miercuri, 15 iulie 2009

Cele 300 de ştiri plătite de 2 Mai s-au întors împotriva Monicăi Ridzi în ultima ș tire despre ea ca ministru: «Demisionez!»

Romania trebuie salvata!

Ieri, la 16:20, redacţiile ziarelor şi televiziunilor primesc comunicatul MTS: “La ora 17:00, ministrul Monica Iacob-Ridzi va organiza o conferinţă de presă”. “Nu ştim nimic!”, spun cei din minister. “Şi-a închis telefonul”, adaugă colegii de partid.

A demisionat chiar în sala atribuirii contractelor
Sala Gheorghe Hagi e deja plină de redactori, camere de luat vederi şi fotoreporteri. E chiar sala în care s-au atribuit contractele pentru Artisan şi Mark. Ce întorsătură a destinului!

Cu o întîrziere de aproape 30 de minute, ministrul tineretului şi sportului îşi face apariţia. Fusese la Guvern, unde a avut o discuţie cu premierul Emil Boc.

“Familia nu mai suportă”
“Voi face o scurtă declaraţie de presă” au fost primele cuvinte rostite. “Încă de la începutul discuţiilor privind fondurile cheltuite cu evenimentele organizate de 2 Mai, am spus că mă consider nevinovată. M-am prezentat ori de cîte ori s-a dorit în faţa Comisiei parlamentare de Anchetă şi am pus la dispoziţie toate documentele atunci cînd au fost solicitate, inclusiv de DNA”, a început Ridzi.

“Am văzut decizia Parlamentului de luni şi am constata că alianţa PSD-PNL doreşte prelungirea acestui subiect pe agenda publică. Familia mea nu mai suportă. Mama e deja bolnavă. Am avut toată buna-credinţă de a clarifica această situaţie cît mai repede”, a continuat ministrul TS.

Auditul a afectat-o
Demnitarul şi-a asumat apoi responsabilitatea politică pentru faptul că a girat toţi oamenii din minister, adăugînd că nu mai doreşte să afecteze în nici un fel imaginea Guvernului şi a partidului. “Îmi prezint demisia din funcţia de ministru al tineretului şi sportului şi voi continua să mă prezint în faţa organelor abilitate pentru a-mi demonstra nevinovăţia”, a mai spus Ridzi.

S-a ridicat în picioare şi a părăsit sala de conferinţe.

Succesor în 60 de minute
La nici 10 minute după aceea, preşedintele Traian Băsescu a semnat Decretul, luînd act de demisia ministrului Monica Iacob-Ridzi. O oră mai tîrziu, şeful statului o numeşte pe Sorina Luminiţa Plăcintă, senator PD-L, noul şef al MTS. Noul ministru nu are un trecut politic. Apare în 2008, cînd cîştigă un mandat de senator pe lista PD-L în Vrancea. În primul an de parlamentar este înregistrată cu 15 iniţiative legislative în domenii sociale şi 12 luări de cuvînt.

CV-ul Sorinei Luminiţa Plăcintă cuprinde însă experienţă managerială

- 44 de ani;
- absolventă a facultăţii de Tehnologie şi Chinie Textilă Iaşi în 1989;
- inginer la Filatura de lînă pieptănată Focşani (1989-’93);
- acţionar-administrator la SC Sorste (1994-2008);
- director general SC Artifex srl (2005-2008);
- senator PD-L de Vrancea (2008- prezent);
- deţine 3 imobile în Focşani şi un altul la Montreux (Elveţia);
- deţine bijuterii şi tablouri în valoare totală de 80.000 de euro;
- proprietară a 3 autoturisme (Dacia, Renault şi Skoda);
- are două conturi la BRD în care deţine 1.138.313 lei şi, resoectiv, 13.881 euro

Preşedintele României confirmă cumpărarea de ştiri!
Aseară, Traian Băsescu a confirmat dezvăluirile Gazetei Sporturilor privitoare la cumpărarea de ştiri şi reportaje din bani publici. “E o criză morală! E cea mai urîtă motivaţie a remanierii din mandatul meu”, a spus preşedintele în faţa Guvernului la numirea succesorului lui Ridzi. “S-a ajuns să fie cumpărate ştiri pe televizor în înţelegerea dintre politicieni şi televiziuni. Oameni buni, aveţi grijă cu democraţia! Opriţi aceste practici”, a spus Traian Băsescu.


GSP.ro
Catalin Tolontan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu