luni, 11 februarie 2013

La „Filantropia”, spitalul unde a decedat tânăra mamă,

Romania trebuie salvata!

cotidianul.ro
Acasă»Actualitate

.
Fosta PRM-istă Covaci Anamaria-Mihaela, paraşutată de la Arad în administraţia „maternităţii morţii” de către primăriţa Craiovei

Adriana Buzatu, tânăra care a decedat sâmbătă noaptea după ce născuse o fetiţă, avea 26 de ani şi a mai lăsat în urmă un copil de numai 3 ani. Medicii de la Spitalul „Filantropia” din Craiova sunt acuzaţi de familia tinerei nu numai de malpraxis, ci şi de faptul că le-au cerut bani pentru a o îngriji.

Decesul de la Spitalul „Filantropia” nu este o noutate pentru craioveni, aici petrecându-se de-a lungul anilor alte morţi suspecte pe care organele de anchetă şi factorii responsabili din sistemul sanitar le-au trecut cu vederea.

Sexoasa directoare din Primărie asigură majoritatea în CA al spitalului

Ultima ispravă de la „Filantropia” a fost săvârşită recent chiar de către noua primăriţă a Craiovei, Olguţa Vasilescu, care a iniţiat în 29 moiembrie 2012 hotărârea CL privind schimbarea componenţei Consiliului de Administraţie de la acest spital, cerând „înlocuirea doamnei Creţu Cristina-Mădălina – membru titular în Consiliul de Administraţie al Spitalului Clinic Municipal «Filantropia» Craiova cu doamna Covaci Anamaria-Mihaela”.

De pe site-ul Primăriei Craiova aflăm cine sunt cei 5 membri titulari ai Consiliului de Administraţie de la „Filantropia”:

- ŞTEFAN ADRIAN, reprezentant al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj;

- Prof. Univ. Dr. NOVAC LILIANA, reprezentant al Universităţii de Medicină şi Farmacie;

- COVACI ANAMARIA-MIHAELA, reprezentant al Primarului Municipiului Craiova;

- ILIE ANCA-GEORGIANA, reprezentant al Consiliului Local al Municipiului Craiova;

- PITICU MIRELA-ROXANA, reprezentant al Consiliului Local al Municipiului Craiova.

Se observă că majoritatea nu este asigurată de cei doi specialişti din sistemul sanitar, ci de reprezentanţii Consiliului local, votul de aur avându-l tocmai Covaci Anamaria Mihaela, care este „reprezentant al Primarului Municipiului Craiova”, adică al Olguţei Vasilescu!

Mulţi poate că nu ştiu, dar viceprimarul Craiovei este doamna Cristina Calangiu, un medic foarte cunoscut, care a deţinut ani de-a rândul funcţia de director al Spitalului judeţean. Atunci, cum este posibil ca numirile în consiliul de administraţie al unui spital să aibă girul plagiatoarei Olguţa Vasilescu, în loc să fie făcute de dr. Cristina Calangiu?

Cum a ajuns PRM-ista Covaci Anamaria-Mihaela în conducerea Primăriei?

În aceste condiţii, este normal să ne întrebăm cine este acest personaj paraşutat în Craiova şi care-i sunt calităţile pentru care a urcat aşa de repede în ierarhia unui oraş pe care nu-l cunoaşte decât de la televizor.

Şi pentru craioveni, numele doamnei Covaci Anamaria-Mihaela este necunoscut, întrucât frumoasa din imaginea alăturată a fost adusă de Olguţa Vasilescu de la Arad, făcută mai întâi şef serviciu achiziţii în Primăria Craiova, după care, în numai câteva luni, a fost avansată rapid în funcţia de director la investiţii, achiziţii şi licitaţii! Pentru care merite – numai plagiatorea lui Pareto ar putea să ne spună.

Căutând în biografia tinerei şi apetisantei directoare, am aflat şi motivul: Covaci Anamaria-Mihaela a fost membră marcantă a PRM Arad, fiind în anul 2000 vicepreşedinta organizaţiei arădene! De asemenea, Covaci Anamaria-Mihaela şi-a luat masteratul la Univeristatea de Vest din Timişoara, unde Olguţa Vasilescu este profesor asociat, după obţinerea „doctoratului” de-acum celebru.

Rolul directoarei de la investiţii din cadrul Primăriei Craiova ar putea fi în perioada următoare decisiv, întrucât Consiliul local a decis recent construirea unui alt sediu al spitalului „Filantropia”, o afacere de câteva zeci de milioane de euro, care nu poate fi lăsată pe mîna oricui.

De altfel, aşa cum se laudă, fostul parlamentar PRM Olguţa Vasilescu îşi propune să preia conducerea filialei Dolj a PSD cu ajutorul foştilor colegi din PRM, întrucât nu are încredere în liderii de pînă acum ai PSD. Primii paşi au fost deja făcuţi: Gigi Nedelescu, fostul viceprimar PRM, a fost făcut acum city-manager, iar Nicu Vasilescu, fost parlamentar PRM, a devenit acum deputat PSD! Despre numirile în funcţii pe plan local pe bază de rubedenie cu Olguţa, vom reveni cu amănunte.

În CA al „maternităţii morţii” se află o altă plagiatoare: Anca Pătraşcu

Revenind la Maternitatea „Filantropia” din Craiova, acolo unde morţile la naştere sunt pe bandă rulantă, remarcăm că în Consiliul de administraţie, alături de protejata primăriţei, mai figurează un alt nume controversat: cel al doctoriţei Anca Pătraşcu, despre al cărei plagiat am scris încă din anul 2007. Publicam atunci dovada că doctoriţa copiase din cartea „Biologia reproducerii umane”, scrisă de prof. dr. doc. Dan Alessandrescu.



Plagiatoarea Anca Pătraşcu, alt membru în CA al „maternităţii morţii”

În mod ciudat, în loc să fie anchetată pentru acest furt intelectual, dr. Anca Pătraşcu a devenit acum, aşa cum citim în propriul CV, „membru în comisiie de evaluare a doctoranzilor în specialiatea Obstetrică-Ginecologie”, „preşedinte în comisia pentru evaluarea lucrărilor de licenţă FMAM” şi chiar „membru în Comisia pentru evaluarea de către ARACIS a programului moaşe”!

Ca picanterie, amintim că, pe când era preşedinta Asociaţiei studenţilor comunişti, Anca Pătraşcu a fost aleasă să ia cuvîntul la Congresul al XI al PCR. Domnia sa şi-a petrecut aproape toată cariera de medic ca şef al secţiei obstetrică-ginecologie chiar la maternitatea.... Spitalului „Filantropia”!

În aceste condiţii, moartea tinerei Adriana Buzatu, care a decedat sâmbătă noaptea după o naştere ce părea normală, riscă să fie trecut pe lista dosarelor uitate şi să schimbe doar datele unei statistici care a dus la renumele lugubru al maternităţii „Filantropia”. Aşa cum s-a întâmplat şi cu cazul Paulei Truşcă, de 43 de ani, care a fost operată la „Filantropia” pentru un fibrom şi care s-a trezit cu o incontinenţă urinară, fiind obligată să suporte apoi mai multe intervenţii la Cluj. Despre ancheta Parchetului şi a Colegiului medicilor nu s-a mai auzit apoi nimic.





Ion Spânu
Publicat acum 2 ore si 10 minute






Omul lui Udrea şi Flutur, director de cabinet la Mariana Câmpeanu

Romania trebuie salvata!
.

DNA anunţă începerea urmăririi penale împotriva directorului de cabinet şi a unei consiliere a ministrului Muncii. Există elemente foarte ciudate în dosar. „Dezvălurile” din media „interesată”, infirmate de DNA.

DNA începe urmărirea penală după 100 de zile!

DNA a dat luni 11 februarie un comunicat de presă prin care informează că s-a început urmărirea penală împotriva Iulianei Coruţ - directoarea de cabinet a ministrului Mariana Câmpeanu, împotriva Paulei Mănuceanu, consilieră a ministrului, şi a altor persoane implicate. Despre acţiunea DNA se ştia deja, din zilele trecute când RoTV a încercat să o implice direct şi peministrul Mariana Câmpeanu şi PNL în această afacere.

