vineri, 2 noiembrie 2012

FRAUDA BANCARĂ de 22 de milioane de euro. Președintele BRD: "Documentele trec prin 10-12 mâini. E greu de crezut că sunt toți corupți"

Romania trebuie salvata!
Autor: Ana-Maria Adamoae, Ionel Stoica, Cristina Botezatu



Băncile din România au primit astăzi o lovitură dură de imagine după ce DIICOT a anunțat că a destructurat o grupare infracțională, formată din 48 de persoane, care a fraudat BRD, BCR și CEC cu suma de 22 de milioane de euro. Lovitura de teatru a venit odată cu anunțul numelor celor implicați în rețea: Aurel Șaramet, președintele Fondului de Garantare a Creditelor, Alexandru Claudiu Cercel-Duca, vicepreședinte BRD și trei angajați din Ministerul Economiei. Șaramet va fi suspendat din funcție.



UPDATE 21.10. Președintele BRD Petre Bunescu a vorbit în această seară, la TVR 1, despre ancheta în care este implicată banca pe care o conduce. "Azi am aflat de anchetă. Noi am furnizat la cererea autorităților elementele necesare despre anumiți clienți. Mecanismele de creditare sunt stabilite respectând regulile bancare și normele instituției respective", a precizat Bunescu.

Potrivit acestuia, BRD va relua procesul de creditare.



Președintele BRD a mai explicat că, în cazul creditelor cu valoare mare, documentele trec prin "10-12 mâini". "Creditele mari se aprobă în comitete. Până să ajungă acolo, documentele trec pe la mai multe persoane. E greu de crezut că tot lanțul este corupt!", a spus Petre Bunescu la TVR 1.

UPDATE 15.53. Mihai Grigoroiu, unul dintre învinuiţii în acest caz, fusese numit recent în funcţia de director adjunct în Ministerul Economiei, la Autoritatea de Management al Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice.

Potrivit declarației sale de avere, Mihai Grigoroiu deţine, împreună cu soţia sa, un apartament de 50 de metri pătraţi în sectorul 1, cumpărat anul acesta şi un autoturism Volkswagen, din 2003. El mai are două credite la BRD, de 28.000 de lei şi de 51.300 de euro, contractate în 2012 şi scadente în 2017, respectiv în 2042.

Grigoroiu lucra în minister din 2012, iniţial fiind asistent la cabinetul unui secretar de stat, iar apoi consilier PR la aceeaşi autoritate. În 2010, el a mai fost angajat la Ministerul Economiei, în funcţia de consilier juridic.

Un alt angajat al Ministerului Economiei implicat în acest scandal este Cătălin Ionuţ Roşu, auditor. Conform declaraţiei de avere, el are un Volkswagen din 2000. De asemenea, el menţionează şi un credit BCR de 37.000 de lei contractat în 2010 şi scadent în 2040.

UPDATE 13.55. Președintele Fondului de Garantare a Creditelor, Aurel Șaramet, implicat în mega-frauda bancară descoperită de DIICOT deține o avere impresionantă pentru un angajat la stat. Șaramet deține terenuri, case în Bucureşti şi Snagov, dar şi bijuterii, tablouri şi o colecţie numismatică în valoare de 97.000 de euro.

AVEREA FABULOASĂ A BUGETARULUI Aurel Şaramet
UPDATE 12.42. Aurel Șaramet, șeful Fondului de Garantare a Creditelor, va fi suspendat din funcție, a anunțat Ministerul Economiei.

Ministerului Economiei: Toți cei implicați în fraudă sunt suspendați. PLUS REACȚIILE BĂNCILOR
De asemenea, și în cazul celorlalți trei funcționari din cadrul Ministerului Economiei a fost dispusă măsura de încetare a activităţii, urmând să dispună suspendarea lor în cazul în care vor fi arestați.

MEGA-FRAUDA DE 22 milioane de euro. CUM AU OPERAT bancherii timp de doi ani
Cei trei funcționari:

Mihai Grigoroiu a fost şef serviciu din 2009 în cadrul OIIMM, exercitând temporar funcţia de Director General Adjunct la AM POSCEE.
Ionuţ Cătălin Roşu ocupă din 2010 funcţia de auditor asistent în cadrul Serviciului de Audit Public Intern din cadrul OIIMM.
Mihail Andrei Atanasiu ocupă din 2009 funcţia de consilier asistent la Directia Generală Mediu de Afaceri în cadrul OIIMM.
UPDATE ora 12.30. Potrivit unor surse judiciare, procurorii DIICOT fac percheziţii la sediul Autorităţii de Management (AM) pentru Programul Operaţional Sectorial “Creşterea Competitivităţii Economice” (POS CCE).Potrivit aceloraşi surse, procurorii DIICOT au ridicat mai multe documente de la această autoritate.

Unul dintre cei cercetaţi în acest dosar este Mihai Grigoroiu care ocupă funţia de director adjunct al Autoritatii de Management POSCCE, din cadrul Ministerului Economiei, structura responsabilă cu derularea fondurilor europene.

UPDATE ora 12.00. Potrivit unor surse judiciare, procurorii DIICOT au monitorizat pe membrii acestei grupări în sediul societăţii 3D Real Estate SRL controlate de fostul general DIE, Dragoș Florian Diaconescu din centrul Capitalei. La aceste întâlniri participau oameni de afaceri şi bancheri. Sediul din Bd. Carol I era înţesat de aparatură specială, astfel procurorii au monitorizat toate convorbirile.

Potrivit acelaroşi surse, Dragoș Florian Diaconescu era amic cu Aurel Şaramet, șeful Fondului Național de Garantare, cel care elibera scrisori de garanţie pentru membrii grupării atunci când voiau să acceseze credite.

Un rol important, susţin aceleaşi surse, îl avea un expert contabil specializat în programe infomatice care se ocupa de fasificarea acestor acte.

UPDATE 11.45. Creierul grupării, un fost general DIE

Creierul întregii grupări este generalul (r) DIE/CIE Dragoş Diaconescu, şef al Oficiului ARGUS din cadrul Securității- care opera angajarile pentru cetățenii români care activau în comerțul exterior pe vremea lui Ceaușescu, potrivit unor surse apropiate anchetei.

