marți, 15 martie 2011

Deşi poate, statul nu stopează creşterea preţului la benzină

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro

În scandalul creşterii preţurilor la benzină pare a fi fost uitat un aspect important. Statul român - prin Ministerul Economiei, deţinător a 20% din acţiunile Petrom - are atribuţii şi poate influenţa politica de preţuri a celei mai mari companii petroliere din România. Se naşte în mod logic, întrebarea: "De ce nu acţionează statul român pentru stoparea creşterii preţului la carburanţii auto?".

Ministerul Economiei, deţinătorul a 20% din acţiunile Petrom, are doi reprezentanţi în Consiliul de Administraţie al companiei, numiţi din vremea mandatului lui Adriean Videanu. Aceşti doi membri ai CA al Petrom au, conform legislaţiei în vigoare, posibilitatea să exercite controlul asupra modului în care structura de management conduce firma şi ia deciziile. Mai mult chiar, statul român are dreptul de a opri orice hotărâre a managerilor de la Petrom, fiind deţinătorul "votului de aur".

Marian Ţurlea şi Gheorghe Ionescu sunt cei doi reprezentanţi ai Ministerului Economiei, deci ai statului român în CA al Petrom. Este de notorietate faptul că Ionescu şi Ţurlea sunt persoane extrem de apropiate de Adriean Videanu. Marian Ţurlea a fost şeful de cabinet al lui Videanu, în perioada în care acesta a condus Ministerul Economiei, iar Gheorghe "Bebe" Ionescu este bun prieten şi partener de afaceri al lui Videanu. Bebe Ionescu (alături de Videanu, membru al "găştii de la St. Tropez") este tatăl lui Bogdan Ionescu, poreclit în cercurile mondene Syda, iubitul Elenei Băsescu.

E oarecum straniu că, în toată această perioadă, când se discută non-stop despre creşterea aberantă a preţului la carburanţii auto, nimeni nu îi ia la întrebări pe cei doi reprezentanţi ai statului în CA al Petrom.

Accesari: 1622

Publicat Joi, 10 martie 2011 Cristina Horvat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu