120.000 de dolari. În ultima declaraţie de avere, datată 15 iunie 2009, firma dispare, însă fără ca înstrăinarea să fie trecută la capitolul referitor la vânzarea bunurilor mobile ce depăşesc 1.000 de euro. „Probabil că a uitat secretara să treacă acolo. Dar oricum am dat firma pe degeaba omului meu de încredere, Ioan Surugiu”, a declarat Pintilie pentru Cotidianul. Întrebat cum de a dat gratis acţiuni evaluate la peste 120.000 de dolari, el a spus că valoarea trecută în declaraţia de avere a fost o estimare a veniturilor firmei de la înfiinţare până în prezent, şi nu valoarea la zi a participaţiei.

Deşi Pintilie spune că a perfectat actele de înstrăinare a firmei în luna aprilie, când Udrea abia aloca banii pentru proiectul refacerii zonei turistice a Ceahlăului, la Registrul Comerţului ultima modificare a datelor firmei este din 19 iunie, cu doar trei zile înainte de licitaţia pentru cele 230.000 de euro. Pe site-ul Registrului Comerţului, în dreptul firmei SC MVB Imob Construct SRL, figurează în continuare două numere de telefon mobil: unul este al actualului proprietar, Ioan Surugiu, iar celălalt îi aparţine vicepreşedintelui CJ, Mircea Pintilie.

Câştigătorul oficial al licitaţiei, Ioan Surugiu, noul proprietar şi administrator al firmei, nu vede unde e problema: „Săptămâna trecută am fost înştiinţat că am câştigat contractul cu Consiliul Judeţean. Nu ştiu de ce nu s-au prezentat alte firme. Noi ne-am dus, am respectat caietul de sarcini. Domnul Pintilie, cu care sunt prieten şi cu care lucrez de atâţia ani, chiar mi-a zis: «Vezi ce faci... E treaba ta acum, eu nu am nici un amestec»“.

Iar preşedintele CJ Neamţ, Vasile Pruteanu, tot din PDL, ştie încă şi mai puţine: „Acum am auzit şi eu că a câştigat o companie care a fost a vicepreşedintelui. Mâine ( luni – n.r.) o să merg la serviciu şi o să văd exact ce s-a întâmplat, pentru că vreau ca totul să fie legal. Abia apoi o să pot să comentez ceva. O să mă interesez să văd cum a câştigat şi de ce nu s-a mai prezentat nimeni”.

Contactată de Cotidianul pentru a-şi exprima un punct de vedere în legătură cu situaţia de la Neamţ, Elena Udrea a făcut doar aprecieri cu caracter general: „Responsabilitatea derulării procedurilor şi atribuirea contractelor aparţine exclusiv Consiliilor Locale, iar verificarea legalităţii acestora nu intră în atribuţiile Ministerului Turismului. Singura competenţă a ministerului este aceea de a transfera sumele necesare pentru investiţii în infrastructra turistică administraţiei publice locale pe baza contractelor încheiate de primării şi Consilii Judeţene”.

Desteapta-te romane!

Romania trebuie salvata!

Cine voteaza pe cineva pentru ca biserica spune, face cea mai mare greseala. Asta duce tara pe drumul tot mai intunecat.
Trebuie sa ne trezim, biserica trebuie sa fie biserica, nu sa faca politica pentru bani.
Unde vom ajunge asa?

Politicienii s-au înghesuit la ceremonia de întronizare a noului episcop al Sloboziei şi Călăraşilor

Romania trebuie salvata!

Duminica, 28 Iunie 2009 11:16
Realitatea TV

Concentraţie mare de politicieni pe metru pătrat în Catedrala episcopală din Slobozia. Preşedintele Traian Băsescu, secretarul general al PD-L Vasile Blaga, Gigi Becali şi Corneliu Vadim Tudor, dar şi alţi politicieni din eşalonul doi al partidelor au participat la ceremonia de întronizare a Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, episcopul nou ales al Sloboziei şi Călăraşilor. Ceremonia a fost oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.
În zi de duminică, politica românească s-a trezit devreme, şi-a scos evlavia de la naftalină şi s-a dus, cu mic, cu mare, la biserică. Suflete mari de creştini, politicienii s-au înghesuit la ceremonia de întronizare a Preasfinţitului Vincenţiu, episcopul nou ales al Sloboziei si Călăraşilor.
Traian Băsescu, Corneliu Vadim Tudor, Gigi Becali sau Vasile Blaga, dar şi alţii din eşalonul doi al partidelor au mers în biserica din Slobozia. Discursul preşedintelui nu a lipsit, cum nici Gigi Becali nu a pierdut ocazia să îngenunchieze. La final, şeful statului i-a făcut mai multe urări şi i-a mulţumit episcopului Vincenţiu Ploieşteanul pentru colaborarea din ultimii patru ani. Apoi, şeful statului s-a alăturat credincioşilor prezenţi la slujbă.
Vincenţiu Ploieşteanul a fost ales episcop al Sloboziei şi Călăraşilor pe 18 iunie de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Vincenţiu Ploieşteanul, episcop vicar patriarhal, şi Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, au fost cei doi candidaţi. Primul a obtinut 39 de voturi, iar Varsanufie Prahoveanul a obţinut doar 7 voturi. Scaunul episcopal rămăsese vacant la sfârşitul lunii aprilie, când s-a stins din viaţă Preasfinţia Sa Damaschin Coravu, episcopul Sloboziei şi Călăraşilor.