joi, 20 august 2009

Ministerul Muncii a prejudiciat statul cu sute de miliarde de lei sub tutela lui Marian Sarbu

Romania trebuie salvata!

57 de imobile din toata tara au fost cumparate la preturi supraevaluate chiar si de cateva zeci de ori de catre Ministerul Muncii, in perioada 2000-20002, cand ministru era tot Marian Sarbu. Raportul complet al Curtii de Conturi a fost ingropat de Parchetul General.

Potrivit unei anchete realizatra de Qmagazine, in perioada 2000 - 2002, Ministerul Muncii a cumparat 57 de imobile pentru Casa de Pensii, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si Inspectia Muncii cu bani de la bugetul asigurarilor sociale de stat. Un raport al Curtii de Conturi demarat in 2003, care a vizat modul in care au fost facute aceste achzitii, a scos la iveala faptul ca cele 57 de imobile au fost cumparate la preturi supraevaluate chiar si de cateva zeci de ori. In perioada respectiva, ministrul Muncii era tot pesedistul Marian Sarbu. Pe scurt, metoda descoperita de inspectorii Curtii de Conturi prin care bugetul de stat a fost pagubit de conducerea Ministerului Muncii din acea perioada cu sute de miliarde de lei vechi era urmatoarea: o firma privata sau niste persoane fizice cumparasera cu cateva luni inainte niste imobile cu tot cu terenul aferent de la niste institutii de stat, la un pret modic; dupa cateva luni, Ministerul Muncii a cumparat de la acele firme private sau persoane fizice respectivele cladiri la preturi de zeci de ori mai mari.

Un exemplu dat de Qmagazine este din Iasi: Un tun imobiliar care ar umple de invidie si pe cei mai mari latifundiari s-a petrecut la Iasi, unde Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca a cumparat, an 2000, un imobil de 610 metri patrati de la doua persoane fizice, Mihaela si Catalin Danut Prisecariu, pentru suma de 5,13 miliarde de lei. Pentru respectivul imobil, vanzatorii platisera firmei SC Roconta Grup SA, cu doar 25 de zile anainte, 192,7 milioane de lei vechi, adica de 27 de ori mai putin.

Pe langa acesta, ministerul condus de Sarbu a mai achizitionat alte imobile la suprapret dintre care amintim doar 4:

* Bucuresti – un imobil de 5.226 de mp si un teren aferent de 4.147 mp -119 miliarde lei vechi – pentru Casa de Pensii Ilfov

* Bucuresti – un imobil de 408 mp si un teren aferent de 312 mp care valora 4,55 miliarde a fost cumarat de Ministerul Muncii in 2002 cu 10,34 miliarde

* Gorj – un imobil de 1.126 de mp si un teren aferent de 821 de mp care valora 1,7 miliarde a fost achizitonat de minister cu 13,5 miliarde – pentru Inspectoratul Teritorial de Munca

* Galati – un imobil de 2.264 mp si un teren aferent de 1.639 mp care valora 3,5 miliarde a fost achizitionat de ministerul lui Sarbu cu 21 de miliarde de lei – pentru Casa de Pensii

Doar in aceste cinci cazuri ministerul Muncii, condus in acea perioada tot de Marian Sarbu a prejudiciat statul Roman cu peste 100 de miliarde de le vechi, la care se adauga si restul de 52 de imobile achizitionate la supra pret.

Publicat: astazi 9am

Unde e criza?

Romania trebuie salvata!

Cine a vazut criza asta? E la voi?

Numai combinatii pe aici prin tara, ceasuri 30.000 euro, fantani 700.000, etc.
Deci criza e doar la ala care a ramas fara job si care trebuie sa-i inghita toata hotiile astora pe banii nostri.

Adio Romanie!
Tara mea de glorie,
Tara mea de dor.

Oprescu tine mortis sa cheltuiasca 700.000 de euro, de data asta pentru modenizarea fantanilor arteziene!

Romania trebuie salvata!

Dupa episodul cu ceasurile aniversare, primaria isi propune sa cheltuie 700.000 de euro pentru a moderniza fantanile arteziene din Capitala prin achizitionarea a trei jardiniere de 16 metri, cu sase nivele si rezervor de apa, precum si 20 de banci cu sipci din lemn tropical. Anuntul de licitatie a fost postat pe site-ul guvernamental de licitatii publice de Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement (ALPAB), institutie subordonata municipalitatii.