Iată care sunt „faptele” aşa cum sunt descrise în minuta procurorilor: „În cursul lunii octombrie 2012, ca urmare a intervenţiei învinuitei Coruţ Iuliana, director de cabinet al ministrului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, învinuita Paula Mănuceanu, consilier la cabinetul ministrului, a făcut demersuri pentru ca Ferchedău-Paul Cristian să intre în posesia subiectelor la examenul pentru ocuparea funcţiei de consilier pentru afaceri europene în cadrul Direcţiei Generale Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (DG AM POSDRU) – Serviciul Evaluare Programe, organizat de minister în cursul lunii decembrie 2012.

Pentru a-l favoriza pe Ferchedău-Paul Cristian în ocuparea acestui post, învinuita Coruţ Iuliana a pretins şi primit o sumă de bani de la Bigan Cristiana, mama candidatului, prin intermediul învinuitei Dumitriu Simona, sora învinuitei Coruţ Iuliana”.

Întrebări care se impun

Cazul, aşa cum este prezentat în minuta procurorilor DNA nu este unul complicat. Se impune deci întrebarea, dacă presupusa faptă incriminată (da, este vorba de o singură faptă şi mai mulţi făptuitori) s-a petrecut în octombrie 2012, de ce abia după 100 de zile a început urmărirea penală în cazul presupuşilor făptuitori? Nu intrăm pe fondul problemei (acuzaţiile la adresa persoanelor în cauză), dar începerea abia acum a urmăririi penale generează suspiciuni. Şi anume că DNA „loveşte” acum, pentru a zdruncina blocul USL, când acesta nu poate fi „lovit” de Opoziţie. Deci, se poate interpreta şi ca o acţiune politică.

A doua întrebare care se impune: de ce nu a fost anunţată din timp şefa persoanelor implicate, şi anume ministrul Mariana Câmpeanu? Activitatea procurorilor DNA nu trebuie să aibă şi o latură de prevenire?

A treia întrebare: ce relaţie există între DNA şi postul RoTV? Nimeni nu a sesizat următoarele: pe site-ul RTV.NET, apare joi 7 februarie, la ora 16.20 sub titlul „Acuzaţii de CORUPŢIE la Ministerul Muncii. Câmpeanu, în şedinţa PNL: Nu mai pot. Îmi dau demisia” şi următoarea informaţie: "Purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, a declarat, pentru Mediafax, că ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, nu este vizat în mod direct în dosarul de cercetare penală aflat în lucru la DNA şi că pe numele Marianei Câmpeanu nu este începută urmărirea penală în niciun dosar de la Direcţie". Există însă o mică problemă: Mediafax a publicat în premieră ştirea privind neimplicarea ministrului Mariana Câmpeanu, citând-o pe Livia Săplăcan la ora 16.43. Cum se face deci că RoTV a „ştiut” ce conţine o ştire de agenţie înainte ca aceasta să fie publicată. Explicaţia nu poate fi decât una singură: cineva de la DNA a informat din timp pe cei de la RoTV că va exista sau că a fost trimisă o dezminţire la agenţiile de presă. Iar cum cei de la RoTV nu puteau singuri să-şi dezmintă ştirea dată din „surse judiciare” din care reieşea că Mariana Câmpeanu este cercetată de DNA, a rectificat utilizând ştirea Mediafax, deşi aceasta încă nu exista fizic. Nu este pentru prima oară când există o „colaborare” între DNA şi RoTV.

Ce căuta la Mariana Câmpeanu consiliera Elenei Udrea?

Cotidianul.ro vă prezintă o informaţie care nu a transpirat deloc din scandalul de la Ministerul Muncii. Iuliana Coruţ, directorul de cabinet a ministrului Mariana Câmpeanu a fost, în 2009, consilier personal al ministrului turismului, Elena Udrea. Pe 26 februarie 2009, cotidianul Monitorul de Suceava publica următoarea ştire: „Ministrul turismului, Elena Udrea, va avea un consilier personal din judeţul Suceava, în persoana Iulianei Coruţ. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a precizat că Iuliana Coruţ a fost deja angajată la Ministerul Turismului, urmând să ocupe funcţia de consilier al ministrului pe problemele turismului din Bucovina”. Cum exista posibilitatea să fie o coincidenţă de nume, am comparat (prin site-ul ANI) declaraţia de avere a Iulianei Coruţ de la „turism” şi declaraţia de avere a Iulianei Coruţ de la „muncă”. A rezultat că este vorba de una şi aceiaşi persoană. În acest caz se impune o întrebare legitimă: de ce a apelat ministrul Mariana Câmpeanu la o persoană care a fost foarte apropiată de Elena Udrea şi Gheorghe Flutur? La această întrebare aşteptăm un răspuns de la doamna ministru Câmpeanu.

