vineri, 13 ianuarie 2012

Dosarul Romgaz: Cum a ajuns Niculae sa primeasca gaz ieftin

Romania trebuie salvata!
10 ianuarie 2012 9am.ro

Ioan Niculae s-a autointitulat presedintele grupului de firme InterAgro alcatuit din sase combinate chimice - desi fiecare este personalitate juridica distincta - iar factorii decizionali din Ministerul Economiei, ANRE si Romgaz l-au tratat ca pe sef al grupului, preluand argumentele acestuia.
Ioan Niculae a stabilit relatii la nivel de minister si Romgaz, desi societatea pe care o reprezenta nu indeplinea cerintele pentru a beneficia intre anii 2008-2010 de facilitati, nici macar in cunatum de 17 dolari/mmc, asa cum beneficiase intre 2005-2007, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Desi stia ce datorii avea catre Romgaz, prin interpusi, Niculae, a obtinut decizii ale ministrului Economiei, "prin care interesul sau financiar era aparat in dauna bugetului public", au precizat sursele citate.

Ion Niculae a obtinut reducerile comerciale prin justificarea formala ca este un mare consumator industrial, care produce ingrasaminte chimice si are peste 6.000 de angajati pe care va trebui sa-i disponibilizeze daca statul nu ii acorda sprijin. [Citeste si: Sefii Romgaz, acuzati ca i-au dat gaz ieftin miliardarului Ioan Niculae]

Din productia de ingrasaminte chimice obtinuta, cea mai mare parte insa a exportat-o.

Niculae s-a autointitulat seful grupului de firme InterAgro

Pentru a accesa facilitatile oferite de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) si Romgaz, obtinute in urma influentelor exercitate de Niculae, acesta a creat formal grupul de firme InterAgro si s-a autointitulat presedinte al acestui grup, sustin sursele citate.

Ioan Niculae sustinea ca grupul este format din sase combinate chimice, respectiv Amurco Bacau, Viromet Victoria, Nitroporos Fagaras, Ga Pro Chemicals Savinesti, Donau Chem Turnu Magurele, Amonil Slobozia.

InterAgro, prin obtinerea de licente de la ANRE, furnizeaza gaze naturale la cele sase (din opt) combinate chimice autohtone, despre care Niculae lasa sa se inteleaga ca ar fi proprietarul lor, sustin anchetatorii, care precizeaza ca nu exista niciun act din care sa rezulte ca cele sase combinate l-au ales ca presedinte sau l-ar fi imputernicit sa le reprezinte in relatiile cu tertii.

Combinatele sunt persoane juridice distincte, inregistrate la Oficiul national al registrului Comertului, nefiind subordonate InterAgro, spun sursele citate. Combinatele chimice figureaza in calitate de consumatori/consumatori intreruptibili de gaze naturale si nu SC InterAgro SA, aceasta fiind doar furnizor de gaze naturale.

Potrivit anchetatorilor DIICOT, nici macar contractele de consortiu si de procesare incheiate de InterAgro cu cele sase combinate nu le schimba acestora calitatea de persoane juridice distincte, actele atestand doar relatiile comerciale existente intre ele. Totodata, contractele nu schimba nici calitatea de furnizor al InterAgro in aceea de consumator intreruptibil, consumatorii interuptibili ramanand doar combinatele chimice.

Ioan Niculae, profitand de influentele sale si de autoritate obtinute, controla combinatele nu numai raportat la cantitatea de gaze livrate, ci inclusiv la desfacerea pe piata a produselor chimice rezultate. [Citeste si: Ioan Niculae spune ca grupul InterAgro este subminat de Parchet]

Amenintari cu inchiderea combinatelor si disponibilizari

Potrivit surselor citate, Ioan Niculae cand a intampinat probleme in scopul urmarit "nu s-a sfiit sa ameninte cu inchiderea celor sase combinate si cu disponibilizarea angajatilor, creand astfel falsa impresie ca l-ar interesa problemele sociale ale societatii romanesti, cand de fapt nu urmarea decat interesul sau". A amenintat si cu declansarea protestelor sociale, apeland in acest sens la liderii sindicali din industria chimica, iar "pentru a fi sigur de realizarea scopului sau, Niculae s-a deplasat personal la Ministerul Economiei si la unele sedinte AGA sau CA Romgaz, fiind insotit de Marin Mirea".

"Decizionalii din cadrul Ministerul Economiei, ANRE si Romgaz - in loc sa-i comunice lui Ioan Niculae si societatii InterAgro ca cele sase combinate chimice nu-i apartin, ca ele sunt consumatori de gaze si ca InterAgro este doar furnizor - au luat ca atare afirmatiile acestuia, tratandu-l ca presedinte al grupului de firme InterAgro si, mai mult, pentru a realiza scopul infractional pe care si l-au asumat, au preluat de la acesta argumentarea pe motive sociale si de criza economica, desi de la sfarsitul anului 2010, cand s-a aflat de existenta dosarului penal, au abandonat motivatia sociala, nemaiacordand reduceri comerciale si nemaiconsiderand ca trebuie sa mai salveze industria chimica", au explicat sursele citate. [Citeste si: Dosarul Romgaz: Vosganian solicita DIICOT sa fie audiat alaturi de Boc si Basescu]

Nucleul infractional format din 3 persoane

Nucleul grupului infractional privind pagubirea SNGN Romgaz era format din omul de afaceri Ioan Niculae, Marin Mirea si Alpar Kramer, au declarat, surse judiciare, citat de MEDIAFAX.

Marin Mirea este administrator la InterAgro si presedinte al Organizatiei Patronale a Poducatorilor de Ingrasaminte Chimice din Romania Nitrofosfor, iar Alpar Kramer este membru al conducerii executive din SNGN Romgaz, avand atributii de coordonare a departamentului marketing/comercializare a gazelor naturale.

Potrivit surselor citate, activitatile necesare scopului ilicit urmarit erau initiate de nucleul grupului infractional format din Ioan Niculae, Marin Mirea si Alpar Kramer.

Demersurile lor erau concertate initial asupra conducerii executive a Romgaz, ulterior fiind indreptate catre factorii decizionali din cadrul Ministerului Economiei.

Descoperirile Curtii de Conturi: Nereguli de 3 mld. lei la institutiile publice

Romania trebuie salvata!
10 ianuarie 2012 9am.ro

Bugetul de stat a fost prejudiciat in 2010 cu 3,2 miliarde lei de catre administratia centrala, cauzele fiind neincasarea la termen a unor venituri, utilizarea nelegala a fondurilor, salarii nelegale si incalcarea normelor pentru achizitiile publice.
Principalele cauze ale prejudicierii


shutterstock.com

Efectuarea de plati fara documente justificative care sa ateste realitatea si exactitatea sumelor datorate, decontarea unor lucrari de investitii neefectuate de antreprenori, efectuarea de plati peste normele, cotele si baremurile aprobate prin contractele de prestari de servicii, drepturi de deplasare acordate peste baremurile legale, efectuarea necorespunzatoare a controlului fiscal si financiar de stat, neverificarea de catre organele de inspectie fiscala a tuturor obligatiilor datorate bugetelor de catre contribuabili sunt alte cauze identificate de Curtea de Conturi care au prejudiciat bugetul in anul 2010, scrie mediafax.ro.

"La categoria deficientelor care au generat prejudicii, cele mai frecvente abateri se datoreaza nerespectarii legislatiei privind efectuarea cheltuielilor din fonduri publice, 4.584 cazuri, respectiv 90% din total, situatie care arata ca disciplina financiara in domeniul finantelor publice este frecvent incalcata de responsabilii cu gestionarea fondurilor publice", arata inspectorii Curtii de Conturi.

Ca o caracteristica generala, misiunile de audit public extern si actiunile de control desfasurate de Curtea de Conturi au scos in evidenta "o insuficienta preocupare" din partea entitatilor publice pentru asigurarea acuratetei datelor din situatiile financiare si pentru un management financiar guvernat de buna gestiune economico-financiara, se arata in document.

Wall-Street.ro scrie ca primul argument care vine in sustinerea acestei concluzii este acela ca, din 1.534 conturi de executie supuse auditului financiar, doar 63 (4%) au indeplinit conditiile legale pentru a li se acorda certificatul de conformitate.

Afla in slide-ul urmator ce prejudicii a adus Loteria Romana bugetului de stat in 2010.

Prejudicii de 90 mil. lei la Loteria Romana


sx

Curtea de Conturi a constatat la Loteria Romana prejudicii de 89,8 milioane de lei, jumatate din suma provenind dintr-un contract incheiat cu Shelter Security, societatea de paza fiind favorizata in vederea castigarii unei licitatii pentru achizitionarea sistemului de securitate.

Contractul incheiat cu Shelter Security a avut o valoare de 45,96 milioane de lei, fara TVA, serviciile, produsele si aplicatiile software de monitorizare fiind supraevaluate, se precizeaza in raportul citat de MEDIAFAX.

De asemena, contrar prevederilor contractuale, Shelter a subcontractat serviciile de paza altor societati ceea ce a condus la plata unor servicii de paza ale caror tarife au fost mai mari cu 50% fata de cele practicate pe piata.

Un alt contract care a adus pierderi Loteriei este cel incheiat Form Trade SRL, firma cu actionariat inregistrat in Cipru, valoare prejudiciului insumand 25,2 milioane de lei.

"Loteria a fost prejudiciata cu 25,15 milioane de lei prin administrarea defectuoasa a contractului de comision pentru vanzarea de cartele telefonice incheiat cu Form Trade SRL, respectiv modificarea clauzelor contractuale stabilite initial, a scopului si a naturii juridice a contractului, prin utilizarea si justificarea unor documente ce nu puteau produce efecte juridice", se spune in raport.

Loteria a inregistrat pierderi si dintr-un contract incheiat cu societatea de avocatura Ratiu&Ratiu, prejudiciul constat de Curtea de Conturi totalizand 12,03 milioane de lei.

Totodata, Loteria a efectuat plati catre societatea de avocatura in suma de 1,11 milioane de lei, reprezentand contravaloarea serviciilor de consultanta ce aveau ca obiect organizarea si redactarea documentatiei aferente procedurilor de achizitii publice, cu toate ca acestea reprezentau atributii ale personalului de specialitate din companiei.

In raport se spune ca Loteria a favorizat Radacini Motors in vederea castigarii licitatiei organizate pentru atribuirea contractului privind furnizarea de autovehicule in sistem buy back, prin stabilirea in documentatia de atribuire a unor caracteristici tehnice care nu corespundeau tipurilor de autovehicule comercializate pe piata din Romania. Valoarea contractului a fost de 15,72 milioane lei.

Mai multe detalii despre aceste contracte gasiti aici.

Citeste in slide-ul urmator care a fost valoarea neregulilor descoperite la CFR.

Si la CFR s-au gasit nereguli de 13,4 mil. euro


www.dreamstime.com

Curtea de Conturi a constatat ca CFR SA a cheltuit ilegal in 2010 suma de 13,4 milioane euro dintr-un credit international si va sesiza institutiile de cercetare penala, intrucat exista indicii ca fapta "a fost savarsita cu incalcarea legii penale".

Creditul a fost acordat companiei de Banca Japoneza pentru Cooperare Internationala pentru modernizarea liniei de cale ferata Bucuresti-Constanta.

Din totalul sumei cheltuite ilegal, 10,65 milioane euro au fost utilizati pentru achizitia a 16 vehicule de intretinere a caii ferate, care insa nu faceau obiectul acordului de imprumut, iar 2,81 milioane euro reprezinta plati necuvenite catre constructori.

"Cazul urmeaza a fi sesizat organelor de urmarire si cercetare penala, urmandu-se procedurile proprii Curtii de Conturi privind aceste fapte", se arata in raportul Curtii de Conturi.

Platile catre contructori au fost realizate prin introducerea incorecta in devizele oferta ale constructorilor, la articole generale, a unor cheltuieli destinate consultantului si expertilor CFR.

Astfel, Curtea de Conturi concluzioneaza ca utilizarea defectuoasa a 13,47 milioane euro a fost cauzata de managementul defectuos al companiei, dar si de lipsa de personal a unitatii de implementare a proiectului.

Mai multe detalii despre acest raport gasiti aici.

Citeste in slide-ul urmator despre neregulile gasite la platile prin Programul Operational Regional (POR).

Lipsa de transparenta prin POR a costat statul 5 mil. euro


sxc.hu

Curtea de Conturi a constatat nereguli de 5,1 milioane de euro in urma unor controale care au vizat cheltuielile declarate Comisiei Europene in anul 2010 aferente proiectelor finantate in cadrul Programului Operational Regional (POR).

S-a constatat ca, in perioada 2007-2010, fondurile nerambursabile alocate Romaniei de la bugetul Uniunii Europene au fost contractate in procent de 93,9%, iar platile efectuate catre beneficiari din sumele alocate de catre CE (prefinantari si rambursari) reprezinta 19,1% din totalul alocarilor bugetare comunitare aferente perioadei mentionate.

In ceea ce priveste Programul Operational Regional (POR), finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala, in urma auditului care a vizat cheltuielile declarate Comisiei Europene in anul 2010 aferente proiectelor finantate in cadrul programului au fost constatate nereguli si deficiente cu impact financiar, indeosebi in ceea ce priveste respectarea legislatiei comunitare si/sau nationale in domeniul achizitiilor publice si a respectarii conditiilor de eligibilitate a cheltuielilor.

Principalele cauze care au condus la aplicarea corectiilor financiare sunt lipsa de transparenta si publicitate in cadrul procedurilor de achizitie publica, reducerea nejustificata a termenelor de depunere a ofertelor, utilizarea unor criterii de calificare si selectie restrictive si existenta unor conflicte de interese.

In ceea ce priveste Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR), conform datelor furnizate Curtii de Conturi, pana la data de 31 decembrie 2010, din valoarea de 4,4 miliarde de euro alocata pentru masurile acreditate la care au fost efectuate plati, a fost angajata suma totala de 2,69 miliarde de euro, iar platile au fost de 1,78 miliarde de euro, respectiv 66,1% din sumele angajate.

Fondul European de Garantare Agricola (FEGA) a beneficiat, pana la finele lui 2010, in cazul platilor directe, de alocari de la Comisia Europeana de 2,28 miliarde de euro, fata de care s-au efectuat plati directe in valoare de 1,6 miliarde de euro, ceea ce reprezinta un grad de utilizare de 71,6%.

Mai multe detalii despre raportul privind activitatea POR gasiti aici.

Interceptari in dosarul finantarilor partidelor politice: Ioan Niculae planuia sa-l preseze pe Mircea Geoana cu proteste a mii de oameni, pentru adoptarea unei hotarari de guvern

Romania trebuie salvata!
de I.C. HotNews.ro

Joi, 12 ianuarie 2012, 19:12 Dosare Anticoruptie

Ioan Niculae planuia sa-l preseze pe Mircea Geoana pentru adoptarea unei hotarari de guvern, punandu-l pe vicepresedintele CJ Braila, Bunea Stancu, sa-i transmita liderului politic ca mii de oameni sunt pregatiti sa vina la Bucuresti sa protesteze pentru subventii, reiese dintr-o interceptare din dosarul intocmit impotriva directorului InterAgro Ioan Niculae, liderului PSD Braila Gheorghe Bunea si a lui Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, acuzati in legatura cu finantarea partidelor politice, potrivit Mediafax.

Procurorii DNA redau, in rechizitoriul prin care Bunea Stancu si Ioan Niculae au fost deferiti justitiei pentru coruptie, prezentat de agentia de presa citata, o interceptare din martie 2009 din care reiese ca patronul grupului InterAgro l-a pus pe vicepresedintele CJ Braila sa-i spuna lui Mircea Geoana ca mii de oameni sunt pregatiti sa vina sa protesteze la Bucuresti. Scopul amenintarii era obtinerea adoptarii de catre ministrul agriculturii de la acea vreme, Ilie Sarbu, a unei hotarari de guvern, pe care oficialul nu o adoptase inca.

Stenograma interceptarii:

"Ioan Niculae (I.N.): Mai, ai reusit sa vorbesti cu (expresie triviala)? Baga azi?
Bunea Stancu (B.S.): Nu. Nu raspunde. Am incercat. Lasa ca-l gasesc eu. De cine vorbesti? De Ilie Sarbu, nu?
I.N.: Da.
(...)
B.S.: Ma, asta chiar este nenorocit?
I.N.: Este nenorocit rau.
B.S.: Vorbesc cu Geoana, ma.
I.N.: Vorbeste cu Geoana.
B.S.: Da. Il sun pe Geoana.
I.N.: Si spune-i altfel lui Geoana, bai sunt pregatiti astia de pe la judetele Braila, Galati, Vaslui sa vina cu cateva mii de oameni in Bucuresti sa te intrebe unde sunt aia 15 milioane de lei pe hectar pe care i-ai promis in campanie.
(...)
I.N.: Nu, dar trebuie vorbit cu Geoana. Pica daca nu intra pana luni, s-a dus.
B.S.: Deci trebuie o Hotarare de Guvern care sa... da auzi. Asta ce trebuie sa faca? Sa dea o Hotarare de Guvern cu ingrasamintele, nu?
I.N.: E facuta HG. Si el o plimba de o luna si jumatate nenorocitul asta, deci are banii in buget."

Reamintim ca DNA i-a trimis miercuri, 11 ianuarie, in judecata pe liderul PSD Braila, Gheorghe Bunea, Ioan Niculae si directorul Viorel Barac, de la InterAgro, precum si pe Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, acestia fiind acuzati in legatura cu finantarea partidelor politice.

In rechizitoriul intocmit, procurorii sustin ca "in cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu si-a folosit influenta si autoritatea rezultate din functia de presedinte al organizatiei judetene Braila a Partidului Social Democrat (PSD), pentru a obtine, cu incalcarea dispozitiilor legale ce privesc finantarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la inculpatul Niculae Ioan, patron al SC INTERAGRO SA, bani ce urmau sa fie folositi in campania electorala prezidentiala, desfasurata la sfarsitul anului 2009, pentru sustinerea candidatului PSD."

Deputatii PSD Viorel Hrebenciuc si Robert Negoita, precum si Sebastian Ghita sunt cercetati de DNA pentru spalare de bani, intr-un dosar disjuns din cel in care Ioan Niculae a fost trimis in judecata pentru finantarea ilegala a campaniei electorale a lui Mircea Geoana.

Stenogramele din dosarul Ioan Niculae - campania lui Mircea Geoana

Romania trebuie salvata!
13 Ianuarie 2012 19:08:08

Vicepresedintele CJ Braila, Bunea Stancu, a fost surprins in inregistrari telefonice si ambientale in timp ce ii spunea lui Ioan Niculae, patronul grupului InterAgro, ca a pus in functii de conducere persoane la ANM, la RA-APPS sau Rezervele de Stat si ca are putere la ministrii Bazac, Sarbu, Nica.


Credit Nevoi Personale cu Ipoteca - Oferta: 50,000€ = 300€ rata pe luna. Calculeaza-ti rata! Interceptarea discutiei telefonice din 29.01.2009, orele 15:26, dintre Ioan Nicolae (IN) si Bunea Stancu (BS) este redata in rechizitoriul prin care procurorii DNA i-au trimis in judecata, miercuri, pe liderul PSD Braila, Gheorghe Bunea, Ioan Niculae si directorul Viorel Barac, de la InterAgro, precum si pe Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, toti fiind acuzati in legatura cu finantarea partidelor politice.

Numirea de oameni in functii publice

“IN: Am fost la Transgaz...

BS: Te-ai dus pentru gaz?

IN: Da. PSD n-a pus nici director la Transgaz.

BS: O sa puna ai rabdare.

.....................

BS: Am treaba. Sa mi-i pun pe astia la ANRM, la CEC, la EximBank. Am o gramada de posturi. Trebuie sa mi-i pun, intelegi."

Rechizitoriul mai prezinta o discutie dintre aceleasi doua persoane din 7 martie 2009 in care este mentionat numele fostului ministru Ionut Bazac, potrivit MEDIAFAX.

"BS: Nu. Am fost. Ei, in partid toata lumea vrea functii, si pe la Bucuresti si la Braila. Am pus la AN Mediu vicepresedinte, la Agentia Nationala a Proprietatii, presedinte, la Rezervele Statului, presedinte, la RA-APPS, o gramada. Am vreo 7-8 functii pe astea nationale, stii.

.................................

IN: Ai facut o treaba buna cu prietenul nostru, dl. ministru, ai mana buna.

BS: Ionut? (Bazac - nota procurorilor). Bai, el (expresie triviala - nota procurorului). Daca el o strambeaza cu mine nu dureaza o saptamana si-i retrag sprijinul politic. Si daca m-a bagat in vreun scandal il schimba in doua zile.

................................

