vineri, 26 iunie 2009

Aici sunt banii nostri!

Romania trebuie salvata!

Criza e la noi in buzunare, ca la ei tot bine e.
Oricum, aceasta criza tot pe cei de jos i-a afectat. Pentru pe cei bogati criza inseamna profit mai mic, dar profit tot profit ramane.
Iar, pe astia care "sug" banii publici ii avantajeaza cel mai mult.

Bafta Romanie! Tara mea de dor
Tara mea de foc!

Salariaţii de lux muncesc în regiile autonome

Romania trebuie salvata!
Cotidianul
25 Iun 2009 Oana Craciun

Cel mai mare câştig salarial, din luna aprilie 2009, a fost de peste 420 de euro net şi a fost adjudecat de angajaţii din regiile autonome, deşi sunt cel mai puţin numeroşi.
Cei în jur de 86.000 de angajaţi ai regiilor autonome din România au avut un câştig salarial mediu brut de 590 de euro şi de 426 de euro net în luna aprilie 2009, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS) şi transmise Ministerului Muncii. Însă aceiaşi salariaţi care au cele mai mari venituri sunt şi categoria cea mai puţin numeroasă. La polul opus, în societăţile comerciale erau angajaţi, în luna de referinţă aprilie 2009, peste 3,1 milioane de salariaţi, cei mai mulţi, însă câştigul salarial mediu a fost de peste 435 de euro brut, adică 319 euro net. În ceea ce priveşte doar unităţile bugetare, instituţiile statului, aici câştigul salarial mediu a fost de 533 de euro brut/385 de euro net, la un total de angajaţi de peste 970.000 la nivelul aceleiaşi luni, mai arată datele INS.

Cât despre fondul de salarii pentru cele trei tipuri de instituţii, acestea totalizează peste 7 miliarde de lei noi.
Cei mai mulţi bani de salarii se alocă în societăţile comerciale, peste 5,7 miliarde de lei, urmate de unităţile bugetare, cu peste două miliarde de lei, şi regiile autonome, cu peste 200 de milioane de lei noi. În total, în aprilie 2009 activau aproape 4,63 milioane de salariaţi, cu 30.000 mai puţini decât în martie, în timp ce numărul pensionarilor a fost de peste 5,5 milioane, în creştere cu 2.715 faţă de luna anterioară.

Însă se aşteaptă o creştere a numărului salariaţilor din România. Astfel, până în 2013 ar trebui să avem cu aproape 600.000 de angajaţi în plus, adică să atingem cifra de aproape 5,2 milioane de salariaţi, potrivit unei estimări a Comisiei de Prognoză transmise Ministerului Muncii. În 2010, numărul salariaţilor ar urma să crească la 4,9 milioane, în 2011, la 4,95, iar în 2012, totalul angajaţilor ar urma să fie cu puţin peste 5 milioane.

Iar biserica?

Romania trebuie salvata!

Cred ca avem destule biserici, cate mai vor astia sa faca?

Nu avem aer si astia distrug spatiile verzi.
Trebuie sa se puna capat la aceste combinatii.
Lege speciala pentru lacasurile de cult, un numar in functie de locuitori sau de enoriasi. Sa se ceara si acordul cetateanului din zona.

Societatea civila semnaleaza doua constructii pe spatii verzi in Bucuresti

Romania trebuie salvata!

Asociatia Salvati Bucurestiul semnaleaza, intr-un comunicat de presa, ca doua constructii in Bucuresti, una in zona Vitan, alta in zona Timpuri Noi, incalca ordonanta de urgenta a guvernului 114 din 2007, care interzice schimbarea destinatiei sau reducerea suprafetei spatiilor verzi.

Astfel pe str. Emil Garleanu nr. 4 din sectorul 3 (zona Vitan) era amenajat un spatiu verde, cu loc de joaca special amenajat pentru copii. O parte din acest spatiu verde a fost imprejmuit si in locul sau urmeaza a fi construita o biserica, autorizatia de constructie fiind emisa de Primaria Sectorului 3, potrivit Asociatiei Salvati Bucurestiul.

Locuitorii din zona intentioneza sa organizeze un miting de protest, impotriva constructiei, duminica la ora 12.

Un caz similiar este pe str. Sibiel nr. 3, bl. E, sectorul 4 (zona Timpuri Noi), unde o parte din spatiul verde al blocului a fost defrisat. Terenul a fost retrocedat de Primaria sectorului 4 unui cetatean, dar impotiva acestui act, asociatia de proprietari a intentat un proces.

In ciuda acestui fapt, Primaria Sectorului 4 a acordat autorizatie de constructie, iar Primaria Municipiului Bucuresti, prin Directia de Protectia Mediului si Educatie Eco-Civica, a acordat autorizatia de defrisare 22297 din 12 mai 2009. Asociatia Salvati Bucurestiul apreciaza ca atat autorizatia de constructie, cat si autorizasia de defrisare contravin OUG 114/2007.


Publicat: astazi 9am

Cam asa arata situatia in fiecare minister-club de smecheri.

Romania trebuie salvata!

Cate alte nereguli mai sunt?
Doar atat?
Unde s-au dus banii de pe jucatorii vanduti?

Lipa impune uniforma la Dinamo

Romania trebuie salvata!
 Cotidianul
25 Iun 2009 Ana-Maria Ursu

Preşedintele CS Dinamo a găsit oameni pe statele de plată care nu mai activau în club şi multe datorii neonorate.
La doar trei luni de la instalarea în funcţie, noul preşedinte al CS Dinamo, Elisabeta Lipă, a vorbit în cadrul unui interviu acordatNewsIndespre neregulile descoperite la club. Persoanele care nu mai activau la acest club au fost excluse din statele de plată, organigrama fiind restrânsă la cererea MAI. În ciuda problemelor financiare, Lipă a promis că nici o secţie sportivă nu va fi desfiinţată. Totuşi, olimpicii de la CS Dinamo nu au fost plătiţi, datoria pentru aceştia ridicându-se la suma de 17 miliarde de lei vechi. De altfel, cele mai mari probleme sunt în ceea ce priveşte neplata sportivilor. La handbal, restanţele sunt de 150.000 de euro, iar la baschet se ajunge la 120.000 de euro datorii. 
“La fiecare secţie am găsit probleme. În primul rând premierile pe care clubul trebuia să le facă sportivilor olimpici nu s-au făcut”, a afirmat Elisabeta Lipă, excepţii fiind echipele de volei feminin şi masculin, care se află la zi cu plăţile sportivilor.

Lipă a mai hotărât să schimbe proiectul pentru sala de sport aflată deja în construcţie, dar şi o promisiune pentru clădirea unui bazin de înot acoperit. “Am găsit o sală de sport în construcţie al cărui proiect a fost refăcut şi numărul de locuri mărit la aproximativ 2.500, o promisiune că vom construi şi un bazin de înot acoperit, dar ne trebuie mai întâi proiectul”, a spus Lipă.

Fosta canotoare a mai impus uniforma pentru angajaţii clubului şi doar în cazul evenimentelor aceasta să fie purtată şi de sportivi: “Am cerut uniformă obligatorie pentru noi, personalul care lucrăm”, însă în ceea ce priveşte sportivii şi antrenorii “am pretenţia ca atunci când e un eveniment oficial să o aibă şi să o poarte”.