Jardinierele si bancile din lemn tropical vor inconjura fantana arteziana din fata Senatului, potrivit anuntului de licitatie postat pe site-ul guvernamental de licitatii publice. Totodata, anuntul precizeaza ca licitatia ca scop adjudecarea lucrarilor de reparare, reconditionare si modernizare a cinci fantani arteziene din Bucuresti.

Tot la fantana de la Senat va fi montata o instalatie de iluminat arhitectural pentru fatada cladirii, compusa din 16 corpuri de iluminat tip led. In plus, in fantana va fi montata o instalatie de iluminat in apa, compusa din 20 de corpuri, potrivit NewsIn.

Alte instalatii de iluminat in apa vor fi montate la fantana de la Izvorul Rece (20 corpuri de iluminat), Sfiintii Voievozi (6 corpuri), Casa Armatei (intre 20 si 40 corpuri) si Academia Militara (24 corpuri de iluminat). La fantana arteziana de la Izvorul Rece va fi montata o instalatie de iluminat pentru statuia amplasata in mijlocul complexului, compusa din trei corpuri de iluminat sistem led.

Restul lucrarilor la toate cele cinci fantani vor consta in repararea instalatiilor de apa si a instalatiilor de alimentare cu energie electrica, izolarea bazinelor etc.

La sfarsitul anului trecut, primarul general Sorin Oprescu a propus ca municipalitatea sa cheltuiasca 8,68 milioane de euro pentru a construi o fantana arteziana muzicala in parcul Herastrau, investitie ce ar fi urmat sa devina o atractie turistica. Potrivit proiectului, fantana urma sa fie compusa din 11 grupuri de forme de apa, cu inaltimi intre sapte si 60 metri. Mai erau propuse proiectoare subacvatice, care sa-si schimbe culoarea in functie de linia melodica, insa initiativa lui Oprescu a fost respinsa de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), prilej pentru edilul-sef sa acuze consilierii ca ii boicoteaza proiectele.

Luni, Oprescu a anuntat ca a decis ca toate licitatiile care nu sunt urgente sa fie anulate sau amanate, printre acestea numarandu-se si cea pentru crucea de flori din Piata Unirii. ["Cronometrare de criza" de 710.000 euro in Bucuresti]

"Am decis eliminarea tuturor cheltuielilor inutile. Am dispus oprirea intrarii in efectivitate a lucrarilor generate de licitatia privind achizitionarea a 20 de ceasuri stradale si am anulat licitatia privind proiectarea si executia unui monument arhitectural in fata Patriarhiei (crucea de flori - n.r.). Consider ca, desi este nevoie de refacerea mobilierului urban in Bucuresti, ambele lucrari sunt prea scumpe si deloc urgente, pentru perioada in care ne aflam", a declarat primarul general.

Oprescu nu a facut insa nicio referire la o alta initiativa inclusa printre proiectele sale, si anume cheltuirea a 94.432 de lei pentru a publica raportul de activitate pe 2008 in 600 de brosuri si pe 600 de CD-uri, si nici la licitatia pentru modernizarea fantanilor arteziene.

Publicat: astazi 9am

Alt exemplu, ca pentru ei totul este legal

Romania trebuie salvata!

Pentru astia totul este legal, dar daca eu fur un ou maine sunt inchis.


Astia sunt "Dumnezeii" nostri.


Cine ne mai saleava?

Documentul care o 'incrimina' pe Udrea a fost inlocuit cu o varianta 'corectata'

Romania trebuie salvata!

Ministerul de Finante nu se poate hotari daca Elena Udrea are sau nu baza legala in cheltuielile cu turismul romanesc. Dupa ce intial a transmis Comisiei ca ministrul a cheltuit ilegal banii, Ministerul de Finante a retras acum documentul aducand un altul "corectat", care arata ca Udrea a folosit legal banii publici.

Ministerul de Finante a anuntat Comisia ca precizarea survine ca urmare a unei "interpretari eronate a raspunsului nostru in mass-media".

