luni, 11 februarie 2013

Omul lui Udrea şi Flutur, director de cabinet la Mariana Câmpeanu

Romania trebuie salvata!
.

DNA anunţă începerea urmăririi penale împotriva directorului de cabinet şi a unei consiliere a ministrului Muncii. Există elemente foarte ciudate în dosar. „Dezvălurile” din media „interesată”, infirmate de DNA.

DNA începe urmărirea penală după 100 de zile!

DNA a dat luni 11 februarie un comunicat de presă prin care informează că s-a început urmărirea penală împotriva Iulianei Coruţ - directoarea de cabinet a ministrului Mariana Câmpeanu, împotriva Paulei Mănuceanu, consilieră a ministrului, şi a altor persoane implicate. Despre acţiunea DNA se ştia deja, din zilele trecute când RoTV a încercat să o implice direct şi peministrul Mariana Câmpeanu şi PNL în această afacere.

Iată care sunt „faptele” aşa cum sunt descrise în minuta procurorilor: „În cursul lunii octombrie 2012, ca urmare a intervenţiei învinuitei Coruţ Iuliana, director de cabinet al ministrului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, învinuita Paula Mănuceanu, consilier la cabinetul ministrului, a făcut demersuri pentru ca Ferchedău-Paul Cristian să intre în posesia subiectelor la examenul pentru ocuparea funcţiei de consilier pentru afaceri europene în cadrul Direcţiei Generale Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (DG AM POSDRU) – Serviciul Evaluare Programe, organizat de minister în cursul lunii decembrie 2012.

Pentru a-l favoriza pe Ferchedău-Paul Cristian în ocuparea acestui post, învinuita Coruţ Iuliana a pretins şi primit o sumă de bani de la Bigan Cristiana, mama candidatului, prin intermediul învinuitei Dumitriu Simona, sora învinuitei Coruţ Iuliana”.

Întrebări care se impun

Cazul, aşa cum este prezentat în minuta procurorilor DNA nu este unul complicat. Se impune deci întrebarea, dacă presupusa faptă incriminată (da, este vorba de o singură faptă şi mai mulţi făptuitori) s-a petrecut în octombrie 2012, de ce abia după 100 de zile a început urmărirea penală în cazul presupuşilor făptuitori? Nu intrăm pe fondul problemei (acuzaţiile la adresa persoanelor în cauză), dar începerea abia acum a urmăririi penale generează suspiciuni. Şi anume că DNA „loveşte” acum, pentru a zdruncina blocul USL, când acesta nu poate fi „lovit” de Opoziţie. Deci, se poate interpreta şi ca o acţiune politică.

A doua întrebare care se impune: de ce nu a fost anunţată din timp şefa persoanelor implicate, şi anume ministrul Mariana Câmpeanu? Activitatea procurorilor DNA nu trebuie să aibă şi o latură de prevenire?

A treia întrebare: ce relaţie există între DNA şi postul RoTV? Nimeni nu a sesizat următoarele: pe site-ul RTV.NET, apare joi 7 februarie, la ora 16.20 sub titlul „Acuzaţii de CORUPŢIE la Ministerul Muncii. Câmpeanu, în şedinţa PNL: Nu mai pot. Îmi dau demisia” şi următoarea informaţie: "Purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, a declarat, pentru Mediafax, că ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, nu este vizat în mod direct în dosarul de cercetare penală aflat în lucru la DNA şi că pe numele Marianei Câmpeanu nu este începută urmărirea penală în niciun dosar de la Direcţie". Există însă o mică problemă: Mediafax a publicat în premieră ştirea privind neimplicarea ministrului Mariana Câmpeanu, citând-o pe Livia Săplăcan la ora 16.43. Cum se face deci că RoTV a „ştiut” ce conţine o ştire de agenţie înainte ca aceasta să fie publicată. Explicaţia nu poate fi decât una singură: cineva de la DNA a informat din timp pe cei de la RoTV că va exista sau că a fost trimisă o dezminţire la agenţiile de presă. Iar cum cei de la RoTV nu puteau singuri să-şi dezmintă ştirea dată din „surse judiciare” din care reieşea că Mariana Câmpeanu este cercetată de DNA, a rectificat utilizând ştirea Mediafax, deşi aceasta încă nu exista fizic. Nu este pentru prima oară când există o „colaborare” între DNA şi RoTV.

Ce căuta la Mariana Câmpeanu consiliera Elenei Udrea?

