marți, 7 iulie 2009

Ancheta asta necesita 2 zile pentru aflarea adevarului

Romania trebuie salvata!

Din 2 zile, o sa aflam rezultatul poate in 5 sni. Si ala va fi trunchiat.

Bafta Romanie!
Tara mea de glorie,
Tara mea de dor,
Unde esti tu Tepes?

Ridzi nu şi-a declarat dividendele încasate de la propria firmă



Romania trebuie salvata!
Catavencu.ro
06 Iul 2009 | Alexandru Cristorian

Pînă se hotărăşte PD-L dacă îi cere demisia şi pînă îşi termină deputaţii circul din comisia de anchetă, ne permitem să le stricăm puţin deranjul băieţilor de la ANI (Agenţia Naţională de Integritate). Pe care-i rugăm să-şi mute puţin privirea pe declaraţia de avere a tinerei şi sportivei ministrese. Şi nu neapărat pe ce apare acolo, ci mai ales pe ce nu apare. Pentru că, pe lîngă case şi terenuri prin Valea Jiului, declaraţia Monicăi e curată de parcă ar fi fost spălată cu cel mai tare detergent “2 în 1”. Plus balsam.

Spre exemplu, Monica a uitat să-şi treacă părţile sociale de la firma Euroriva Serv SRL, societate în care deţine 18%, restul fiind în posesia rubedeniilor.
Monica a trecut, totuşi, firma asta în declaraţia de interese deşi, conform legii, ar fi trebuit să o treacă şi în declaraţia de avere. Mai ales că firma este una profitabilă, cu peste 90 de angajaţi şi o cifră de afaceri, în 2007, de 14 milioane RON. Ca să nu mai zicem că a încasat şi dividende, în valoare de 18.000 RON. Pe care nu le-a trecut, însă, şi în declaraţia de avere din 12 iunie.

Soţul ministresei, Florin Tiberiu, primar la Petroşani, a fost mai conştiincios însă şi a trecut în ultima declaraţie de avere, postată pe site-ul instituţiei în 24 aprilie, şi dividendele soţiei. Ceea ce înseamnă că Monica a fost fie cam neatentă, fie emoţionată, cînd şi-a completat ultima declaraţie. Ori a vurt să echilibreze puţin lucrurile şi, dacă tot n-a declarat banii aruncaţi din vistieria ministerului, s-a gîndit că ar fi bină să nu declare nici ce a încasat de la propria firmă.

Deci, ancheta o sa se suspende

Romania trebuie salvata!

Si, apoi DNA-ul va continua ancheta mult si bine. Iar, apoi va fi trimisa in judecata. La care judecata va dura pana in ......
  Nu o sa asistam la nicio arestare si niciun rezultat adevarat si dorit de noi. Ex: Nastase.

ANCHETELE GAZETEI

Romania trebuie salvata!
Diferenţe uriaşe
07.07.2009
 
Declaraţii oficiale: firmele care au organizat concertele la Bucureşti şi la Costineşti au primit mult mai puţini bani decît cei plătiţi de MTS
Ziua diferenţelor de sume. Asta au auzit ieri deputaţii Comisiei de Anchetă în cazul Ridzi şi, împreună cu ei, plătitorii de taxe.

Au votat să continue
Acesta este rezumatul. Pentru că, de fapt, şedinţa a debutat cu cererea lui Cristian Boureanu: "Comisia trebuie să înceteze de drept". Boureanu a prezentat un document venit de la DNA, care confirmă că au început "acte premergătoare". Deputaţii au decis însă să continue, acceptînd, prin vot, propunerea lui Sever Voinescu de a trimite documentul DNA către Biroul Permanent al Camerei. Acesta se va întîlni probabil azi.

Claritatea lui Boncea
Au început audierile. Andrei Boncea, şeful MPP, mai simplu studiourile Buftea, a apărut imperturbabil în faţa comisiei, total deschis şi clar. El a confirmat ceea ce Gsp a scris de săptămîna trecută. "Concertul e al nostrui. L-am organizat noi şi l-am plătit noi", a spus Boncea.

Conform lui, Artisan a dat doar aproximativ 15.000 de euro, adică 7.000 pentru scenă şi 8.000 pentru două formaţii din lista mai mare care a cîntat la evenimentul MTV.

"Noi am plătit tot"
Deputaţii au fost surprinşi, pentru că, potrivit contractelor, pe MTS acest concert l-ar fi costat 115.000 de euro. Inclusiv parlamentarii PD-L au insistat: "Încă o dată, vă rugăm. Aţi plătit tot?". "Da, a fost evenimentul nostru şi l-am plătit", a spus, calm, Boncea.

Cu contractele în faţă, în care Mark se angaja să ofere acest concert către MTS, deputaţii au încremenit. MTS a contractat, a recepţionat şi a plătit un eveniment organizat şi achitat de altcineva.
 
 La fel pe Bucureşti
Aceeaşi schemă, alte personaje. Reprezentantul firmei Mobile Event au confirmat că "am primit pentru concertul din Bucureşti aproximativ 28.000 de euro". În contract, preţul era de 110.000 de euro. Atît a plătit MTS.

Surprinderea a fost pe măsura sumelor. Deputaţii au analizat cele mai mari capitole de costuri, practic, aproape o treime din suma de 630.000 de euro.

Şi, în loc să dea 45.000 de euro, MTS a plătit 225.000 de euro.

Impresarii trupelor, care au urmat, au confirmat şi ei sumele.

Apoi a fost audiată Cristina Treilă, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţilor Publice (AMRMAP), forul care verifică legalitatea acordării contractelor publice.

"Acordarea a fost legală", a spus şefa AMRMAP. Deputatul Lakatos i-a cerut dosarul complet în funcţie de care autoritatea a declarat legală atribuirea. Dosarul nu e complet.

DOCUMENTELE NU EXISTĂ PENTRU CĂ, POTRIVIT SURSELOR GSP, AUDITUL NU LE-A GĂSIT SEMNATE ÎN ARHIVA MTS!

Avocat fără mandat
În jurul orei 17:00 a apărut în faţa Comisiei avocatul firmelor Artisan şi Mark, Dănuţ Bugnariu: "Am întîrziat fiindcă am venit de la DNA, unde firmele pe care le reprezint fac obiectul unei investigaţii". N-a vrut să dea detalii. A susţinut că firmele private nu sînt obiectul "drepturilor şi obligaţiilor care decurg din Regulamentul Camerei Deputaţilor. Solicităm ca audierile firmelor să fie făcute în scris. Pentru orice documente, vă rugăm să ne înaintaţi o adresă scrisă. În privinţa contractelor cu subcontractorii, undele conţin clauze de confidenţialitate". Deputaţii l-au întrebat de subcontractori. A refuzat să răspundă. "Dar numărul lor ni-l puteţi spune?". "Nu". Aşa s-a încheiat audierea avocatului.

Azi, Comisia ia startul la ora 12:00. Încă o zi în faţa unui stat care, potrivit expresiei off the record a unui deputat "parcă îşi planifică furtul. E incredibil!".

100 de mii de euro a dat mai mult MTS faţă de banii pe care Artisan i-a dat mai departe pentru concertul de la Costineşti

80 de mii de euro în plus este diferenţa dintre ce a plătit MTS şi ce a declarat organizatorul concertului că a primit de la Artisan
 

Dezvăluirile de la Comisia “Ridzi” indică o gaură tot mai mare în afacerea “2 mai”

Romania trebuie salvata!
Cotidianul
06 Iul 2009 Lucian Gheorghiu

Pentru concertele de la Costineşti, MTS a plătit în total 16.000 de euro pentru a se lipi de o manifestaţie organizată de altcineva. Scena mare din Costineşti a costat 19.047 de euro şi a fost plătită de MediaPro Pictures. Şi pentru concertul din Bucureşti, din banii “plecaţi” de la MTS, doar un sfert au fost plătiţi efectiv.
Audiat la comisia parlamentară care anchetează cheltuielile MTS din zilele de 1 şi 2 mai, Andrei Boncea, director executiv al MediaPro Pictures, a lămurit clar situaţia concertelor de la Costineşti. “Nu am avut nici o relaţie contractuală directă cu MTS. Cu firma Artisan (una din cele două firme cu care MTS a încheiat trei contracte în valoare totală de 630.000 de euro, pentru organizarea de concerte şi manifestări sportive la Costineşti, Bucureşti şi manifestări sportive în alte 39 localităţi din ţară în zilele de 1 şi 2 mai a.c. - n.c.) am avut un contract prin care ei au venit cu două trupe, în valoare de 9.154 de euro, fără TVA, şi am avut un contract printr-un subcontractant al Aristan, în valoare de 6.904 euro, fără TVA privind echipamentul tehnic al celor două trupe. 
Altă legătură indirectă cu MTS nu am avut. Concertele de la Costineşti au fost organizat de noi, nu de MTS”, a precizat Boncea. Întrebat de deputaţii din comisie care au fost costurile totale ale scenei pe care s-au desfăşurat concertele, Boncea a menţionat că este vorba de 19.047 de euro (fără TVA), “plătiţi de MediaPro Pictures” şi a specificat că suma se referă la scena propriu-zisă, lumini, monitoare, lasere şi sonorizare. Boncea a mai precizat că bannerele cu MTS aflate pe scenă au făcut parte din contractul de publicitate dintre firma Loco (un alt subcontractant al lui Aristan şi PRO TV).

cotidianul.ro a intrat în posesia contractului dintre MediaPro Pictures şi Artisan. Conform contractului - care are drept obiect de desfăşurare a evenimentelor doar câte patru ore în zilele de 1 şi 2 mai -, Artisan a plătit MPP suma de 7.250 de euro pentru recitalul din 1 mai al trupei Zdob şi Zdub şi pentru cel din 2 mai al interpretului Alex. O altă plată, de 1.904 euro, a fost efectuată pentru “producţie ştiri - filmare ştiri 30 secunde”. MPP a emis către Artisan factura de plată pe 4 mai, iar ordinul de plată a fost onorat pe 19 mai.

Aceste documente financiare contrazic flagrant o afirmaţie de duminică seară de la Antena 3 a ministrului Monica Iacob-Ridzi. Ea a declarat că MTS “nu avea capacitatea de a organiza evenimentele, pentru că, legal, nu are dreptul să efectueze plăţi în avans pentru artişti şi pentru montarea scenei” şi a precizat că firmele pe care le-a contractat ministerul aveau posibilitatea să plătească anticipat. Din documentele prezentate de Andrei Boncea mai rezultă un aspect interesant: deşi MTS a încheiat contractul pentru Costineşti cu firma Mark SRL, aceasta a subcontractat (cel puţin) partea muzicală de la Costineşti firmei Artisan (firmă titulară a celorlalte două contracte ale MTS pentru evenimentele din 1 şi 2 mai), care, la rândul ei, a subcontractat altor două firme diverse prestaţii din contractul original semnat între MTS şi Mark SRL.
O altă “bombă” este aruncată de reprezentantul fimei Mobile Event (alt subcontractant - n.a.), care a organizat concertul din 2 mai din parcul IOR din Bucureşti. ”Am primit de la Artisan 31.855 de euro pentru tot concertul. Scenă, cântăreţi, trupe.” Reamintim că, potrivit contractului cu Artisan, MTS a plătit pentru acest concert aproximativ 120.000 de euro.

Este posibil ca marţi activitatea comisiei de anchetă să fie suspendată. Surse din comisie ne-au declarat că a fost convocat în regim de urgenţă o şedinţă de Birou Permanent al Camerei. Este posibil ca aici să se prezinte o adresă oficială a procurorului general prin care să se anunţe că a demarat ancheta DNA şi probabil se va face uz de un articol din regulament care stipulează că, în acest caz, activitatea comisiei de anchetă încetează de drept.