"Cuprinderea in bugetul Ministerului Tineretului a cheltuielilor aferente programului anual de dezvoltare a produselor turistice si programul anual de marketing si promovare are baza legala. In adresa noastra se face referire la clasificatia indicatorilor privind finantele publice astfel cum sunt aprobate prin ordinul ministrului Finantelor publice (...)Aceasta clasificatie reprezinta o grupare a veniturilor dupa sursele si natura acestora si a cheltuielilor in ordine obligatorie si dupa criterii unitare, conform regulilor internationale. Deci reprezinta doar niste indicatori statistici de raportare necesari pentru organizarea evidentei bugetare si controlului executiei de casa a bugetului", precizeaza adresa MFP.

Documentul initial a fost retras pentru "corectare"

In adresa transmisa initial la Comisia de ancheta, Directia Generala de Programare Bugetara a Ministerului preciza: "clasificatia bugetara aprobata prin acest ordin nu constituie temei legal pentru incasarea de venituri si efectuarea de cheltuieli". Adresa face referire la ordinul ministrului Finantelor publice pentru aprobarea clasificatiei indicatorilor privind finantele publice in care se precizeaza ca la aliniatul "Alte cheltuieli cu bunuri si servicii" se includ alte cheltuieli autorizate prin dispozitii legale in vigoare si nu se incadreaza la celelalte articole si aliniate existente. De asemenea, in adresa mentionata se precizeaza ca la articolul "alte cheltuieli" este cuprins aliniatul "reclama si publicitate", si totodata, faptul ca in bugetul de stat pentru reclama si publicitate nu sunt prevazute sume, transmite NewsIn.

Trimiterea precizarii MFP a incins spiritele la Comisia de ancheta, deoarece adresa a fost retrasa de la Registratura Camerei Deputatilor, dupa inregistrarea documentului de catre un curier. "Am primit un document de la MFP, asa, pur si simplu intr-o hartie, nu plic, nu nimica, adus de catre un comisionar care, dupa ce a lasat documentul si a fost inregistrat, a venit la 10 minute si l-a luat. Dupa jumatate de ora si jumatate l-a adus inapoi", a precizat secretarul Comisiei, deputatul Claudiu Taga.

In prima instanta, presedintele Comisiei de ancheta, Ludovic Orban, a anuntat faptul ca a fost primit un document de la MFP, la registratura, document care a fost ulterior retras, membrii Comisiei luand decizia de a-i trimite pe Taga si pe deputatul PSD, Robert Negoita, sa verifice despre ce a fost vorba. Orban a anuntat ca va solicita MFP sa precizeze continutul documentului initial, care nu a ajuns in posesia Comisiei, si motivele pentru care acesta a fost retras.

Citeste si: Udrea pune conditii: Ma prezint la ancheta numai daca se schimba Comisia

Publicat: astazi 9am.ro
Autor: A.G.

50.000 euro?

Romania trebuie salvata!

Pei daca asta a luat 50.000 euro pentru un teren in Adunatii C. pei va dati seama cat au luat astia pentru terenurile din Capitala si alte orase!? Exemple: Parcul Bordei, Parcul circului, Parcul Politehnicii, terenul Universitatii Agronomie, etc....... ca sunt atatea de multe.

Fostul deputat PRM Danut Saulea audiat de procurorii DNA pentru luare de mita

Romania trebuie salvata!

9am.ro

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au retinut, miercuri, pe fostul deputat PRM, Danut Saulea, prins in flagrant in timp ce lua 16.000 de euro mita pentru a ajuta o persoana sa obtina un teren in Adunatii Copaceni.

Sursele mai spun ca Saulea este audiat la aceasta ora, iar procurorii vor face propunere de arestare preventiva pe numele sau, pe care o vor inainta instantei, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

Danut Saulea a fost prins in flagrant de procurorii anticoruptie in timp ce primea 16.000 de euro de la Ioan Preoteasa, fost preot ortodox. Banii erau oferiti pentru ca fostul deputat PRM sa ii faciliteze lui Preoteasa obtinerea unui teren in Adunatii Copaceni.

Suma totala ceruta de Saulea era de 50.000 de euro, banii primiti miercuri reprezentand numai prima transa, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.



Publicat: astazi