Cotidianul.ro vă prezintă o informaţie care nu a transpirat deloc din scandalul de la Ministerul Muncii. Iuliana Coruţ, directorul de cabinet a ministrului Mariana Câmpeanu a fost, în 2009, consilier personal al ministrului turismului, Elena Udrea. Pe 26 februarie 2009, cotidianul Monitorul de Suceava publica următoarea ştire: „Ministrul turismului, Elena Udrea, va avea un consilier personal din judeţul Suceava, în persoana Iulianei Coruţ. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a precizat că Iuliana Coruţ a fost deja angajată la Ministerul Turismului, urmând să ocupe funcţia de consilier al ministrului pe problemele turismului din Bucovina”. Cum exista posibilitatea să fie o coincidenţă de nume, am comparat (prin site-ul ANI) declaraţia de avere a Iulianei Coruţ de la „turism” şi declaraţia de avere a Iulianei Coruţ de la „muncă”. A rezultat că este vorba de una şi aceiaşi persoană. În acest caz se impune o întrebare legitimă: de ce a apelat ministrul Mariana Câmpeanu la o persoană care a fost foarte apropiată de Elena Udrea şi Gheorghe Flutur? La această întrebare aşteptăm un răspuns de la doamna ministru Câmpeanu.

Ce acuzaţii aduce DNA

CORUŢ IULIANA, director la cabinetul ministrului din cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (la data faptelor), în sarcina căreia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
- luare de mită,
- instigare la infracţiunea de permitere a accesului unei persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii,
- instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial,

MĂNUCEANU PAULA, consilier la cabinetul ministrului din cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (la data faptelor), în sarcina căreia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
- permitere a accesului unei persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii,
- abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial,
- instigare la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale,
- uz de fals şi sustragere de înscrisuri,

DUMITRIU SIMONA, funcţionar public în cadrul unei autorităţi naţionale, în sarcina căreia s-au reţinut următoarele:
- complicitate la infracţiunea de luare de mită şi
- complicitate la infracţiunea de dare de mită,

BIGAN CRISTIANA, funcţionar public în cadrul unei autorităţi naţionale, în sarcina căreia s-au reţinut următoarele:
- dare de mită,
- complicitate la infracţiunea de permitere a accesului unei persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi

FERCHEDĂU-PAUL CRISTIAN, persoană fără calitate specială, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele:
- folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii,
- fals material în înscrisuri oficiale şi
- complicitate la infracţiunea de uz de fals.

Trei semne de întrebare
1.Cristiana Bigan face parte, într-un fel, din „sistem”, adică este comisar la OPC Bucureşti. Pare inexplicabil la prima vedere că a fost nevoită să plătească pentru obţinerea subiectelor privind concursul organizat la Ministerul Muncii. Pe linie politică (tot ilegal, este adevărat) le-ar fi putut obţine şi gratis.
2.Paul Cristian Ferchedău, fiul Cristianei Bigan nu apare ca fiind participant la concursul organizat la Ministerul Muncii.
3.Nu cumva suntem în faţa unei noi cusături cu aţă albă sau a unui scenariu bine pus la punct în anumite laboratoare?

DNA infirmă presa „interesată”

Comunicatul DNA infirmă „grozăveniile” care au apărut în unele medii de informare joi 7 februarie. „Potrivit unor surse judiciare, procurorii au organizat astăzi un flagrant la sediul ministerului Muncii, iar denunţătorul avea pe el echipament audio-video.Cei doi angajaţi ai Ministerului ar fi fost înregistraţi în timp ce un om de afaceri le-ar fi oferit mită în schimbul rezolvării unor probleme contractuale cu ministerul” (Evenimentul Zilei); „Cele două angajate ale Ministerului Muncii, Iuliana Coruţ, şefa cabinetului ministrului, şi consilierul Paula Mănuceanu, ar fi fost înregistrate în timp ce un om de afaceri le-ar fi oferit mită în schimbul rezolvării unor probleme contractuale cu ministerul. Omul de afaceri ar fi avut aparatură de interceptare pe el, iar dialogurile au fost şi filmate. Ar fi fost vorba de efectuarea unor plăţi de către minister către firma acelui om de afaceri, care ar fi şi denunţător în dosar". (România Liberă). Orice comentariu este inutil.

În ceea ce priveşte prestaţia „specială” a RoTV în acest caz, am informat în articolul "Manipulare ca la carte: ţinta 1 - PNL, ţinta secundară - Mariana Câmpeanu. Cine urmează?".

P.S.

Iuliana Coruţ a demisionat luni din funcţia de director de cabinet al ministrului Mariana Câmpeanu. Ea a declarat că nu vrea să implice ministrul în acest scandal. Cu două zile în urmă, Iuliana Coruţ a dat un comunicat de presă în care preciza că este nevinovată şi că nu a declarat nimic despre Mariana Câmpeanu la DNA, aşa cum informase RoTV.






Andreea Cristescu
Publicat acum 45

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu