sâmbătă, 5 martie 2011

Un milion de euro pentru patinoare, în timpul mandatului Sorinei Plăcintă

Romania trebuie salvata!
Realitatea.ro
05 Mar 2011, 21:39 |

Investiţiile în patinoare s-au făcut discreţionar, în timpul mandatului Sorinei Plăcintă la conducerea Ministerului Tineretului. Concluzia aparţine Curţii de Conturi care a analizat modul în care a fost cheltuit un milion de euro din bani publici.

Potrivit inspectorilor financiari, aproape un milion de euro s-au cheltuit pentru a construi patinoare artificiale în şapte oraşe. Interesant este că şase dintre contracte au fost câştigate de firma MBS Grup, aparţinând lui Gabriel Silaghi, colegul de partid al Sorinei Plăcintă. Un lucru sesizat şi de raportul Curţii de Conturi:

“Repartizarea investiţiilor în teritoriu s-a făcut discreţionar, fără o fundamentare riguroasă. Listele pentru investiţii s-au schimbat de 15-16 ori pe an.''

Acelaşi raport al Curţii de Conturi dezvăluie şi faptul că sumele de bani ce urmau a fi cheltuite de ministerul condus pe atunci de Sorina Plăcintă au fost stabilite după ureche:

"Valoarea investiţiei (500.000-600.000 lei/patinoar, respectiv 140.000 euro) nu a fost stabilită în baza unui studiu efectiv de piaţă sau de fezabilitate, ci a reprezentat o valoare arbitrară ce nu a putut fi justificată de nici una dintre persoanele cu răspundere din MTS şi din unităţile care au efectuat achiziţia".

În plus, mai spune raportul Curţii de Conturi: "Achiziţionarea şi instalarea patinoarelor a fost făcută la preţuri supraevaluate".

În baza acestui raport, Curtea de Conturi poate sesiza Parchetul. Pe de altă parte, Parchetul se poate autosesiza sau poate fi sesizat de o terţă persoană. Despre investiţiile în patinoare a scris şi jurnalistul Cătălin Tolontan. El a atras atenţia că Gabriel Silaghi a mai primit bani frumoşi de la stat şi în proiectele privind Patinoarul olimpic din Braşov, de 10 milioane de euro sau bazinele din Otopeni, de 30 de milioane de euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu