luni, 26 decembrie 2011

Sarbatori Fericite tuturor!

Romania trebuie salvata!

Cele mai calde urari pentru toata lumea. Ca esti rau sau bun, esti om! NU UITA CA CINEVA DE SUS TE VEGHEAZA!

Sarbatori Fericite si Un An Nou Plin de fapte bune si realizari marete puse pe forta bratelor sau pe mintea sclipitoare. Nu uita ca si faptele bune iti pot aduce nu numai banii dar si binestare!


La Multi Ani! 2012

Mafiile imobiliare din Snagov, similare cu cele din Cluj

Romania trebuie salvata!
Autor: Mihai Petean Data: 22.12.2011 Ora: 15:45
ftr.ro

De la început, Ilfovul s-a detaşat ca fieful principal al marilor mafii imobiliare, devenind cu timpul stat în stat şi controlând o enormă parte a deciziilor guvernamentale, indiferent cine venea la "guvernare". "Echipa" Bartolomeu Finiş, Dorin Cocoş, Adrian Petrache şi Alexandru Bittner au dictat cea mai mare parte a deciziilor Guvernului Năstase, echipa fiind preluată apoi incorpore şi de următoarele guverne, ajungând astăzi probabil cea mai influentă "reţea de interese oculte" din România.

DETALII DESPRE AFACEREA TELEGONDOLA SECURITĂŢII

Densitatea "locatarilor" din Pipera şi Snagov a permis Ilfovului să preia o mare parte a controlului asupra Bucureştiului, finanţând atât Puterea cât şi Opoziţia. Asta aşa, preventiv, când ar trebui făcută rocada la guvernare. Iar acolo unde lipsea vreo verigă, se completa cu finanţarea construcţiei unor noi partide de tip "balama", utile în arhitectura de interese, exemplu cel mai concludent fiind UNPR, la suprafaţă partidul lui Oprea, dar în adâncimi profund legat de interesele clanului imobiliar din Ilfov.

Arestările recente ale primarilor din Snagov şi Jilava precum şi a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Ilfov a declanşat o uriaşă panică în "reţea", similară cu arestările de la Cluj. Paralelismul "imobiliar" între Ilfov şi Cluj este uriaş, ambele zone operând pe un model similar, vezi cazul "Tower" sau mai recent în desfăşurare afacerea cartierului Lomb...

AFLĂ MAI MULTE DESPRE CUM POATE PIERDE PRIMĂRIA CLUJEANĂ 56 MILIOANE EURO ÎN PROCESUL CU IMPACT, DOSARUL LOMB

AFLĂ MAI MULTE AICI DESPRE AFACEREA TOWER


În ceea ce priveşte Snagovul, recentele arestări pot însemna descâlcirea unor afaceri începute pe vremea guvernării Năstase, continuate cu succes în perioada Tăriceanu şi definitivate în era Băsescu.

COTDIANUL FACE O SERIE DE SPICUIRI DIN PRESA ANILOR 2004- 2010. PREVENTIV, POATE DNA A RĂTĂCIT DOSARE

Iată principalele subiecte

O mare parte din Parcul Snagov ar putea ajunge - la un preţ subevaluat - în proprietatea omului de afaceri Alexandru Bittner, „secondat" de pesediştii Viorel Gheorghiu şi Gabriel Oprea, acuză viceprimarul comunei Snagov, Florin Matei.

Viceprimarul din Snagov, Florin Matei, a declarat că persoane importante ar fi determinat scoaterea la vânzare a celor 13,5 ha de teren: Alexandru Bittner (un apropiat al familiei expremierului Adrian Năstase, despre care gurile rele spun că s-ar fi repoziţionat către cercuri de afaceri pro PD si pro Băsescu) şi Viorel Gheorghiu (ex-deputat PSD).

Sorin Roşca Stănescu (SRS), directorul ziarului „Ziua", a cumpărat de la Primăria Snagov, cu largul concurs al primarului şi al consilierilor locali, unul dintre cele mai râvnite terenuri din comuna de lux aflată în apropierea Capitalei. Tranzacţia a fost făcută pentru 7 milioane de euro, deşi valoarea reală era cel puţin dublă. O afacere în care sunt implicaţi politicieni din patru partide i-a adus lui Sorin Roşca Stănescu câteva hectare de teren în Parcul Snagov, la preţ subevaluat.

Întrebat de ce nu a acţionat în instanţă RAAPPS pentru a recupera terenul fermei Vlăsia, edilul Apostol Muşat a explicat că directorul Cristian Vlaicu i-a propus să facă un protocol pe care să-l propună ca proiect de hotărâre de guvern. "Când am fost la regie să facem protocolul, juriştii RAAPPS au spus "Stop! Ne încurcă hotărârea guvernului Năstase de concesiune". În mod normal, primăria are dreptul la 340 ha din suprafaţa deţinuta de regie", a adăugat Apostol. Acesta nu a spus însă de ce trebuie să stea după directorul RAAPPS, în condiţiile în care legea era de partea sa.

Interesele de afaceri ale primarului din Snagov cu baronii de Ilfov sunt dublate de trainice legături de rudenie. Astfel, primarul Apostol Muşat este cumătru cu fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov, Bebe Ivanovici. Acesta l-a cununat pe fiul primarului. La rândul său, primarul Muşat a cununat alt "greu" din PSD: pe fostul ministru al administraţiei, Gabriel Oprea. Pe de altă parte, Bebe Ivanovici este socrul fostului deputat PSD Viorel Gheorghiu, cel care şi-a înscenat furtul propriului autoturism pentru a încasa asigurarea. Gheorghiu este şi directorul Gaz Sud SA Snagov, firma care a primit numeroase lucrări de la Primaria Snagov.

Octav Fulger, revoluţionar în decembrie ’89: "Am fost arestat ca terorist"

Romania trebuie salvata!
Claudiu Pacearcă 23 Decembrie 2011, Ora 23:30,
Ştiri interne | Libertatea.ro


Octav Fulger, 48 de ani, e un revoluţionar autentic. Demonstrant activ în iureşul evenimentelor din decembrie ’89, ne-a povestit, în exclusivitate, evenimentele care i-au marcat decisiv viaţa. La 22 de ani de la Revoluţie, Octav apare pentru prima dată în presă.


În timpul Revoluţiei din 1989, Octav Fulger a ieşit în stradă, împins de ura de moarte faţă de regimul comunist. “Bunicul meu a fost deportat. Bunica şi fetele ei au fost date afară din casa în care trăiau şi mutate în grajd. Eu am fost exmatriculat de la liceu, pentru că desenasem pe un tablou cu «Tovarăşul». Profesorul de istorie a anunţat Securitatea şi ai mei au fost anchetaţi. Cum să-i iubesc pe comunişti?”, îşi motivează Octav acţiunile din decembrie 1989.

“A fost cel mai înălţător moment din viaţa mea. Nimic nu se compară cu euforia şi cu sentimentul de descătuşare şi de libertate simţit în acele zile. Nu am certificat de revoluţionar şi nici nu vreau. Nu am rămas cu prieteni, doar cu amintiri ”, ne-a spus Octav. “Pe 21 decembrie, când se făcea baricada şi ne-au stropit cu jeturi de apă, o fată a murit în braţele mele vizavi de Spitalul Colţea. Ne ascundeam după un copac, iar ea a fost împuşcată. Îmi amintesc mirosul înecăcios şi înţepător din Piaţa Universităţii, abia puteam să respirăm”.

A făcut parte din primul grup de revoluţionari care au intrat în televiziune şi a transmis primul apel pentru populaţie. Stătea fix între Mircea Dinescu şi Ion Caramitru. În aceeaşi zi şi-a dat seama din nou cât de uşor se putea muri. “Eram în Piaţa Palatului. Pare incredibil, dar soldaţii făceau ce le spuneau civilii. Ei trăgeau acolo unde unui civil i se părea că vede terorişti. Pe urmă, mergeam acolo unde trăseseră soldaţii să vedem dacă e liberă calea. Am intrat în Palat şi un băiat din grup a ieşit la geam să facă semn că etajul e liber. A căzut secerat de gloanţe. Am fugit care cum am apucat. Le-am zis că nu e nimeni acolo şi că tocmai au ucis un civil. M-au reţinut şi m-au dus la Palatul Telefoanelor. Am fost arestat ca terorist. Nu m-am certat cu ei. Aşteptam să văd ce se întâmplă. Aveam în buzunar o scrisoare anticomunistă, pe care voiam să o arunc peste gardul Ambasadei SUA, în care numeam regimul din România unul criminal. Asta m-a salvat. Pe 23 decembrie, scenariul s-a repetat pe Dorobanţi, în casa lui Marin Ceauşescu. Au împuşcat un băiat care ieşise la geam”, şi-a amintit Octav.

În ultimele zile ale Revoluţiei, a ghidat prin oraş mai mulţi fotoreporteri americani. “Cu trecerea anilor, am înţeles că de fapt comuniştii conduceau România din 1945. Au avut peste 40 de ani la dispoziţie să se infiltreze la toate nivelurile, încât nu puteau fi eliminaţi pur şi simplu. Nici acum nu am scăpat. E ca lupul care îşi schimbă blana”, a încheiat bărbatul.