După 1989, Diaconescu, împreună cu soţia şi cele două fiice, conduce un adevărat holding de firme ale familiei, cu cele mai diverse obiecte de activitate: schimb valutar, asigurări, mobilier din lemn, imobiliare, pază şi securitate etc.

UPDATE 7. Prima reacție oficială pe acest scandal vine din partea BRD, reprezentanții instituției rezumându-se să declare: "Nu suntem afectați de acest eveniment".

UPDATE 6. Potrivit unor surse din sistemul bancar, procurorii DIICOT au intrat pe firul fraudei după ce oficiali de la BCR au sesizat BNR-ul că în legătură cu un credit acordat unui IMM.

CITIȚI ȘI: CUM AU OPERAT bancherii implicați în MEGA-FRAUDA DE 22 milioane de euro
UPDATE 5. Oficialii Băncii Naționale a României au refuzat, momentan, să comenteze scandalul declanșat în sistemul bancar de ancheta DIICOT.

CEA MAI DURĂ pedeapsă dată pentru o FRAUDĂ BANCARĂ
UPDATE 4. Cel mai complex caz de fraudă bancară de până acum a avut loc în 2005 și a vizat un dosar de acordare ilegală de credite ce a vizat BCR, Romanian International Bank şi Banca Românească.

Din toate băncile româneşti s-a furat ca în codru în ultimii ani. Cele mai scandaloase cazuri
UPDATE 3. De-a lungul anilor, sistemul bancar din România a fost zguduit de mai multe falimente răsunătoare ale unor bănci, cazul Bancorex fiind cel mai răsunător „faliment” bancar.

EVZ.ro îți prezintă lista celor mai mari fraude bancare românești
UPDATE 2. Dragoș Florian Diaconescu a fost adus la audieri la sediul DIICOT. El ar fi general în rezervă al DIE, potrivit realitatea.net.

TOPUL celor mai mari fraude bancare DIN LUME. Care au fost prejudiciile
UPDATE 1. Aurel Şaramet, Alexandru Claudiu Cercel - Duca, Mihai Grigoroiu, Cătălin Ionuț Roșu și Andrei Atanasiu nu au fost găsiți la adresa de domiciliu, fiind căutați de DIICOT la această oră.

CINE sunt cele DOUĂ personaje cheie din sistemul bancar implicate în frauda de 22 milioane de euro
Potrivit DIICOT, grupul infracțional format din 48 de persoane a acționat în perioada 2010 - 2012, fiind coordonat de Daniel Ruse, care a obținut 40 de credite de la 16 unităţi bancare, pe baza unor prin utilizarea unor documente falsificate.

Grupul infracțional a obținut, tot cu documente false, de la Ministerul Economiei, Comerţului si Mediului de Afaceri, finanţarea unor proiecte de achiziţii utilaje, prin intermediul unor societati comerciale controlate de către liderii grupării.

Procurorii susțin că gruparea a fost sprijinită de persoane importante din sistemul bancar, precum Aurel Şaramet, directorul Fondului National de Garantare a Creditelor pentru I.M.M., Alexandru Claudiu Cercel - Duca, vicepreşedinte BRD, Mihai Grigoroiu, Cătălin Ionuț Roșu și Andrei Atanasiu, angajaţi în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului si Mediului de Afaceri şi Dragoș Florian Diaconescu.

Valoarea totală a prejudiciului se ridică la suma de 22 de milioane de euro.

În cursul zilei de astăzi, aproximativ 100 de persoane vor fi aduse la audieri la sediul DIICOT.

Ancheta DIICOT a fost început acum șapte luni și a fost realizată cu sprijinul SRI.





Citiţi mai mult: Ministerul Economiei: Aurel Șaramet, șeful Fondului de Garantare, suspendat din funcție! Cum a intrat DIICOT pe firul fraudei de 22 milioane de euro - Justiţie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/Cea-mai-mare-FRAUDA-din-sistemul-bancar-romanesc-1008743.html#ixzz2B3SZNrcQ
EVZ.ro



Spune-ţi părerea!

0 răspunsuri, 0 voturi
2 November, 08:18. IULIA
In alta tara,ar fi fost impuscati!!!
Eu le-as taia o mana,o ureche,un picior....
Ordinarii...

Votează
Răspunde
Raportează

Motivul pentru care raportezi acest comentariu[Închide]

Acest camp este obligatoriu!


0 răspunsuri, 0 voturi
2 November, 08:06. SLABITUL.COM - Te incadrezi in limitele greutatii, nici prea slab nici prea gras???? vrei sa aflii? intra pe . slabitul.com .... ai 2 calclulatoare ...unul pentru calcularea greutatii ideale si altul pentru numarul de calorii consumate intr-un interval de
SLABITUL.COM - Te incadrezi in limitele greutatii, nici prea slab nici prea gras???? vrei sa aflii? intra pe . slabitul.com .... ai 2 calclulatoare ...unul pentru calcularea greutatii ideale si altul pentru numarul de calorii consumate intr-un interval de timp... intra si nu vrei regreata.... .SLABITUL.COM

Votează
Răspunde
Raportează

Motivul pentru care raportezi acest comentariu[Închide]

Acest camp este obligatoriu!


0 răspunsuri, 1 vot
1 November, 22:45. secu
Sistemul bancar romanesc este corupt pana la maduva de foarte multa vreme. Aminti-va doar ce stie toata lumea: imprumuturile lui Udrea rezolvate peste noapte si ati vazut cu totii cu ce sistem de imbecili fuduli aveti de-a face cand va duceti sa lucrati cu banca, care va scot peri albi cu prostia, indolenta si incompetenta lor. La orice banca te-ai duce in Romania nu prea ai sanse sa gasesti altceva, si sa nu credeti ca sunt prea destepti, multi bancheri au fost primii care si-au luat tepe cu imprumuturi cu franci elvetieni sau au cumparat case cand piata imobiliara statea sa cada. Aceasta dezvaluire insa nu este altceva decat o polita, pentru ca cei care au fost dati in gat nu au platit dijma . Urmeaza alegerile, cica justitia se face ca lucreaza, cine a avut de priceput acum a priceput si pana in final totul va fi impachetat si dat uitarii datorita altui scandal care va da bine la alegeri. Circul se joaca pentru bani nu pentru distrarea poporului.

Votează
Răspunde
Raportează

Motivul pentru care raportezi acest comentariu[Închide]

Acest camp este obligatoriu!


0 răspunsuri, 2 voturi
1 November, 22:26. Ulise
.Hotelul lui Dragoş Diaconescu din PredealPrintre cei audiaţi de procurorii DIICOT într-un dosar exploziv de fraude bancare estimate la 22 de milioane de euro se numără şi fostul general de securitate Dragoş Florian Diaconescu, acum un extrem de discret, dar periculos om de afaceri şi prieten al lui Traian Băsescu.

Celebrul om al securităţii Dragoş Diaconescu a fost până în 1989 şeful Oficiului Argus. Acesta funcţiona sub controlul direct al Securităţii. Prin Argus se făceau absolut toate angajările românilor de către angajatori străini care funcţionau pe teritoriul Romaniei – de la şoferi, menajere, bucătărese sau ospătari pentru reprezentanţele diplomatice străine din România, până la diverşi specialişti - economişti, ingineri arhitecţi etc. - ai firmelor străine din România, dar şi cei care lucrau în străinătate erau tot în evidenţa Argus. Cum era, spre exemplu, şi fostul comandant de navă Traian Băsescu, trimis ca reprezentant Navrom la Anvers. Aşadar, pe la şeful Argus treceau toate: valuta, informaţiile de primă mână, banii negri şi multe alte valori. După 1989, Diaconescu, împreună cu soţia, Florentina, şi cu cele două fiice, Dana-Alice Diaconescu Sadagorschi şi Raluca Draga Diaconescu Baldan (ultima fiind şi notar public), conduce un adevărat holding de firme ale familiei, cu cele mai diverse obiecte de activitate: schimb valutar, asigurări, mobilier din lemn, imobiliare, pază şi securitate, tratarea deşeurilor, comerţ cu ridicata al cosmeticelor şi parfumurilor, comerţ cu ridicata al cerealelor şi tutunului, consultanţă, comerţ en-gros cu material lemnos, materiale de construcţii şi echipamente sanitare.

Pe 1 decembrie 2009, Dragoş Diaconescu a fost invitatul preşedintelui Traian Băsescu la Cotroceni, unde au ciocnit împreună o cupă de şampanie cu ocazia Zilei Naţionale a României. De altfel, Băsescu este vecin cu Diaconescu la Predeal, acolo unde fostul director de la Argus şi-a ridicat un hotel situat chiar pe locul fostului heliport al lui Ceauşescu şi gard în gard cu vila de protocol unde mai trage Băsescu când are chef de relaxare.

Directorul de la Argus a luat cu japca terenuri în Predeal

Devenit, după 1989, un feroce capitalist, Diaconescu nu se dă în lături de la nimic pentru a-şi spori averea. De la folosirea unor documente false la ameninţări cu bătaia sau chiar cu moartea. Astfel, spre exemplu, a procedat fostul securist cu Iulian Boneanu, patronul unei firme de turism din Predeal, căruia a vrut să-i fure, prin acte false, vila Cristina, pentru care Boneanu avea absolut toate documentele valabile. La fel a procedat fostul director al Argus şi cu parcela de teren, tot din Predeal, a proprietarului Şerban Nechifor, compozitor şi conf. univ. dr. la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Acestuia, fostul om al partidului şi securităţii i-a luat cu japca o bucată bună din proprietate, care este amplasată exact pe fostul heliport al lui Ceauşescu din Predeal. Pe terenul respectiv, foarte aproape de vila fostului dictator comunist, unde acum se relaxează Băsescu, Diaconescu a ridicat un ansamblu rezidenţial de pe urma căruia încasează venituri foarte mari. Cu toate matrapazlâcurile pe care le-a făcut şi care sunt dovedite cu acte şi cu martori, Justiţia şi autorităţile l-au lăsat în continuare să-şi facă mendrele pe fostul şef al oficiului de “turnători”, cum era denumit Argus.

Votează
Răspunde
Raportează

Motivul pentru care raportezi acest comentariu[Închide]

Acest camp este obligatoriu!


1 răspuns, 3 voturi
1 November, 21:59. Zik
L am cunoscut pe acest om acum ceva ani buni si chiar am lucrat o perioada impreuna si ma foarte mir sa fie atat de slab ca sa faca asemenea combinatii neasigurate!! Omul este un rechin veritabil, chiar veritabil (ochi albastri)! Sunt foarte foarte sigur ca individul s a ingropat in acte....tipul chiar stie meserie...soto si a luat masuri de siguranta! Si nu uitati...Saramet a fost sub toate guvernarile...stie multe....nu are cum sa cada!

Votează
Răspunde
Raportează

Motivul pentru care raportezi acest comentariu[Închide]

Acest camp este obligatoriu!


0 răspunsuri, 1 vot
2 November, 06:59. pedro slobozia
deci cum s-ar spune stie sa fure dar acum a luato in mana,pai d-le treaba cu ulcioru nu se pune?

Votează
Răspunde
Raportează

Motivul pentru care raportezi acest comentariu[Închide]

Acest camp este obligatoriu!


0 răspunsuri, 0 voturi
1 November, 20:41. ziare
ziare-news c o m
ziare romanesti si straine

Votează
Răspunde
Raportează

Motivul pentru care raportezi acest comentariu[Închide]

Acest camp este obligatoriu!


0 răspunsuri, 1 vot
1 November, 20:37. Legea
Sa zicem ca USL-ul nu castiga cu cel putin 51% alegerile,in acest caz trebuie sa fie un alt partid sau alianta care castiga cu 51% ca sa formeze un nou guvern.Cine poate fi cealalta alianta? Ar fi:UDMR-ul,PDL-ul si PPDD_ul..In aceasta formula e foarte posibil sa-l avem premier pe Dan Diaconesu iar UDMR-ul foarte multi ministri.Asa ca cei care nu vor USL,asta este cealalta varianta.

Votează
Răspunde
Raportează

Motivul pentru care raportezi acest comentariu[Închide]

Acest camp este obligatoriu!


2 răspunsuri, 1 vot
1 November, 20:04. suspendarea !
Cat mai repede trebuie suspendat dictatorul si revenirea la normal ! Sunt arestati tocmai oamenii capabili ai Romaniei ca sa nu mai aiba dictatorul oponenti !

Votează
Răspunde
Raportează

Motivul pentru care raportezi acest comentariu[Închide]

Acest camp este obligatoriu!


0 răspunsuri, 2 voturi
1 November, 20:26. Hector ,sc.. lui Hector
CLEPTOCRATIA SALVEAZA ROMANIA!

Votează
Răspunde
Raportează

Motivul pentru care raportezi acest comentariu[Închide]

Acest camp este obligatoriu!


0 răspunsuri, 6 voturi
1 November, 20:32. @Aluia care ii flutura prin cap suspendarea!
Sunt arestati oamenii capabili de jaf la toate nivelele!
Din pacate, mai sunt destui hoti in libertate, principalul fiind voiculescu!
USL urla pentru o noua suspendare, ca sa isi scape hotii de pedeapsa!
JOS USL, unde s-au adunat cei mai mari si mai multi hoti din tara!

Votează
Răspunde
Raportează

Motivul pentru care raportezi acest comentariu[Închide]

Acest camp este obligatoriu!


1 răspuns, 7 voturi
1 November, 19:24. nana
DA acesti cetateni bravi ai poporuli, au lucrat pentru democratia usl, iar ei vor fi parlamentari usl. ca doar nu or fi luat banii pentru ei. daca vret sa aflati mai multe il intrebati pe chiriac, si pe voiculescu. daca vreti sa nu va pune ti streangul de git, nu vota ti usl.

Votează
Răspunde
Raportează

Motivul pentru care raportezi acest comentariu[Închide]

Acest camp este obligatoriu!


1 răspuns, 0 voturi
1 November, 20:44. yaraio
nana esti dusa raaau cu pluta ....

Votează
Răspunde
Raportează

Motivul pentru care raportezi acest comentariu[Închide]

Acest camp este obligatoriu!


0 răspunsuri, 3 voturi
1 November, 21:07. @yaraio
Iar tu, cu sorcova!
Papagal uslinos!

Votează
Răspunde
Raportează

Motivul pentru care raportezi acest comentariu[Închide]

Acest camp este obligatoriu!


1 răspuns, 5 voturi
1 November, 19:12. actorasul cabotin Dircea MIAKONU cel mai nessimmtit om de pe fata pamantului
.
Rar cred ca putem gasi in politica noastra
UN jjeegg intelectual mai mare ca actorasul asta fara talent !
Va mai amintiti ce indemnuri BALLOASE la morala facea cabbotinul asta rarait ,
solutiile “geniale “ pe care le spunea , cu aer de superioritete, ….
ca de la filozof la pprroossttii:
CA “ GATA SA TERMINAM cu basseescu …
SA TERMINAM ..ODATA ….SI,, …
SA INCEPEM TREABA ..!
SA INCEPEM TREABA ..!
….SA SALVAM ..CE ..MAI ..PUTEM ..SALVA …
BAASEESCU , ne face de ras ..nu e recunoscut in Europa…nu-l baga nimeni in seama,,,
NU NE REPREZINTA !…
SA VINA UNUL CARE SA REPREZINTE CU CINSTE ACEASTA TARA ….
vorbea de dublul repetent CRIN….HA ,HA.HA
Scremmeri de NAARROOD?
CE-ATI SALVAT …BA…BBOOUULLEE ?


Ba, bboouullee, odata ce ai fost incompatibil…
.de ce nu pleci …ba ..bboouullee…..
De ce nu-ti dai demisia ?
te dau afara pe usa si tu te-ntorci pe geam ?
ca ppoorrccuu …dai in el si el se-ngrase
pleaca ,ba,bboouuleel …pleaca
D E M I S I A !...
D E M I S I A !...
D E M I S I A B B O O U U L L E !...


AVEM TREABA
Trebuie sa TERMINAM ..ODATA … cu jiiggoddiiille ca tine
.
si SA INCEPEM TREABA..!!!!
ca sa ….SA LVAM ..CE ..SE.. MAI.. PPOATE.. SALVA ,


dar cuvitele mele sunt prea slabe sa arat SCCARBA PE CARE MI-O INSPIRA
ACEST INDDIVID TOTAL ABBJECT…UN JEEG …INTELECTUAL CU IFOSE .
si dupa cum scrie presa un mare CRIMMINNAL
Iata un text de pe net care descrie mai bine:
.
,MARELUI ANTICOMUNIST
actorasul Mirgea Biacomu
.
.
A fost recrutat dupa primul an de facultate cand
voiau sa-l dea afara DE PROST.
A SEMNAT …A TURNAT …A INCASAT …..si atunci TOASII ..AU ..REANALIZAT…
Si au intrebat
-Ce-aveti cu TOASU…toarasi… e un toarasi de nadejde….
Dar …e cel mai prost din grupa !!!…
Toasii au deliberat :
-Daca e prost …dati-i roluri de prost …moaca are …ce mai vreti !!!
-E sasait,… e urat ca porcu…
-Si ce prostii sunt frumosi ?
I-au fabricat imediat un rol de prost care tragea ca prostul semnalul de alarma…
l-au pus pe un geniu sa-i gaseasca o rima…
.Lumea radea entuziasmata de geniul maestrului
…. si din glorie e luat si prostalaul..
El l-a rasplatit supraveghindu-l informational ….
si impiadicandu-l sa aiba deviatii ….de la linia …..
Avea bibanu un rol de geniu ….din glorie lua si prostalaul….
El l-a rasplatit si pe el supraveghindu-l informational…..
Si de atunci regizorii au fost terorizati sa introduca
UN ROL DE PROST IN FIECARE FILM
–altfel nu se facea filmul….!
N-avea treaba ANTICOMUNISTUL… in fiecare film
avea rol garantat mergea in strainatate …
La revolutie a fost un tovaras de nadejde,
Va puteti imagina ?Aceasta jiiggooddiie …acest informator la secuurritate
SI GINERE DE GENERAL DE SECCUURRITATE ,….era REVOLUTIONAR !!!
El anunta venirea lui Iliescu :
-Dati-va la o parte sa treaca VIITORII CONDUCATORI AI TARII !!!
.
Si atunci se pare ca s-a scris una dintre cele mai
NEGRE PAGINI DIN ISTORIA ACESTUI POPOR :
ORDINUL SA SE TRAGA IN ..PARASUTISTII ..DE LA OOTTOPENI -!
Ia zii actorasule …spune tot !..ca erai pe-acolo…la fapta locului…

