duminică, 11 aprilie 2010

Uite diferenta!

Romania trebuie salvata!

Noi ne trezim de dimineata si ajungem seara acasa de la munca. Nici daca am castiga la loto nu cred ca ne-am permite asemenea lux.
Dar, diferenta e ca ei traiesc pe banii nostri, ei au reusit sa ne subjuge.

Suntem sclavii lor!

NU mai avem tara!

Asa se traieste daca te duce capul si buzunarul si mai ales daca te ajuta politicul. Cine nu e corupt din politica?

Vila lui Casuneanu, hit pe YouTube

Romania trebuie salvata!
de Mihai Goţiu
Voxpublica.ro
11 Aprilie 2010 12:32:35


Un filmulet cu vila lui Costel Casuneanu, postat in urma cu aproape 3 ani pe Youtube, a devenit in ultimele zile “hit”, cu peste 380.000 de vizionari.


"Lac (nu piscina) exterior, caderi de cursuri de apa, mici fantani arteziene, jacuzzi si piscina interioara, sala de cinema, un dormitor grotesc cu o blana de urs si un alt urs impaiat. O opulenta ostentativa, filmata cu acordul proprietarului (dovada fiind cadrele interioare), mandru ca si-a construit un ranch care face trimitere directa la Southfork-ul familiei Ewing din celebrul serial american din anii 80 ”Dallas”. Ei bine, pe langa Casuneanu-house, Southfork pare a fi locuinta servitorilor", obeserva Mihai Gotiu, pe VoxPublica.ro.



Autorul articolului mentioneaza “povestea de succes” a lui Costel Casuneanu, cea caere i-a permis sa-si construiasca ranch-ul de la Onesti si sa-si cumpere un Murcielago lp640. Succesul lui Casuneanu s-a datorat contractelor pe bani publici (multe dintre ele atribuite fara licitatie) pentru repararea drumurilor distruse de inundatii si construirea de locuinte ANL.

Ok, sa zicem ca astea ar fi costurile!

Romania trebuie salvata!


Dar, cum ramane cu rezultatele?
Merita sa-i platim pentru situatia in care se afla tara?

Cine ii trage la raspundere?
Cred ca avem nevoie de un sistem nou cu care sa le verificam competentele si mai ales un sistem de monitorizare al rezultatelor.
Si cel mai important transparenta totala a cheltuielilor. Fara cheltuieli forfetare.
Si fara sa le mai platim cazarea, daca au un venit mai mare decat 3 salarii medii pe ecomomie.

Sunt primele masuri rezonabile pentru situatia actuala a Romaniei.

Cazarea unui deputat costă zilnic un salariu minim

Romania trebuie salvata!
Evenimentul zilei
Autor: Marinela Raţă
11.aprilie 2010

"Criză" reprezintă doar un cuvânt pentru parlamentari. Nici gând de economie, într-o perioadă în care guvernanţii ne invită să strângem cureaua. Potrivit cheltuielilor pe luna februarie, deputaţii au cheltuit sute de lei pe convorbiri la telefonul mobil şi între 200 şi 600 de lei fiecare, pe zi, pentru cazare.
Cele mai mari cheltuieli ale deputaţilor le reprezintă de departe cazarea, în perioada de lucru a Camerei. Deputaţii sunt nevoiţi se doarmă la hotel în medie trei nopţi pe săptămână. În total, 12 nopţi pe lună. Cei mai mulţi dintre parlamentarii Camerei Deputaţilor plătesc lunar în jur de 7.600 de lei pentru acest serviciu.
Astfel, pentru fiecare dintre aceşti deputaţi cazarea ajunge să coste zilnic 633 de lei, adică puţin peste salariul minim pe economie, care echivalează cu aproximativ 150 de euro. Cu aceşti bani poţi sta în Bucureşti la un hotel de patru stele. Sunt însă şi deputaţi care cheltuiesc pe cazare 2.744 lei lunar, adică 228 de lei (sau 54 de euro) pe zi.
Pambuccian, factură "grasă" la mobil
Varujan Pambuccian ocupă poziţia numărul 1 în topul celor mai vorbăreţi deputaţi. La telefon. În luna februarie, Pambuccian a vorbit la mobil de 1.806 lei, în timp ce suma minimă este de 64 de lei. Liberalul Ludovic Orban este pe locul al doilea în acest clasament. El a vorbit la telefonul mobil asigurat de Camera Deputaţilor de 1.125 lei. Deputatul PSD Valeriu Zgonea se apropie de colegul său din PNL. Convorbirile sale la mobil au costat în februarie 1.106 lei.
Democrat-liberalul Ioan Oltean are o factură la telefon de 856 lei. Toţi aceştia o întrec la convorbiri telefonice chiar şi pe preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, care a vorbit la mobil de 419 lei.
Georgian Pop, în topul plimbăreţilor în străinătate
Roberta Anastase recuperează însă la cheltuielile de transport în străinătate. Şefa Camerei a călătorit peste hotare trimisă de instituţie de 6.427 lei. Anastase nu îl depăşeşte pe deputatul PSD Georgian Pop, care a încărcat factura Camerei Deputaţilor la capitolul transport în străinătate cu 15.511 lei. Suma reprezintă aproape 3.700 de euro, adică de peste trei ori salariul său de deputat. Pop câştigă lunar de la Parlament o indemnizaţie de 1.168 de euro în mână.
Gabriel Oprea, cel mai generos deputat cu angajaţii
Cine nu şi-ar dori să lucreze pentru deputatul independent Gabriel Oprea? Ministrul Apărării este cel mai generos parlamentar cu angajaţii săi. Pentru salariile celor care lucrează la biroul său din Ilfov, Oprea a chelutit în luna februarie nu mai puţin de 9.690 de lei. Dacă ministrul are de exemplu trei angajaţi, fiecare are un salariu de peste 3.000 de lei.
Locul al doilea în topul deputaţilor care îşi plătesc cel mai bine consilierii este liberalul Tudor Chiuariu. 9.151 lei este suma folosită în februarie pentru angajaţii din biroul parlamentar de la Bacău. Sergiu Andon, care şi-a plătit consilierii din teritoriu cu 8.461 lei este pe locul al treilea în topul generozităţii deputaţilor cu angajaţii.
Mihai Banu, recent demisionar din PNL, democrat-liberalul Cristian Boureanu şi Arpad Marton, de la UDMR, sunt şi ei în top, după ce, în februarie, au cheltuit fiecare peste 7.400 de lei cu angajaţii birourilor parlamentare.

Oprescu si Streinu-Cercel, decorati de Basescu

Romania trebuie salvata!
9 Aprilie 2010 09:37:00
9am.ro

Presedintele Traian Basescu l-a decorat pe Sorin Oprescu, medic primar chirugie generala, alaturi de alti colegi de breasla, precum Adrian Streinu-Cercel si Serban Bradisteanu, potrivit decretului publicat joi in Monitorul Oficial.




Ordinele au fost acordate cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii, "pentru contributia deosebita in cercetarea si practica mondiala precum si in semn de apreciere a activitatii meritorii desfasurate in cadrul sistemului sanitar". Traian Basescu i-a acordat primarului general al Capitalei Sorin Oprescu Ordinul National Serviciul Credincios in grad de Ofiter, relateaza NewsIn.



Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Adrian Streinu-Cercel si medicul Leon Danaila au fost decorati cu Ordinul National Serviciul Credincios in grad de Comandor.



Ordinul National Serviciul Credincios in grad de Cavaler a fost acordat medicilor Mircea Anghelescu si Alexandru Blidaru.

Presedintele a acordat Ordinul National pentru Merit in grad de Ofiter medicului Ion Socoteanu, in timp ce acelasi Ordin, dar in grad de Cavaler a fost primit de Serban Bubenek-Turconi, Dan Mischianu, precum si de Vasilica Olteanu (secretar 1 Reprezentanta Permanenta a Romaniei la UE) si Corina Raicu (jurist).



Ordinul Meritul Sanitar in grad de Ofiter este acordat lui Cezar Iliescu si Dragos Stanciu, iar cel in grad de Cavaler a fost primit de Victoria Arama, Carmen Mihaela Bardos, Mihai Berteanu, Mihaela Botezat-Antonescu, Klara Brinzaniuc, Serban Bradisteanu, Eugen Bratucu, Amalia Canton, Florin Carstoiu, Ioan Cordos, Radu Deac, Carmen Dorobat, Cornelia Dragomirescu, Sebastian Dumitrache, Viorela Enachescu, Dan Mircea Enescu, Alina Fratila, Ion Georgescu, Calin Giurcaneanu, Mircea Gurau, Mariana Mardarescu, Florin Mihaltan, Cristian Nitescu, Maria Nitescu, Adrian Pana, Mircea Patrut, Mircea Niculae Penescu, Sorin Petrea, Adriana Pistol, Daniela Pitigoi, Daniel Popescu si Alexandru Rafila.
Dintre persoanele decorate, medicul Serban Bradisteanu este printre cei mai cunoscuti, el intrand in atentia justitiei.
Tribunalul Bucuresti l-a achitat, la sfarsitul anului trecut, pe medic in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu si luare de mita in legatura cu licitatia din 2001, prin care au fost utilate spitalele penitenciare. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus, in 22 martie 2007, trimiterea in judecata a medicului Serban Bradisteanu pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si luare de mita in forma continuata.

Pe lângă afacerea cu Parcul Bordei

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro
07 Apr 2010 Cornel Nistorescu