Ce acuzaţii aduce DNA

CORUŢ IULIANA, director la cabinetul ministrului din cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (la data faptelor), în sarcina căreia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
- luare de mită,
- instigare la infracţiunea de permitere a accesului unei persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii,
- instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial,

MĂNUCEANU PAULA, consilier la cabinetul ministrului din cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (la data faptelor), în sarcina căreia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
- permitere a accesului unei persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii,
- abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial,
- instigare la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale,
- uz de fals şi sustragere de înscrisuri,

DUMITRIU SIMONA, funcţionar public în cadrul unei autorităţi naţionale, în sarcina căreia s-au reţinut următoarele:
- complicitate la infracţiunea de luare de mită şi
- complicitate la infracţiunea de dare de mită,

BIGAN CRISTIANA, funcţionar public în cadrul unei autorităţi naţionale, în sarcina căreia s-au reţinut următoarele:
- dare de mită,
- complicitate la infracţiunea de permitere a accesului unei persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi

FERCHEDĂU-PAUL CRISTIAN, persoană fără calitate specială, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele:
- folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii,
- fals material în înscrisuri oficiale şi
- complicitate la infracţiunea de uz de fals.

Trei semne de întrebare
1.Cristiana Bigan face parte, într-un fel, din „sistem”, adică este comisar la OPC Bucureşti. Pare inexplicabil la prima vedere că a fost nevoită să plătească pentru obţinerea subiectelor privind concursul organizat la Ministerul Muncii. Pe linie politică (tot ilegal, este adevărat) le-ar fi putut obţine şi gratis.
2.Paul Cristian Ferchedău, fiul Cristianei Bigan nu apare ca fiind participant la concursul organizat la Ministerul Muncii.
3.Nu cumva suntem în faţa unei noi cusături cu aţă albă sau a unui scenariu bine pus la punct în anumite laboratoare?

DNA infirmă presa „interesată”

Comunicatul DNA infirmă „grozăveniile” care au apărut în unele medii de informare joi 7 februarie. „Potrivit unor surse judiciare, procurorii au organizat astăzi un flagrant la sediul ministerului Muncii, iar denunţătorul avea pe el echipament audio-video.Cei doi angajaţi ai Ministerului ar fi fost înregistraţi în timp ce un om de afaceri le-ar fi oferit mită în schimbul rezolvării unor probleme contractuale cu ministerul” (Evenimentul Zilei); „Cele două angajate ale Ministerului Muncii, Iuliana Coruţ, şefa cabinetului ministrului, şi consilierul Paula Mănuceanu, ar fi fost înregistrate în timp ce un om de afaceri le-ar fi oferit mită în schimbul rezolvării unor probleme contractuale cu ministerul. Omul de afaceri ar fi avut aparatură de interceptare pe el, iar dialogurile au fost şi filmate. Ar fi fost vorba de efectuarea unor plăţi de către minister către firma acelui om de afaceri, care ar fi şi denunţător în dosar". (România Liberă). Orice comentariu este inutil.

În ceea ce priveşte prestaţia „specială” a RoTV în acest caz, am informat în articolul "Manipulare ca la carte: ţinta 1 - PNL, ţinta secundară - Mariana Câmpeanu. Cine urmează?".

P.S.

Iuliana Coruţ a demisionat luni din funcţia de director de cabinet al ministrului Mariana Câmpeanu. Ea a declarat că nu vrea să implice ministrul în acest scandal. Cu două zile în urmă, Iuliana Coruţ a dat un comunicat de presă în care preciza că este nevinovată şi că nu a declarat nimic despre Mariana Câmpeanu la DNA, aşa cum informase RoTV.






Andreea Cristescu
Publicat acum 45

Fabulous Romania, cu carne de cal. Si un articol BBC (UPDATED 3)

Romania trebuie salvata!

Razvan Orasanu februarie 11, 2013Analize, Dezbatere, Economie, Global / Europa, Opinie

Piata comuna europeana iese la interval si triumfa. Am avut scandalul securizarii frontierelor, scandalul suspendarii programelor europene, scandalul intern de la numirea unui comisar european, scandalul constitutional din vara. Apoi, am avut scandalul pe MCV. Si, vorba unui sketch al unui Revelion dinainte de 1989 – “si de la asfintit acuma iaca, tacticoasa vine vaca”, sau, ma rog,ar trebui sa vina vaca – dar vine de fapt calul si carnea de cal. Avem de aceasta data un scandal in siguranta alimentelor, pornit din Marea Britanie care taman se gandeste cum sa ridice restrictiile de munca pentru romani de la 1 ianuarie 2014. Scandalul e cap de afis pe BBC a ricosat la o firma frantuzeasca Findus, dar se va extinde la 11 tari europene. Francezii (inainte de a vinde sub un brand suedez) au cumparat de la un trader cipriot, care a cumparat la randu-i de la un trader de carne olandez. Care olandezi au cumparat de la niste romani buclucasi – care ramane sa fie descoperiti. ANSVSA-ul doarme in front, patriotic. Vorba unui hatru amic, pe Facebook – am reusit sa plagiem si carnea de vita.

M-ar bucura teribil daca cu aceasta ocazie s-ar asambla o echipa investigativa de jurnalisti care sa puna tunurile pe institutia colcaind de coruptie numita ANSVSA. In primul rand, ar afla ca institutia tocmai ce a fost predata – la timp, luna trecuta – din subordinea Guvernului in subordinea Ministerului Agriculturii, unde fusese inainte. Jocul de “na-ti-o tie da-mi-o mie“ ajuta vartos la construirea unei institutii serioase, in stil european.

Apoi, daca s-ar mai uita cu atentie olandezii pezevenghi care ne amana si cu Schengenul (si scot fum pe urechi apropo de rapoartele MCV) ar putea constata niste lucruri simpatice. In primul rand, dorinta unor parlamentari ai puterii de a desfiinta ANI. Care ANI? ANI care zice ca fostul presedinte ANSVSA Marian Zlotea nu poate justifica 85.000 de euro din averea personala. Se sustine ca “intre 17.02.2009 si 15.07.2010, veniturile dlui Zlotea au fost în cuantum total de 631.191,97 Lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeași perioadă au fost în cuantum de 1.005.483,57 Lei”. Carevasazica, si daca dl Zlotea ar fi mancat doar zacusca si muraturi la borcan, puse de cu un an inainte plus niste pateuri din boxa de acum doi ani – tot ar fi niste sute de mii de lei in plus pe care nu ii poate justifica. In al doilea rand, pentru ca orice hapsan trebuie sa se imbogateasca din ce in ce mai mult, dl Zlotea apare inregistrat de ziarul Adevarul cum cere donarea unui al treisprezecelea salariu obtinut in timpul austeritatii lui Boc. Niste jurnalisti pezevenghi au calculat o medie a salariului de 500 de euro inmultita cu 5000 de salariati – ca sa vezi de unde pot rasari 2,5 milioane de euro (vezi aici). Trei – harnicul domn Zlotea a facut chiar inlocuiri de PDL-isti cu alti PDL-isti. O fi o coincidenta ca cei inlocuiti verificau firmele de partid. Pai se poate, unde se trezeau ei? Patru – a mai fost un episod simpatic cand numirile “oamenilor lui” au fost declarate neconstitutionale – ceea ce nu l-a oprit pe harnicul domn sa antedateze, se pare, niste ordine, inainte de data cu care s-a redactat hotararea Curtii. Curat neconstitutional! Detalii aici.


Si ce ar mai putea vedea olandezii si britanicii, daca s-ar uita atent– in afara, evident, de jumatate din romancutele noastre care cica seamana cu Kate Middleton? De exemplu ar afla despre fabulous spirit-ul ANSVSA in care dl Roatis (fostul sef ANSVSA) s-a reintors la patria muma, in interiorul unei institutii in care se poate suge direct de la ugerul guvernarii. Dl Roatis a fost acolo in 2007 (vezi aici) si a revenit in guvern, urmare a functionarii justitiei romane si a reinscaunarii respectivului domn prin hotarare judecatoareasca. Este un mic detaliu ca din vajnic PNL-ist el a devenit, cand patria si onoarea i-o cereau, un vajnic UNPR-ist, conform RTV.net (vezi aici ), iar apoi, exact la tanc, a redevenit PNL-ist. Olandezii si mai ales britanicii ar intelege si ei; de altfel si Churchill,dom’le, a fost traseist – cand era conservator, cand liberal. Zice dl Roatis: “Ideile mele şi dorinţa mea, dat fiind faptul că lucrez foarte mult pe relaţia europeană, sunt de a-mi consolida şi a-mi aşeza strategia în vederea participării la confruntările pentru viitorii parlamentari europeni.“Iata, dl Roatis este si un vizionar european – chiar daca nu a devenit si europarlamentar, alaturi de Gigi Becali si Vadim Tudor. “Regretabil” este ca a fost schimbat intre timp si de la conducerea ANSVSA.

Daca ar scotoci si mai mult in trecut, britanicii si olandezii ar descoperi celebra afacere a gripei aviare – sau in traducerea in engleza a lui Emil Boc, cu accent pe nas – aviara gripa. Dl Roatis a considerat necesar sa readuca pe o pozitie de conducere in institutie pe Stefan Nicolae, care e in continuare anchetat de DNA cu privire la o presupusa afacere de famile. Pentru cei care isi mai amintesc – era vorba de multa apa chioara cu piatra vanata pentru dezinfectare de gripa si multe milioane de euro de la buget, avand in vedere “urgenta” de la momentul respectiv. Detalii sunt aici, explicate de Evenimentul Zilei, insa nu stim daca domnul Nicolae mai este sau nu mai este pe pozitia din institutie. Ceea ce mai stim este o informatie Gandul in care se sutine ca ar fi incercat, in trecut, sa declare boala vacii nebune in Romania – poate mai are o sansa acum cu calul nebun.

Concluzia? Intre atatea investigatii ANI, dosare DNA si epurari politice, cand sa mai aiba timp institutia sa se ocupe si de inspectii pe teren? ANSVSA, in loc sa se ocupe de investigarea vacii ca sa nu devina cal in mancarea britanicilor, este ea insasi, iata, o vaca grasa de muls pentru baieti intreprinzatori. Si sa ne mai lase dom’le englezii astia cocoficosi.Oare se prinde si Europa – sau scapam si de data asta cu al nostru fabulous spirit?

Update 2 - Ca sa vezi…Carevasazica, BBC-ul minte si nu respecta standardele jurnalistice – vedeti declaratiile integrale de la Ministerul Agriculturii aici. Iar francezii sunt niste ticalosi.

Despre coruptia din ANSVSA nu s-a spus nimic – nici macar daca o fi cuprinsa in celebrul plan national anti-coruptie. Eu inteleg ca e bine cateodata sa bagam gunoiul sub pres - ce ne facem insa cand se aduna atat de mult, incat plutim pur si simplu deasupra? Repet, nu ii pun in carca lui Ponta, mai ales ca l-a destituit pe Roatis si inca flacaul pus de el nu a fost plimbat pe la DNA (speranta este sa fie ceva mai cinstit decat predecesorii, lucru nu foarte complicat) , insa exista acolo o istorie intreaga…

Update 1 – Adevarul de Brasov (vezi link) spune ca acel cal care a inlocuit vaca nu e din Romania, cum zice BBC-ul. Acu’ sa vezi batalie pe adevar – are dreptate BBC-ul sau Adevarul de Brasov? Din cate imi dau seama nu pot avea simultan dreptate decat daca exista o alta sursa romaneasca de cai care se prefac ca sunt vaci.

Update3 -

Pentru ca nu putem doar sa ne ocupam de ANSVSA, trebuie sa ne destindem putin (click aici) – daca tot vorbim de cai.