duminică, 6 decembrie 2009

ce-au mai poftit „sufletelele” apropiate presedintelui?CAPRICIU. Lista „prieteniilor” lui Basescu ar putea coincide cu lista functiilor in stat

Romania trebuie salvata!
ZiarulRing.ro
Vlad Manolache & Bogdan Cotigă 03.12.2009

De la prietenii strânse la „legături bolnăvicioase” este doar un pas când în joc sunt funcţii puternice în stat. Asta pare să fi dorit să exprime Traian Băsescu atunci când a afirmat că l-a pus în fruntea Serviciului de Informaţii Externe pe Claudiu Săftoiu, pentru că aşa „i-a poftit sufleţelul” Adrianei Săftoiu, consilierul de atunci al preşedintelui României.

Oamenii politici şi jurnaliştii au reacţionat imediat la afirmaţiile lui Traian Băsescu. Aceştia au pus problema modului în care au fost puşi în funcţii şi alţi apropiaţi ai preşedintelui. Deocamdată, tema posturilor ocupate prin nepotisme şi amiciţii cu şeful statului rămâne neelucidată.

Despre competenţa lui Boc, Pogea şi Udrea


Primul comentariu la "zisa” lui Băsescu vine din partea fostei consiliere prezidenţiale Zoe Petre: "Dacă face numiri ca să îndeplinească dorinţele apropiaţilor, este foarte grav. Competenţă nu este nici la domnul Boc, când un constituţionalist înaintează cinci ordonanţe de urgenţă care sunt respinse de Curtea Constituţională. Ce să mai spun de domnul ministru Pogea?! E atât de competent ca ministru al finanţelor încât în noiembrie dădea din colţ în colţ că nu-i mai ajungea bugetul. Dacă în asemenea cazuri nu se poate vorbi de competenţă, cum putem vorbi tocmai în cazul Elenei Udrea despre aşa ceva?!”. Afirmaţiile preşedintelui l-au „surprins profund” şi pe Costin Georgescu, fost şef al SRI. Petru Gabriel Vlase, şeful Comisiei parlamentare de control asupra SIE, a ţinut să precizeze că avizul într-o funcţie precum cea de şef al SIE „se dă pe criterii politice, şi nu profesionale”.
O întrebare retorică


Deranjat de declaraţiile din ultimii ani ale Adrianei Săftoiu, Băsescu a ţinut să afime: "După ce ţi-a poftit sufleţelul să-ţi fie soţul şef de serviciu secret, ţi l-a făcut preşedintele şef de serviciu secret”. "Trebuie să ne întrebăm ce le-a dorit sufleţelul doamnelor Ridzi şi Udrea sau domnului Cocoş, şi ce le-a dat preşedintele”, susţine Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice.

"Nu cred că un preşedinte de ţară numeşte şeful unui serviciu la capriciul unei angajate. Declaraţia preşedintelui Băsescu mi se pare îngrijorătoare” Adriana Săftoiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu