joi, 13 august 2009

Cum se face treaba in tara!

Romania trebuie salvata!

Daca ai plozi si nu ai unde sa-i pui sa "munceasca", ii dai si tu pe la prieteni, sau la agentiile de partid. Si scapi si de datoriile la stat, in plus mai optii si contracte foarte convenabile cu statul.
Vreti mai mult?
Nu cred ca se poate mai mult.

Sfatul meu?
Daca esti corect,
Iti place sa traiesti intr-o socetate care sa te respecte,
Primul si ultimul sfat:
Fugi din tara frate!

Firma ministrului Plăcintă, salvată de progeniturile Fiscului

Romania trebuie salvata!

Cotidianul.ro
12 Aug 2009 George Lacatus

SC Sorste SA, firmă la care ministrul Tineretului şi Sportului, Sorina Luminiţa Plăcintă, deţine 96% din acţiuni, a beneficiat recent din partea Fiscului de o compensare a unor datorii la bugetul de stat în valoare de 5,5 milioane de euro. Copiii şefilor Fiscului din Vrancea sunt angajaţii lui Plăcintă.
luna iulie 2009, SC Sorste SA figura cu datorii la bugetul de stat în valoare de 22.450.910 lei, adică aproape 5,5 milioane de euro. Conform site-ului Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), datoriile firmei Sorste se împărţeau astfel: 4.221.936 de lei, datorie la bugetul de stat; 8.502.740 lei, restanţi la bugetul asigurărilor sociale de stat; 5.845.538 de lei, datorie la bugetul asigurărilor pentru şomaj; 3.880.696 de lei, restanţi la bugetul asigurărilor sociale de sănătate. În dreptul fiecărei sume era trecută menţiunea „cerere de compensare în curs de soluţionare“. Verificând site-ul ANAF, la secţiunea cu firme datoare la bugetele de stat, firma SC Sorste SA nu mai figurează în baza de restanţieri a Fiscului.

Potrivit Registrului Comerţului, firma Sorste este deţinută în proporţie de 96% de către Sorina Luminiţa Plăcintă, actualul ministru al Tineretului şi Sportului.
Celelalte 4 procente sunt proprietatea firmei SC Milcofil SA, controlată tot de către ministrul Tineretului şi Sportului. Printre cei nouă administratori ai firmei Sorste se află şi soţul ministrului Plăcintă, cetăţeanul suedez Sobota Ernest Stefan Georg. Conform informaţiilor de pe site-ul ANAF, cererea de compensare a datoriilor la bugetul de stat a fost aprobată după numirea Sorinei Luminiţa Plăcintă pe postul de ministru. Întrebat cum comentează soluţionarea acestei cereri şi cu ce sumă a fost compensată datoria de aproape 5,5 milioane de euro, ministrul Plăcintă ne-a dat un răspuns sec, prin intermediul Biroului de presă al MTS: „Vă mulţumim pentru interesul pe care dumneavoastră şi publicaţia pe care o reprezentaţi îl arătaţi activităţii ministrului Tineretului şi Sportului, dna Sorina Luminiţa Plăcintă. În legătură cu solicitarea dumneavoastră, vă confirmăm calitatea de acţionar a doamnei ministru la firma Sorste. Întrucât este vorba despre o firmă privată, vă rugăm, pentru orice informaţii referitoare la situaţia financiară a societăţii, să vă adresaţi direct administratorilor firmei şi auditorilor acesteia“.

În încercarea repetată de a obţine informaţii lămuritoare de la directorii şi administratorii firmei Sorste ne-am lovit de refuzul acestora. Iozefina Iaru, directorul general al firmei Sorste, ne-a declarat ieri că „e curios faptul că doamna ministru v-a trimis la mine“. „Adică doamna ministru Plăcintă nu cunoaşte situaţia de la firmă? Nu înţeleg de ce v-a trimis la mine să vă ofer eu informaţii?“, se întreba Iaru, care ne-a rugat să-i trimitem întrebările pe e-mail.

O posibilă explicaţie a aprobării rapide a cererii de compensare ar putea fi faptul că odraslele şefilor Fiscului din Vrancea sunt angajaţii lui Plăcintă. Hotnews.ro scria luna trecută că cenzorul supleant de la SC Milcofil SA, Cornel Cremeriuc, este fiul Feliciei Cremeriuc, care în prezent ocupă funcţia de inspector principal la ANAF, Direcţia mari contribuabili. Marius Grigorică, cenzor şi el, este fiul fostului director general de la Direcţia de finanţe publice Vrancea, Constantin Grigorică, în prezent şef de serviciu în cadrul aceleiaşi structuri. Roxana Elena Bojoaică, şi ea cenzor supleant la aceeaşi societate, este fiica adoptivă a adjunctului Gărzii Financiare din Vrancea, Nicolae Bojoaică. Un alt cenzor, Pavel Cristian, este fiul şefului Administraţiei Financiare din Focşani, Pavel Teodor. Potrivit Registrului Comerţului, firma SC Milcofil SA e deţinută de către Sorina Luminiţa Plăcintă în proporţie de 91,84%. Potrivit CV-ului ministrului Tineretului şi Sportului, Plăcintă a fost până în noiembrie 2008 preşedintele Consiliului de Administraţie la SC Milcofil SA, societate care a fost achiziţionată de către SC Sorste SA.

"Cronometrare de criza" de 710.000 euro in Bucuresti

Romania trebuie salvata!

9am.ro

In an aniversar si de criza, Bucurestul va primi "cadou" de la romani pentru aniversarea a 550 de ani, 20 de ceasuri reabilitate in valoare de 3 milioane de lei noi (710.000 de euro), anunta Realitatea TV.

Poate ca pare ciudata o asemenea investitie in momentul in care toate ministerele vuiesc a disponibilizare, insa pentru cei de la Administratia Lacuri si Parcuri din cadrul Primariei Bucuresti (ALABP) criza este momentul pentru investitii. "Din criza se iese investind. Din criza se iese facand lucruri adevarate", a spus directorul ALPAB, Radu Popa. [Bugetarii, in concediu fara plata, Marea restructurare: Harta disponibilizarilor din ministere]

"Am initit acest proiect din doua motive: pentru a ajunge si a oferi bucurestenilor un standard la nivel european, pentru a armoniza mobilierul urban din parcuri cu cel din mariele intersectii, si este un an aniversar. Aceste ceasuri vor avea inscriptionat pe ele anul de fondare al Bucurestiului, 1459", a adaugat acesta, potrivit Realitatea TV.

Astfel, ceasul din Piata Charles de Gaulle si alte 19 orologii bucurestene vor fi avea cifrele, literele si toate elementele ornamentale acoperite cu foita de aur, carcase din cristal de inalta calitate si o memorie interna cu 30 de melodii tematice (muzica folk, clasica, patriotica, populara si de Craciun), toate pentru "numai" 35.000 de euro fiecare. Ceasurile vor avea un mecanism de tip Precisi on Quartz Time, cu precizie de plus/minus 4 secunde la 100 de ani, iar memoria este programata pentru un calendar de 100 de ani.

Intr-adevar, raportul calitate-cost-durabilitate este unul relativ mic, de aproximativ 1 euro pe zi pentru cei 100 de ani de viata pe care ii pot atinge ceasurile, insa sunt neaparat necesare aceste investitii? Pe timp de criza sunt recomandate investitiile in infrastructura sau cercetare, nicidecum in ceea ce propune de ALPAB chiar si intr-un an asa de important cum este 2009 pentru Bucuresti.

Iata unde se afla in Capitala cele 20 de ceasuri care sunt propuse spre reabilitare: Piata constitutiei, Str Traian (Calea Calarasi), Calea Vitan, Foisorul de Foc (statie RATB), Gradina Botanica, Piata Hurmuzache (Cinematograf Vergului), B-dul Unirii (Mircea Voda), Piata Iancului (la intersectia dintre Mihai Bravu si Pache Protopopescu), Baba Novac, Bucur Obor, Parcul Carol, Sf. Gheorghe, Parc Cismigiu, Parcul Circul de Stat, Parc Herastrau, Parc Tineretului, Piata Universitatii, Piata Romana, Piata Unirii si Strandul Dambovita.

Proiectul va fi atribuit in urma unei licitatii care se deruleaza in prezent.

"Aceste ceasuri sunt foarte rezistente. Este o investitie profitabila", a adaugat directorul ALPAB, insa intrebarea este: Pofitabila pentru cine?