Pe lângă cazul privitor la schimbul Parcului Bordei cu Satul Francez, devenit dosar la DNA şi rămas în nemişcare, pe lângă problemele avute cu Curtea de Conturi şi cu instanţele româneşti pentru cumpărarea unui teren, Adriean Videanu mai are un scandal şi cu Sfântul Petru. În cer, ministrul Economiei e trecut pe lista celor care au tradus biserica .
A dat acesteia (prin Parohia Ciofliceni) pe 99 de ani doar 11.000 de euro (44.000 de lei) pentru un teren pe malul lacului Snagov cu una dintre cele mai frumoase privelişti. Cel frumos şi mai scump loc de pe lac (5.400 mp) a fost obţinut de la Biserica Ortodoxă din Ciofliceni într-o concesiune pe 99 de ani la preţul de 101 euro pe an. Suma a fost achitată pe loc. Aşa că Adriean Videanu şi soţia sa, Mioriţa, sunt, alături de copiii şi nepoţii lor, titularii unui loc de vis. Probabil că asta i-a şi determinat să construiască acolo o casă de proporţiile unui mausoleu.
E vorba de 1.200 metri pătraţi suprafaţă construită.
Ca om de afaceri, Adriean Videanu cunoştea valoarea terenului. Cu 100 de euro pe an nu poţi să închiriezi nici o debara, necum o garsonieră. Dar să iei în concesiune peste o jumătate de hectar în cel mai râvnit loc din preajma Bucureştilor! Nu ştim în ce măsură fostul primar şi actualul ministru este credincios sau nu. Şi totuşi, Videanu şi soţia au scos ochii bisericii din sat cu o sumă mult mai mică decât costul uneia din vacanţele lor petrecute la Cannes (hotel Martinez), în Creta (la Elounda Beach) sau la Saint Moritz, în Elveţia. Au mai plătit nişte bani (circa 150.000 de dolari) pentru ca fostul titular al celor 10.000 de metri să dispară din joc şi la revedere. Adică nu chiar! Merită să citim cu atenţie contractul de concesiune pe chiar prima pagină.

„Având în vedere avizul obţinut de Parohia Ciofliceni de la Mitropolia Munteniei şi Dobrogei. Arhiepiscopia Bucureştilor sector economic social înregistrat sub numărul 5191-2005.”



Surpriză! Adriean şi Mioriţa Videanu n-au făcut un pârlit de aranjament cu preotul din Ciofliceni. Au primit şi aprobarea Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei, Arhiepiscopia Bucureştilor. Deci mai-marii Mitropoliei din Muntenia şi Dobrogea ştiau de faptul că Adriean Videanu tocmai prelua în concesiune minunatul teren. Cu alte cuvinte, nu e vorba de o afacere a unui credincios zgârcit. Adriean Videanu era primarul Bucureştilor de mai bine de un an. Preotul din Ciofliceni şi Mitropolia ştiau cu cine stau de vorbă. Adică dau terenul pe un preţ de nimic tocmai primarului Bucureştilor. Sigur, faptul că Videanu era primar nu producea o ieftinire automată a concesiunii. Ba fiind de notorietate că Adriean Videanu se dă şi este un industriaş înstărit (cu ale sale fabrici de marmură cumpărate când era parlamentar, iar protectorul său Traian Băsescu ditamai ministrul), ar fi trebuit să-i spună de la obraz, mai puneţi şi dumneavoastră ceva pentru casa Domnului!
Videanu cetăţeanul şi credinciosul n-a dat. Şi ştia el ce face. Şi feţele bisericeşti de la Mitropolie ştiau şi ele de ce nu-i cer mai mult. Aveau nevoie de sprijinul său la obţinerea aprobărilor necesare amplasării Catedralei Mântuirii Neamului.

Se pare că socoteala lui Videanu şi a înalţilor prelaţi a funcţionat perfect. Industriaşul Videanu şi preafericita sa soţie au scos din pungă nişte mărunţiş şi au pus mâna pe 5.400 de metri necesari Mausoleului Videanu (foto). În ianuarie 2006, Adriean Videanu a înaintat dosarul pentru avize la Primăria Comunei Snagov. În 23 ianuarie 2006, Videanu Adriean şi Videanu Mioriţa au primit certificatul de urbanism pentru ”Locuinţă portar P, locuinţă S+P+E+M, utilitaţi, apărare de mal, amenajare drum de servitute, construcţii provizorii: garaj de barcă”.



Desfăşurarea rapidă a demersurilor birocratice nu trebuie să ne mire. Era vorba de un politician important şi de primarul Bucureştilor. De mirare este altceva. Câteva luni mai târziu, în data de 7 aprilie 2006, ziarele au publicat referiri la şedinţa Consiliului General al Capitalei din data de 6 aprilie: ”Consilierii au aprobat ieri PUZ-ul terenului pe care va fi construită Catedrala Mântuirii Neamului”. ”Vă mulţumim că ne ajutaţi să ridicăm o construcţie de însemnătate aparte pentru Ortodoxie”, spunea atunci Vincenţiu Ploieşteanu.



O simplă lectură a listei de ordonanţe de guvern ne arată că în 2005 ne aflam în momentul unei preocupări speciale pentru clarificarea marelui proiect de Catedrală a Mântuirii Neamului. Guvernul chiar a adoptat o ordonanţă de urgenţă (OUG 19/2005) care preciza că finanţarea acestui obiectiv cădea doar pe umerii Patriarhiei şi ai Bisericii Ortodoxe Române.



Cu alte cuvinte, în timp ce negocia pentru terenul de la Ciofliceni, Adriean Videanu discuta cu Patriarhia şi cu aceeaşi mitropolie despre proiectul Catedralei Mântuirii Neamului.



Oare care dintre cele două părţi să fi izbutit să o influenţeze mai tare pe cealaltă?