miercuri, 25 februarie 2009

Nepoata lui Boc, angajata la Guvern

Fosta angajata a primariei Cluj-Napoca, Mihaela Eugenia Boc este actualmente consilierul personal al Primului Ministru, ocupand unul din locurile eliberate recent din Cancelaria premierului.
Potrivit Cotidianul, in evidentele Cancelariei primului-ministru apare numita Mihaela Eugenia Boc, care ocupa functia de consilier personal, potrivit declaratiei sale de avere. Locul anterior de munca al Mihaelei Boc a fost Primaria Cluj-Napoca, adica fostul loc de munca al actualului premier Emil Boc.

Intre cele doua persoane nu este doar o coincidenta de nume, Mihaela fiind nepoata premierului Boc - un bunic al Mihaelei si tatal lui Emil Boc sunt frati. Mihaela a terminat Facultatea de Litere a Universitatii "Babes Bolyai’’ din Cluj. Coincidenta, aici preda si sotia premierului, tot la Facultatea de Litere.

Mihaela Eugenia a fost angajata in Departamentul de protocol al primariei, cam la doi ani dupa ce Emil Boc a devenit primar al Clujului. Surse locale citate de Cotidianul spun ca se ocupa de pregatirea conferintelor de presa ale premierului.

Potrivit declaratiei de avere a Mihaelei Boc, postata de pagina de internet a Guvernului si datata 17 februarie, nepoata premierului are un autoturism Peugeot 207, cumparat in 2006. Declaratia de interese mentioneaza doar statutul de membru al PD-L, relateaza NewsIn.


Reactiile oficiale nu au intarziat sa apara

Mihaela Boc este angajata la cabinetul secretarului de stat Stefania Ferencz, din Cancelaria Primului-ministru, si este ruda de gradul V a premierului Emil Boc, informeaza o precizare remisa de Biroul de Presa al Guvernului.

Continutul acesteia este prezentat de Cotidianul. "Doamna Mihaela Boc este angajata la Cabinetul secretarului de stat Stefania Ferencz, din Cancelaria Primului-ministru. Mihaela Boc nu este consilier personal al primului-ministru, asa cum gresit a aparut in mass-media (in declaratia de avere scrie negru pe alb „consilier personal” , orice numire a consilierilor personali, respectiv a consilierilor de stat ai Primului-ministru fiind publicata in Monitorul Oficial. Doamna Mihaela Boc este ruda de gradul V, in linie colaterala, a Sefului Executivului".


Se cauta locuri libere in alte institutii pentru functionarii concediati de la Cancelarie

Seful Cancelariei premierului, Catalin Baba, a declarat marti ca identifica in prezent posturile vacante din alte institutii si a propus acordarea unui salariu compensatoriu pentru fiecare salariat al Cancelariei care va fi disponibilizat, potrivit NewsIn.

"In conformitate cu articolul 69 din Codul Muncii si cu prevederile din Contractul Colectiv de munca la nivel national, s-a declansat procedura de concediere colectiva", a anuntat Baba in cadrul unei declaratii de presa sustinute la Palatul Victoria.

Seful Cancelariei a mai spus ca, in cadrul discutiilor pe care le-a avut marti cu reprezentantii salariatilor din Cancelarie si cu cei ai Sindicatului National al Functionarilor Publici, a prezentat demersurile institutiei pentru atenuarea consecintelor concedierii si compensatiile ce urmeaza a fi acordate in conformitate cu articolul 70 din Codul Muncii si cu prevederile contractului colectiv de munca la nivel national.

"Ambele parti au cazut de acord sa colaboreze in scopul aplicarii prevederilor legale si au stabilit un calendar de intalniri cu reprezentantii salariatilor. Cea de-a doua intalnire urmeaza sa aiba loc luni, 2 martie", a precizat Baba.


Publicat: astazi 9am