Chiar si acum este toaras de nadejde in politica
(sa fie oare de frica ? sa fie oare santajat de ex cu mortii de la Ottopeni ?)
A fost un sustinator de nadejde al Prostanacului,
al nemtului si acum al triplului repetent
De ce oare e atat de turbat la televiziuni?
De ce participi DEMOCRATULE la
linsajele media de la HASNAUA 3 ?
In campania trecuta cand te-am vazut cat de tuurbat erai
si cand am vazut
CEA MAI BALOASA LUPTA ELECTORAL DIN PARTEA TA ,
m-am intrebat oare ce bube are omul asta? Cu ce e santajat ?
Cat de PUTRED SA FII PE INTERIOR CA SA FACI ASTA ?
Ce pacate monstruoase are ? OTTOPENI.??
Ii sfatuiai pe romani sa aleaga pe cei trei
TREI CRAI DINSPRE RASARIT
- CA SUNT FRUMOSI !!!
Basescu nu era bun –CA ERA URAT !
Tu vorbesti Qaisimodo ?
De ce Mirgica ?
De ce participi Mirgica la emisiuni care
STI BINE CA SUNT LINSAJE MEDIA ?
De ce Mirgica arunci cu Kakat in oameni care nu pot sa-ti returneze ,
”asa cum e in tennis”Vorba batranului?
De ce sustii un repetent puturos si putred ?
De ce-l pupi in retur pe felix, Mirgica ?
De ce ai acceptat alianta Mirgica ?
De ce esti Mirgica maaggar si n-ai manere?

PS.
Oare pe maestru ciulei l-o fi turnat ?
cnsas ar trebui sa ne spuna ....ca am inteles ca pe ...Tom Macaragiu pe beliganu, pe cotescu, …si pe biban i-a spurcat …i-a naclait....

Votează
Răspunde
Raportează

Motivul pentru care raportezi acest comentariu[Închide]

Acest camp este obligatoriu!


1 răspuns, 0 voturi
1 November, 20:46. yaraio
bun de sters la cour cearceaful asta ,basistule

Votează
Răspunde
Raportează

Motivul pentru care raportezi acest comentariu[Închide]

Acest camp este obligatoriu!


0 răspunsuri, 1 vot
1 November, 21:08. @yaraio
Esti VULGAR!

Votează
Răspunde
Raportează

Motivul pentru care raportezi acest comentariu[Închide]

Acest camp este obligatoriu!


1 răspuns, 12 voturi
1 November, 18:35. Rinolf Aasmen
Cam 22 de milioane de euro a costat suspendarea lui Basescu. Toti interlopii au imprumutat bani de la banci pentru 'afacerile' politice (suspendari, anticipate, motiuni, referendum-uri etc,.), nu mai dau banii inapoi, iar pierderile se acopera prin marirea dobanzilor la credite cand nici nu te asteptil, scaderea dobanzilor la depozite, penalitati peste penalitati toate suportate de catre clientii amarati (nu ca o duce rau romanul, ca la cate masini sunt pe strada are romanul bani de benzina).

Votează
Răspunde
Raportează

Motivul pentru care raportezi acest comentariu[Închide]

Acest camp este obligatoriu!


3 răspunsuri, 1 vot
1 November, 18:46. tot ce se intampla in tara asta este pentru ca...
..idioti ca tine sunt f multi si votati asemenea voua..exemple sunt destule...eba, becali si toata curvaraia politica....

Votează
Răspunde
Raportează

Motivul pentru care raportezi acest comentariu[Închide]

Acest camp este obligatoriu!


0 răspunsuri, 11 voturi
1 November, 18:51. Rinolf Aasmen
Cam 22 de milioane de euro a costat suspendarea lui Basescu. Toti interlopii au imprumutat bani de la banci pentru 'afacerile' politice (suspendari, anticipate, motiuni, referendum-uri etc,.), nu mai dau banii inapoi, iar pierderile se acopera prin marirea dobanzilor la credite cand nici nu te asteptil, scaderea dobanzilor la depozite, penalitati peste penalitati toate suportate de catre clientii amarati (nu ca o duce rau romanul, ca la cate masini sunt pe strada are romanul bani de benzina).

Votează
Răspunde
Raportează

Motivul pentru care raportezi acest comentariu[Închide]

Acest camp este obligatoriu!


0 răspunsuri, 10 voturi
1 November, 18:55. Rinolf Aasmen
bai nesimtitu-le acolo scrie 'spune-ti pararea' ci nu scrie 'jigneste-ti co-forumistii'.

Votează
Răspunde
Raportează

Motivul pentru care raportezi acest comentariu[Închide]

Acest camp este obligatoriu!


0 răspunsuri, 4 voturi
1 November, 20:36. Nu te grabi cu insultele!
De ce il insulti??
Omul zice bine!
Suspendarea din aceasta vara este o cheltuiala care trebuie imputata USL-ului, incepand cu voiculescu!
JOS USL, unde s-au adunat cei mai mari si cei mai multi hoti din tara!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Votează
Răspunde
Raportează

Motivul pentru care raportezi acest comentariu[Închide]

Acest camp este obligatoriu!


2 răspunsuri, 0 voturi
1 November, 18:32. viv
@ Cincila: Scurt, concis si punct lovit; aferim.Dar, "cine sa... te-nteleaga", parafrazand cantecul.
Daca Bancile in cauza ar fi cersetori, s-ar simti jignite daca li s-ar arunca in palarie 22 milioane de euro. Am pierdut noi BANCOREX-ul si n-a platit nimeni. Listele cu datornicii au fost interzise de a se publica pentru a se putea recupera banii, inainte si dupa faliment. Stiu din surse sigure ca, dupa ce Banca Nationala s-a declarat ca nu mai este banca operativa, a functionat numai pentru "alesi" pentru a putea sa-si scoata banii din tara.
Nu va intrebati cum de a rezistat Isarescu atatia ani guvernator al bancii Nationale ?

Votează
Răspunde
Raportează

Motivul pentru care raportezi acest comentariu[Închide]

Acest camp este obligatoriu!


0 răspunsuri, 4 voturi
1 November, 19:08. Hector ,sc.. lui Hector
22 mil euro sunt prima strigare ,in mod cert sunt 220 mil
1.BNR nu mai cumpara aur de la particulari,in schimb Bucuresti e plin de case de amanet care cumpara aur ,il topesc in lingouri si il vand BNR!De ce?
2.Baietii destepti din energie au facut contractele cu acordul SRI,SIE aflate in deplina cunostinta de cauza ca aceste contracte sunt un furt din banii statului ,recte amaratilor care isi platesc darile cu seninatate!Si Dan Ioan Popescu,si Seres si Videanu si David si Oprea Traian stiau ca fura dar erau linistiti ca furau cu asentimentul serviciilor!De ce?
In culisele fiecarui tun financiar,ca cel de azi ,apare figura senina a vreunui general de securitate ,pensiont din SRI sau SIE !De ce?
Gunoaie umane ca Dragne sau Mazare fac tot ce vor prin salasurile lor cu asentimentul serviciilor-suntem oameni ,ce draqu!-De ce ?
Paritidele, de la lideri la membrii de rand sunt pline de ofiteri acoperiti,de nepoti,nepoate,veri verisoare ,unchi si matusi ,toti fosti turnatori sau actuali turnatori!De ce ?
Sistemul de guvernamant instaurat dupa moartea lui Ceausescu se numeste cleptocratie,adica democratia hotilor ,daca nu ati inteles pana azi nu e tarziu!

Votează
Răspunde
Raportează

Motivul pentru care raportezi acest comentariu[Închide]

Acest camp este obligatoriu!


0 răspunsuri, 2 voturi
1 November, 20:39. @viv
Acuma ce insinuezi impotriva d-lui Isarescu, mai uslinosule?? Nu mai aveti pe cine ataca???
Va e ciuda ca nu a facut pact cu diavolul, adica cu usl!!

JOS USL, in care s-au strans cei mai mari si mai periculosi hoti din Romania!!!!!!!!1

Votează
Răspunde
Raportează

Motivul pentru care raportezi acest comentariu[Închide]

Acest camp este obligatoriu!


1 răspuns, 1 vot
1 November, 18:07. gem
mai cautati si pe la Fiscurile Romanesti unde colcaie de escroci

Votează
Răspunde
Raportează

Motivul pentru care raportezi acest comentariu[Închide]

Acest camp este obligatoriu!


0 răspunsuri, 1 vot
1 November, 20:40. @gem (de prune)
Asta e un raspuns la faptul ca Fiscul a indraznit sa se ia de cuplul Dragnea!
JOS USL, partidul hotilor !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Votează
Răspunde
Raportează

Motivul pentru care raportezi acest comentariu[Închide]

Acest camp este obligatoriu!


0 răspunsuri, 0 voturi
1 November, 18:04. Am reusit sa scap de kilogramele in plus cu super dietele de pe S L A B I T U L .C OM - acum ma pot mandri cu un corp de invidiat. Slabeste in functie de personalitate, slabeste in functie de zodiac, totul pentru un corp sanatos. Toate pe S L A B I T U L
Am reusit sa scap de kilogramele in plus cu super dietele de pe S L A B I T U L .C OM - acum ma pot mandri cu un corp de invidiat. Slabeste in functie de personalitate, slabeste in functie de zodiac, totul pentru un corp sanatos. Toate pe S L A B I T U L .C OM

Votează
Răspunde
Raportează

Motivul pentru care raportezi acest comentariu[Închide]

Acest camp este obligatoriu!


0 răspunsuri, 3 voturi
1 November, 17:50. edgar
apocalipsa CIO RI BO RATE usl. Durerea Boala si Martea Romanilor.

Votează
Răspunde
Raportează

Motivul pentru care raportezi acest comentariu[Închide]

Acest camp este obligatoriu!


0 răspunsuri, 0 voturi
1 November, 17:38. ziare
ziare-news c o m
ziare romanesti si straine

Votează
Răspunde
Raportează

Motivul pentru care raportezi acest comentariu[Închide]

Acest camp este obligatoriu!


2 răspunsuri, 3 voturi
1 November, 17:14. Ylan
bASESCU la Puscarie pe viata impreuna cu toata haita pedeleaua ! Craciun si revelion fara Qiorpecul betivan,vanzator de neam si tara!

Votează
Răspunde
Raportează

Motivul pentru care raportezi acest comentariu[Închide]

Acest camp este obligatoriu!


0 răspunsuri, 9 voturi
1 November, 17:47. andu
Fratica, nu vedeai ancheta asta daca Basescu (si UE) nu punea presiune pe justitie sa isi faca treaba! Mucles!

Votează
Răspunde
Raportează

Motivul pentru care raportezi acest comentariu[Închide]

Acest camp este obligatoriu!


0 răspunsuri, 2 voturi
1 November, 20:43. @Ylan
A, sluga uslinoasa, sari sa abati atentia de la hotia usl-ului!

JOS USL, partidul unde s-au strans cei mai mari hoti din Romania!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Votează
Răspunde
Raportează

Motivul pentru care raportezi acest comentariu[Închide]

Acest camp este obligatoriu!


1 răspuns, 10 voturi
1 November, 17:05. JA RULE
Securisto-comunistii au format grupari organizate de devalizare a Romaniei si a romanilor !
Bravo iliescu ,tu i-ai adus la putere . Esti RESPONSABIL pentru tot RAUL din tara !!!
Stiai ,iliescule /bolsevicule !




1 răspuns, 0 voturi
1 November, 20:52. yaraio
aproape sigur l-ai votat si tu pe iliescu,nu ma astept sa recunosti...



0 răspunsuri, 1 vot
1 November, 21:11. @yaraio
De unde stii, secaturica, ca nu a votat cu Ion Ratiu??
Nu-s toti tampiti ca tine!!!!!



0 răspunsuri, 1 vot
1 November, 17:02. goe
15.52 adrian! ba baiatule in afara de faptul ca vrei sa dovedesti ca esti in tema, dar nu esti, nu te mai baga in seama si nu mai face altora observatii ptr ca esti la fel de praf! in alta ordine de idei te vad ca pe unul care incerci sa transformi statutul tau de neamt pirit, adica n-ai sa fi niciodata de-al lor, in virtute! stai ba baiatule si odihneste-te ptr ca miine te asteapta o zi grea alaturi de fritz si de franz. cit despre proastele obiceuri de a te umfla ca traiesti in germania , iti aduc aminte ca nu este un loc chiar de invidiat , unde desteptaciunea da pe dinafara. daca erau isteti nu pierdeau doua razboaie. sper sa te orientezi spre retelele lor de socializare si sa nu mai apari cu sfaturi jenante! ai grija simbata sa nu uiti sa-ti cumperi apa si bere ptr saptamina urmatoare robot gonflabil!




0 răspunsuri, 4 voturi
1 November, 17:00. Tin Tin
Este doar varful aisbergului......



1 răspuns, 12 voturi
1 November, 16:59. satir
Foarte bine! Insa prioritatea numarul 1 pentru Romania este destructurarea grupului infractional organizat USL. Asteptam cu incredere acest moment. Care nu e deloc departe.



0 răspunsuri, 3 voturi
1 November, 20:46. satira
Nu e bine sa asteptam pasivi!
Sa ne informam exact si sa dam in vileag cat mai multe hotii!!
JOS USL, partidul celor mai mari hoti din Romania!



1 răspuns, 6 voturi
1 November, 16:44. cristina
De baieti din asigurari nu se atinge DIICOT?



1 răspuns, 3 voturi
1 November, 18:18. liviu paulus
Cind s-au furat toate,TOATE bancile romanesti nu s-a sesizat nimeni,nu a platit decit poporul, dar acum trebuie sa avem grija de capitalul strain,e altceva...



0 răspunsuri, 1 vot
1 November, 20:48. Pandele
Pai da, ca altfel noi, boborul, vom plati capitalul strainilor!

JOS USL, partidul hotilor!!!!!!!!!!!!!!




1 răspuns, 0 voturi
1 November, 16:43. capra
Nu stiu ce fel de articole aveti.Ca sa le poti citi dela A la Z trebuiesc citite ...invers.
Acum si scrierile romanesti le citim...evreieste



0 răspunsuri, 1 vot
1 November, 20:50. sandu
Pai, cu cap de capra, nu e de mirare!
Totul este clar, daca vrei sa pricepi! De la standa la dreapta si de sus in jos! Normal!!
JOS USL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



1 răspuns, 8 voturi
1 November, 16:15. cincila
FPS, FPP. MEBO, BANCOREX, SALARII COMPENSATORII DE MILIARDE PENTRU PENSIONARI ANTICIPATE DE SECURISTI, CARE TOT SALARIATI BUGETARI DEVIN DUPA CATIVA ANI! CE FACI UNIUNE EUROPEANA, CUM NE PROTEJEZI PE NOI CETATENII DE DEPRAVAREA COMUNISTO-SECURISTA CARE INFOMETEAZA SI JEFUIESTE POPORUL ROMAN? UE CUM NE FACI DREPTATE PENTRU DISCRIMINAREA LA CERE NE SUPUN PARLAMENTARII SI GUVERNANTII ROMANI?



0 răspunsuri, 2 voturi
1 November, 20:53. Trebuie sa facem curatenie noi insine!!
Cand UE incearca sa faca ordine, usl, pensionarii, batalionul lui Dogaru, haznaua 3, sindicatele, "revolutionarii", cacaraul, parlamentul, sar toti ca muscati de vipera, ca UE sa-si vada de treburile ei.

Trebuie votat: JOS USL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



1 răspuns, 9 voturi
1 November, 15:56. Nero
Sa arda pe rug toti hoti si criminali

In fiecare judet in centrul oraselor mari sa se dea foc la toti care incalca lege cu buna stiinta


ca in Evul Mediu



0 răspunsuri, 1 vot
1 November, 20:54. Spartacus
Primul chibrit este pentru grivco!



1 răspuns, 11 voturi
1 November, 15:23. OKIOS
se ràcaie in gunoi ca sa se faca praf ce voaleaza alte ghidusii mult mai grave.
22 milione de € sunt maruntis de tramway pentru un sytem bancarar.
Hotii astia sunt doar shoimii patriei ce se multumesc de niste haine la moda. niste masini nemtesti lucioase ce nu sunt in stare sa le intretina, niste cine copioase, mai nimic cu alte cuvinte. Ca sa se caute raul cel mare trebuie sa se umble la cangrena tarii.



2 răspunsuri, 5 voturi
1 November, 15:41. De acord
Cangrena tarii=guvernarea Woodrea/Base/Bok/Unguent. Atat timp cat base e la butoanele serviciilor si justitie cangrena nu va disparea.

Votează
Răspunde
Raportează

Motivul pentru care raportezi acest comentariu[Închide]

Acest camp este obligatoriu!


1 răspuns, 5 voturi
1 November, 15:42. :)))
O sa ia foc b0ii de bashisiti !!!!



0 răspunsuri, 2 voturi
1 November, 21:03. @15:42
Primul chibrit, la haznale!!!!!!!
Jos cei care spala creierele romanilor!!!!!!!!!!!



0 răspunsuri, 3 voturi
1 November, 21:01. JOS USL, PARTIDUL H.O.T.I.L.O.R
Cangrena tarii = U S L !!!
1) Cei mai mari hoti din tara, miliardarii in euro, sunt uselisti (felix, nastase, patriciu)
2) Guvernele care au daramat economia tarii, prin privatizari frauduloase (2000-2004) sunt cele fereniste, pesediste, peneliste!
3) De cand este la putere usl, a crescut somajul, s-au praduit 25 milioane de euro pe tampenia referendumului, a scazut vertiginos leul, s-au scumpit toate, a scazut nivelul de trai.
4) Pana cand usl si voiculescu fac lege in tara asta, ne ducem tot mai jos, in prapastie!
5) voiculescu si usl sunt disperati sa apuce justitia, ca sa scape hotii nepedepsiti!
USL ESTE PARTIDUL UNDE S-AU STRANS CEI MAI MARI HOTI DIN ROMANIA!!!



1 răspuns, 4 voturi
1 November, 15:12. Suspectul
nu-i nimic, au platit si o sa plateasca b0ii. atata timp cat nimeni nu protesteaza public sa si-o fure din toate partile, caci merita! daca poporul asta las considera ca a fi fiecare pt. el si merg pe principiul "am scapat si de data asta", am un anunt nasol pt. ei: treziti-va, sau veti arunca asupra urmasilor vostri napasta lasitatii si imp0tentei voastre!



0 răspunsuri, 1 vot
1 November, 21:05. Suparatul
Primul chibrit la haznale !!!!!!!!!!!!!!!!!
Jos USL, partidul h.o.t.i.l.o.r!!!!!!!!!!!!!



2 răspunsuri, 6 voturi
1 November, 14:43. Pkly
Vestea a'sta e ca un fasait de petarda,sa avem putinica rabdare ca sa mai primim si alte comunicate de la bCR cu bilanturi de multe sute de milioane de euro,,gaura neagra''/an...din lipsa de clienti-fraieri ! Cine plateste,,gaura neagra''?
Acum,la ghiseele unor banci-mamut e asa o aglomeratie cum este si prin garile CFR...



0 răspunsuri, 6 voturi
1 November, 15:08. Pkly
Si totusi,ca sa mai reziste si ei,ce fac ? Iti dijmuiesc depozitul,astfel ca,dupa mai multi ani,primesti mai putin decat ai depus...si o explicatie cu cheltuielile pentru administrarea contului. PE VERIFICATE !

Votează
Răspunde
Raportează

Motivul pentru care raportezi acest comentariu[Închide]

Acest camp este obligatoriu!


0 răspunsuri, 6 voturi
1 November, 15:12. BCR
scoateti-va banii rapid pina nu va inteapa sssssmekeriiiii




1 răspuns, 1 vot
1 November, 14:28. Saramet
Mi se rupe POOOOLA de voi....sobolani nemincati......




EXCLUSIV. Austriacul de la TAROM a refuzat "cumetriile" româneşti:LEFURI MARI ŞI ANGAJĂRI PE PILE

Romania trebuie salvata!
Autor: Antoaneta Etves
evz.ro


Primul manager privat al companiei a renunţat la funcţie, după ce i s-a pus în faţă o listă cu angajări preferenţiale şi măriri salariale.

Sursa: AGERPRESPe 17 octombrie, ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a anunţat cu surle şi tobe numirea primului manager privat în fruntea companiei TAROM: Heinrich Vystopuil. La numai o săptămână, însă, austriacul a anunţat că pleacă, deşi a venit cu entuziasm. Potrivit unor surse din cadrul Ministerului Transporturilor, vremelnicul manager nici nu a ajuns să negocieze salariul, ci doar criteriile de performanţă - adică contractul de mandat, pe care nu l-a mai semnat din cauza presiunilor.

Listă cu "priorităţi" româneşti

Surse din minister au dezvăluit, pentru EVZ, că austriacul a făcut cale întoarsă după ce i s-a prezentat o listă cu ce angajări în funcţii cheie ar urma să facă în instituţie şi pe ce salarii. Ba, mai mult, i s-a pus în vedere să nu facă concedieri înainte de alegeri: "Lista cu câţi piloţi şi şefi de direcţie să rămână şi ce angajări noi, fără concurs, să facă i-a fost prezentată înainte de a semna contractul. I s-a pus în faţă şi cu cât trebuie majorate unele lefuri. De exemplu, un salariu de bază de 3.200 de lei, ar fi urmat să crească la 4.700 de lei. Însă austriacul a spus că el a venit să pună în practică planul lui de management". Întrebat de presă dacă a simţit presiuni politice pentru a fi îndepăratat de la conducerea TAROM în favoarea unui client de partid, Vystopuil a declarat: "Nu pot să răspund la această întrebare".

Contactat de EVZ, Valentin Macec, membru CA TAROM şi consilier al lui Silaghi, a declarat că nu ştie ce s-a întâmplat: "Dracu’ ştie... Nu ştiu. Nici n-am negociat salariul". Pe de altă parte, surse din Ministerul Transporturilor ne-au spus că Macec ar fi fost unul dintre cei care a insistat pe lângă noul manager privat cu lista de "priorităţi".

Surse din TAROM au declarat că, "după abandonul austriacului, Macec şi-a luat măsuri de precauţie: a propus modificarea condiţiilor de preluare a manageriatului, pentru a fi sigur că următorul şef de la TAROM nu va da bir cu fugiţii", fapt confirmat şi de Macec. Astfel, contractul de mandat va fi semnat în prima Adunare a Acţionarilor şi abia apoi va fi anunţat noul şef al companiei. Potrivit surselor, variantele ar fi: Mark Darby - CEO al FlyBaboo din Elveţia - şi Finn Thaulow, CEO al FlyMe Europe.



Citiţi mai mult: Austriacul de la TAROM a refuzat "cumetriile" româneşti - Actualitate
EVZ.ro