BS: Vezi ca l-am sunat pe panarama aia, stii tu care.

IN: Da.

BS: Ala cu subventiile.

IN: Da.

BS: Intelegi? Si i-am amintit cum a ajuns ministru. Eu nu i-am amintit altceva.

IN: (expresie triviala).

BS: Pai cum, nu stii? Eu am pierdut atunci nopti cu el, fii convins. Ba trebuie sa voteze (expresie triviala). Si daca vroiam il puneam pe ... Dar am fost un bou cand l-am pus pe Steriu, un tampit am fost. M-am luat dupa altii ca sa nu mai zic dupa cine (extresie triviala).

....................................

IN: Da-i un telefon lui (expresie triviala), (se refera la ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu). Zii: Bai, daca nici astazi n-o faci si nici cel tarziu miercurea viitoare...

BS: Lasa, mai, ca vorbesc cu... Ca vad exact daca a pregatit-o. Vorbesc cu Nica... Lasa ca stiu eu pe unde o iau. Dupa aia il sun pe el."

Potrivit Realitatea.net, fostul ministru al Agriculturii, pesedistul Ilie Sarbu, a declarat ca nu a discutat niciodata cu liderul PSD Braila, Bunea Stancu, despre subiecte legate de minister, nefiind la curent nici macar cu relatia acestuia cu Ioan Niculae.

Stancu trebuia sa puna presiuni asupra lui Geoana

Dintr-o alta interceptare din care reiese ca patronul grupului InterAgro il punea pe vicepresedintele CJ Braila sa-i spuna lui Mircea Geoana ca mii de oameni sunt pregatiti sa vina sa protesteze la Bucuresti.

Concret, Niculae dorea, in martie 2009, adoptarea de catre ministrul agriculturii de la acea vreme, Ilie Sarbu, a unei hotarari de guvern, pe care oficialul nu o adoptase inca. La momentul discutiei cu Bunea Stancu, Niculae arata ca trebuie sa fie purtate discutii cu Mircea Geoana privind acest aspect si ca lui Geoana trebuie sa i se spuna ca mii de oameni sunt pregatiti sa vina la Bucuresti pentru a protesta.

"IN: Mai, ai reusit sa vorbesti cu (expresie triviala)? Baga azi?

BS: Nu. Nu raspunde Am incercat. Lasa ca-l gasesc eu. De cine vorbesti? De Ilie Sarbu, nu?

IN: Da.

.................................

BS: Ma, asta chiar este nenorocit?

IN: Este nenorocit rau.

BS: Vorbesc cu Geoana, ma.

IN: Vorbeste cu Geoana.

BS: Da. Il sun pe Geoana.

IN: Si spune-i altfel lui Geoana, bai sunt pregatiti astia de pe la judetele Braila, Galati, Vaslui sa vina cu cateva mii de oameni in Bucuresti sa te intrebe unde sunt aia 15 milioane de lei pe hectar pe care i-ai promis in campanie.

.................................

IN: Nu, dar trebuie vorbit cu Geoana. Pica daca nu intra pana luni, s-a dus.

BS: Deci trebuie o Hotarare de Guvern care sa... da auzi. Asta ce trebuie sa faca? Sa dea o Hotarare de Guvern cu ingrasamintele, nu?

IN: E facuta HG. Si el o plimba de o luna si jumatate nenorocitul asta, deci are banii in buget."

Deputatii PSD Viorel Hrebenciu si Robert Negoita, precum si Sebastian Ghita sunt cercetati de DNA pentru spalare de bani, intr-un dosar disjuns din cel cel in care Ioan Niculae a fost trimis in judecata in urma cu o zi, in cazul finantarii campaniei electorale prezidentiale din 2009 a candidatului PSD Mircea Geoana. [Citeste si Geoana la DNA: Atragerea de fonduri nu intra in atributiile lui Stancu si Hrebenciuc]

Vicepresedintele PSD Robert Negoita a declarat ca nu exista niciun dosar al DNA impotriva sa si, chiar daca ar exista, nu are cum sa aiba legatura cu faptele pentru care este cercetat Ioan Niculae. Negoita a spus ca nu exista un dosar al DNA in care sa fie acuzat intr-o cauza disjunsa din dosarul in care este cercetat presedintele Interagro, Ioan Niculae, scrie Romania Libera.