marți, 7 iulie 2009

Ridzi nu şi-a declarat dividendele încasate de la propria firmă



Romania trebuie salvata!
Catavencu.ro
06 Iul 2009 | Alexandru Cristorian

Pînă se hotărăşte PD-L dacă îi cere demisia şi pînă îşi termină deputaţii circul din comisia de anchetă, ne permitem să le stricăm puţin deranjul băieţilor de la ANI (Agenţia Naţională de Integritate). Pe care-i rugăm să-şi mute puţin privirea pe declaraţia de avere a tinerei şi sportivei ministrese. Şi nu neapărat pe ce apare acolo, ci mai ales pe ce nu apare. Pentru că, pe lîngă case şi terenuri prin Valea Jiului, declaraţia Monicăi e curată de parcă ar fi fost spălată cu cel mai tare detergent “2 în 1”. Plus balsam.

Spre exemplu, Monica a uitat să-şi treacă părţile sociale de la firma Euroriva Serv SRL, societate în care deţine 18%, restul fiind în posesia rubedeniilor.
Monica a trecut, totuşi, firma asta în declaraţia de interese deşi, conform legii, ar fi trebuit să o treacă şi în declaraţia de avere. Mai ales că firma este una profitabilă, cu peste 90 de angajaţi şi o cifră de afaceri, în 2007, de 14 milioane RON. Ca să nu mai zicem că a încasat şi dividende, în valoare de 18.000 RON. Pe care nu le-a trecut, însă, şi în declaraţia de avere din 12 iunie.

Soţul ministresei, Florin Tiberiu, primar la Petroşani, a fost mai conştiincios însă şi a trecut în ultima declaraţie de avere, postată pe site-ul instituţiei în 24 aprilie, şi dividendele soţiei. Ceea ce înseamnă că Monica a fost fie cam neatentă, fie emoţionată, cînd şi-a completat ultima declaraţie. Ori a vurt să echilibreze puţin lucrurile şi, dacă tot n-a declarat banii aruncaţi din vistieria ministerului, s-a gîndit că ar fi bină să nu declare nici ce a încasat de la propria firmă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu