vineri, 13 ianuarie 2012

Interceptari in dosarul finantarilor partidelor politice: Ioan Niculae planuia sa-l preseze pe Mircea Geoana cu proteste a mii de oameni, pentru adoptarea unei hotarari de guvern

Romania trebuie salvata!
de I.C. HotNews.ro

Joi, 12 ianuarie 2012, 19:12 Dosare Anticoruptie

Ioan Niculae planuia sa-l preseze pe Mircea Geoana pentru adoptarea unei hotarari de guvern, punandu-l pe vicepresedintele CJ Braila, Bunea Stancu, sa-i transmita liderului politic ca mii de oameni sunt pregatiti sa vina la Bucuresti sa protesteze pentru subventii, reiese dintr-o interceptare din dosarul intocmit impotriva directorului InterAgro Ioan Niculae, liderului PSD Braila Gheorghe Bunea si a lui Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, acuzati in legatura cu finantarea partidelor politice, potrivit Mediafax.

Procurorii DNA redau, in rechizitoriul prin care Bunea Stancu si Ioan Niculae au fost deferiti justitiei pentru coruptie, prezentat de agentia de presa citata, o interceptare din martie 2009 din care reiese ca patronul grupului InterAgro l-a pus pe vicepresedintele CJ Braila sa-i spuna lui Mircea Geoana ca mii de oameni sunt pregatiti sa vina sa protesteze la Bucuresti. Scopul amenintarii era obtinerea adoptarii de catre ministrul agriculturii de la acea vreme, Ilie Sarbu, a unei hotarari de guvern, pe care oficialul nu o adoptase inca.

Stenograma interceptarii:

"Ioan Niculae (I.N.): Mai, ai reusit sa vorbesti cu (expresie triviala)? Baga azi?
Bunea Stancu (B.S.): Nu. Nu raspunde. Am incercat. Lasa ca-l gasesc eu. De cine vorbesti? De Ilie Sarbu, nu?
I.N.: Da.
(...)
B.S.: Ma, asta chiar este nenorocit?
I.N.: Este nenorocit rau.
B.S.: Vorbesc cu Geoana, ma.
I.N.: Vorbeste cu Geoana.
B.S.: Da. Il sun pe Geoana.
I.N.: Si spune-i altfel lui Geoana, bai sunt pregatiti astia de pe la judetele Braila, Galati, Vaslui sa vina cu cateva mii de oameni in Bucuresti sa te intrebe unde sunt aia 15 milioane de lei pe hectar pe care i-ai promis in campanie.
(...)
I.N.: Nu, dar trebuie vorbit cu Geoana. Pica daca nu intra pana luni, s-a dus.
B.S.: Deci trebuie o Hotarare de Guvern care sa... da auzi. Asta ce trebuie sa faca? Sa dea o Hotarare de Guvern cu ingrasamintele, nu?
I.N.: E facuta HG. Si el o plimba de o luna si jumatate nenorocitul asta, deci are banii in buget."

Reamintim ca DNA i-a trimis miercuri, 11 ianuarie, in judecata pe liderul PSD Braila, Gheorghe Bunea, Ioan Niculae si directorul Viorel Barac, de la InterAgro, precum si pe Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, acestia fiind acuzati in legatura cu finantarea partidelor politice.

In rechizitoriul intocmit, procurorii sustin ca "in cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu si-a folosit influenta si autoritatea rezultate din functia de presedinte al organizatiei judetene Braila a Partidului Social Democrat (PSD), pentru a obtine, cu incalcarea dispozitiilor legale ce privesc finantarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la inculpatul Niculae Ioan, patron al SC INTERAGRO SA, bani ce urmau sa fie folositi in campania electorala prezidentiala, desfasurata la sfarsitul anului 2009, pentru sustinerea candidatului PSD."

Deputatii PSD Viorel Hrebenciuc si Robert Negoita, precum si Sebastian Ghita sunt cercetati de DNA pentru spalare de bani, intr-un dosar disjuns din cel in care Ioan Niculae a fost trimis in judecata pentru finantarea ilegala a campaniei electorale a lui Mircea Geoana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu