vineri, 2 aprilie 2010

Firma cu cele mai tari contracte din Cluj

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro
Azi - 10:48 Lucian Gheorghiu


Firma cu cele mai tari contracte din Cluj
Cel mai generos donator al PDL în 2009

În 2009, numărul firmelor şi companiilor care au făcut donaţii PDL a crescut cu 25% faţă de anul 2008. Surprinzător, o serie de grei ai partidului nu se regăsesc printre donatorii persoane fizice
Transilvania Construcţii, o companie din municipiul Cluj-Napoca, a fost în anul 2009 donatorul cel mai generos cu PDL. Suma virată vistieriei partidului condus (în acte) de concetăţeanul “constructorilor”, Emil Boc, a fost de 435.000 de lei. Liderul donatorilor PDL nu este o companie oarecare în oraşul de pe Someş. Este cea care a prins în ultimii ani cele mai importante lucrări din Cluj, cele mai multe comenzi fiind ale primăriei. Transilvania Construcţii este cea care are contract şi cu Consiliul Judeţean Cluj pentru reconstruirea Stadionului “Ion Moina”.“Până să vină Emil Boc la primărie, în 2004, firma asta era ca şi inexistentă.
Tot ea a făcut lucrările la stadionul CFR, iar Paszkany, nefiind mulţumit de calitatea lucrărilor, nu le-a plătit totul, iar acum sunt în proces”, ne-a declarat un funcţionar al Primăriei Clujului. De menţionat că Transilvania Construcţii a donat şi în 2008 bani PDL, dar suma a fost mai mică: 250.000 de lei. Este surprinzător faptul că donaţia din 2009 s-a dublat, deşi, conform “Ziarului Financiar”, cifra de afaceri a companiei a scăzut în 2009 aproape de trei ori faţă de 2008, iar profitul înregistrat a fost de şase ori mai mic.O firmă pe pierdere, donatoare în top 10Pe locul doi în topul sponsorilor PDL se află Lukoil România, cu 429.750 de lei, iar pe locul trei, SC UMR SA Rovinari, cu 300.000 de lei. Pe poziţia a şasea a celor mai generoşi donatori se află SC Cotroceni Park din Bucureşti, de numele acestei firme fiind legat cel mai mare mall din ţară. Donaţia către PDL se ridică la 126.090 de lei, ceva mai mare decât suma oferită în 2008, care a fost de 95.000 de lei. Marea problemă în cazul acestei sponsorizări o reprezintă faptul că această firmă se afla în anul 2008 pe pierderi. Conform bilanţului pe anul 2008, firma avea o pierdere netă de 74,694,488 lei şi datorii de 569,080,269 lei. Cu toate acestea, firma a făcut donaţii, deşi legislaţia nu este deloc permisivă în cazul firmelor aflate pe pierderi.Udrea, Blaga, Boc şi Videanu nu apar pe lista donatorilorSurprinzător, pe lista donatorilor persoane fizice nu apar numele unor grei ai PDL, cum ar fi Elena Udrea, Vasile Blaga, Adriean Videanu şi Emil Boc. În 2008, soţul Elenei Udrea, Dorin Cocoş, donase 130.000 de lei. În 2009, suma cea mai mare a fost donată de primarul sectorului 6 Bucureşti, Cristian Poteraş - 200.000 de lei. Urmează, cu câte 199.000 de lei, un anonim, Ion Ivaşcu, şi fostul iubit al Mioarei Mantale, Silviu Văduva. Dintre numele cunoscute, Theodor Stolojan a donat 49.625 de lei (43.651 de lei în 2008), Radu Berceanu - 17.600 de lei, Cristian Boureanu - 18.000 lei etc. Surprind sumele mari donate de Rareş Niculescu, fost consilier al lui Emil Boc, actualmente europarlamentar, cu 135.000 de lei, şi traseistul politic Petru Călian (ex-PRM, ex-PC), care a donat 60.000 de lei.Criza a afectat donaţiileÎn anul 2008, PDL a primit numai din donaţii 33,3 milioane de lei. În 2009, suma a fost de 27,6 milioane, cu toate că numărul firmelor care au contribuit a crescut în 2009 cu 25%. Paradoxul este explicat de către analistul politic Cristian Pîrvulescu: “Avem două explicaţii majore. 2009 a fost an de criză. În 2008 au fost două campanii electorale foarte costisitoare, iar în 2009 europarlamentarele nu au necesitat un efort financiar ridicat, în timp ce la prezidenţiale s-a cheltuit cam cât la parlamentare. Oricum, diferenţa nu este deloc mare. Faptul că sunt mai multe firme este normal, PDL este la guvernare”.

Syda, iubitul Elenei Băsescu, se mută la Paris

Romania trebuie salvata!
2 Aprilie 2010

Articol semnat de Elena Matei
 
Are bani, e iubitul fiicei preşedintelui şi in curand se va muta in Franţa. Şi nu oricum, ci pe banii statului. Pentru că Bogdan Ionescu, cunoscut sub porecla de Syda, va fi secretarul economic al Ambasadei României la Paris.




Tânăr, bogat şi cu carieră. Aşa ar suna descrierea pe scurt a iubitului Elenei Băsescu, viitorul ginere al preşedintelui. La doar 30 de ani, Syda a avut o carieră de invidiat, ajutat fiind de oameni din apropierea lui Traian Băsescu, viitorul său socru. După ce în 2007 a fost, timp de câteva săptămâni, consilierul ministrului integrării, Anca Boagiu, el a reuşit, anul acesta, o ascensiune fulminantă, ajutat de un alt pedelist, Adriean Videanu. În ultima perioadă, Bogdan Ionescu a realizat câte alţii nu fac într-o viaţă de muncă.



Era angajat al ministerului

La nici o lună de la data de 5 martie, când a fost angajat, pe baza unui concurs pe un post aflat vacant, consilier la Direcţia Generală Relaţii Externe din Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Bogdan Ionescu participă la un alt concurs. De data aceasta era vorba despre un post mult mai important, cel de secretar economic III la Ambasada României la Paris. Şi, surpriză, fiind singurul concurent, îl şi câştigă. Astfel, un angajat al departamentului Resurse Umane din minister ne-a confirmat telefonic că “prin concursul din 22 martie, Bogdan Adrian Ionescu a obţinut postul de la ambasada din Paris”.

Concursul nu a fost anunţat public




De fapt, surse din cadrul ministerului condus de Adriean Videanu ne-au precizat faptul că Bogdan Ionescu nu a trecut pe la serviciu decât o dată, maximum de două ori, şi atunci probabil ca să-şi bea cafeaua cu ministrul Videanu, cu care părinţii lui sunt prieteni buni şi parteneri de afaceri. De altfel, concursul organizat în data de 22 martie nu a fost anunţat public, cum prevede legea, şi nici nu există pe siteul ministerului, aşa cum ar fi fost normal. Aceleaşi surse din instituţie susţin că, deşi lucra doar de câteva săptămâni în minister şi nu avea experienţă în domeniu, Bogdan Ionescu a obţinut nota maximă la concursul pentru funcţia de secretar economic de la ambasadă. Odată cu ocuparea postului de la Paris, Syda va intra şi în posesia unei locuinţe în capitala Franţei, aşa încât iubita sa, Elena Băsescu, va avea unde să stea atunci când vrea să-şi împrospăteze garderoba. Contactat de reporterii Libertăţii, Bogdan Ionescu a afirmat că a participat la concurs, că nu ştie dacă l-a câştigat şi că nu ne poate da alte amănunte.


Viitorul ginere al lui Traian Băsescu joacă bine şi la Bursă

Iubitul mezinei preşedintelui, Syda, a făcut anul trecut mulţi bani din tranzacţiile la Bursă. Conform publicaţiei Cotidianul, firma de brokeraj Equity Invest, la care Bogdan Ionescu, zis Syda, e acţionar, a intermediat anul trecut tranzacţii de 77,2 milioane de lei, întrecând casele de brokeraj la care acţionari sunt “mogulii” Dan Voiculescu sau Dinu Patriciu. De asemenea, în primele două luni ale acestui an, casa de brokeraj Equity Invest a intermediat tranzacţii de peste 18,29 milioane de lei, dublu faţă de cât a făcut-o casa de brokeraj a lui Dinu Patriciu, Fairwind Securities, sau a lui Dan Voiculescu, Rombell Securities.
Fac nunta la vară
Mezina preşedintelui Traian Băsescu şi craiul de Dorobanţi Syda se vor căsători în luna iunie a acestui an. Porumbeii au plănuit o ceremonie fastuoasă, demnă de poveşti cu prinţi şi cu prinţese. Petrecerea se va ţine fie la Palatul Ghica, fie la Palatul Ştirbey. Şi în privinţa naşilor, cei doi tineri au mers până la cel mai înalt nivel, numele vehiculate fiind cele ale premierului Emil Boc şi ale ministrului Adriean Videanu.

Şi fiica secretarului de stat din minister a obţinut o slujbă în străinătate în aceeaşi zi
O altă situaţie de “escaladare ” a ierarhiei din instituţiile publice este cea a Oanei Bălan, fiica secretarului de stat în Ministerul Economiei şi Comerţului, Maria Pârcălăbescu.
În aceeaşi zi în care Syda dădea concurs pentru postul din Paris, o odraslă de funcţionar ministerial concura pentru o funcţie în străinătate. Oana Bălan, fiica Mariei Pârcălăbescu, secretar de stat în Ministerul Economiei, şi-a început cariera anul trecut, când era consilieră pentru… colegul mamei sale de pe atunci, adică celălalt secretar de stat, Gheorghe Marin. Mai nou însă, tânăra Oana a dorit o schimbare în viaţa sa şi a vrut să plece în lume, tocmai în Uruguay.




A înfiinţat un birou special pentru ea
Surse din minister spun că motivul pentru care Oana Bălan vrea să se ducă departe este un cetăţean din Uruguay de care fata secretarului de stat s-a îndrăgostit lulea. Zis şi făcut! S-a înfiinţat urgent un Birou Comercial al Ambasadei României în Montevideo, capitala Uruguayului. Dar biroul avea nevoie de un secretar economic şi ca din întâmplare, pe 22 martie, ministerul a pregătit un concurs pentru această funcţie. Aşadar, tânăra a susţinut un concursfulger la Ministerul Economiei pentru a obţine postul de secretar economic III la Ambasada României din Montevideo, capitala Uruguayului, şi se pare că l-a luat cu brio. Doar că nici despre acest concurs nu au fost publicate informaţii nicăieri.