duminică, 6 decembrie 2009

lui Tranca l-a scapat si pe BradisteanuASEMANARE. Cei doi medici au fost aparati de avocata Alice Draghici

Romania trebuie salvata!
ZiarulRing.ro

Adrian David 04.12.2009


O nouă decizie controversată a Tribunalului Bucureşti! După ce l-a scăpat de puşcărie pe chirurgul Răzvan Trancă, în luna februarie, judecătoarea Elena Burlan l-a achitat, ieri, şi pe medicul Şerban Brădişteanu, acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu şi luare de mită.



Într-un top al celor mai contestate sentinţe date de judecătorii Tribunalului Bucureşti în cursul acestui an, achitarea medicului Şerban Brădişteanu ar putea fi VOTATă printre primele cinci, la fel ca şi pedeapsa de patru ani de închisoare cu suspendare pentru tentativă de omor primită de Răzvan Trancă. Mai ales că ambele decizii îi aparţin aceluiaşi magistrat, Elena Burlan. Aceasta nu este însă unica asemănare dintre cele două cazuri. Atât Brădişteanu, cât şi Trancă au beneficiat de serviciile aceluiaşi avocat, celebra Alice Drăghici.



Sechestru ridicat
După ce a amânat de mai multe ori pronunţarea unei sentinţe, Elena Burlan l-a achitat, ieri, pe Brădişteanu în dosarul în care era acuzat de abuz în serviciu şi luare de mită în cazul unei licitaţii din 2001, prin care au fost utilate spitalele-penitenciar. Odată cu achitarea, instanţa a mai dispus şi ridicarea sechestrului asigurător pus pe imobilele medicului, un apartament şi două case. Sentinţa nu este definitivă, DNA şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, principalul păgubit în urma licitaţiei din 2001, anunţând că o vor ataca cu recurs.
Magistrat controversat
Elena Burlan a fost implicată, de-a lungul timpului, în mai multe scandaluri, fiind chiar cercetată pentru fals intelectual şi abuz în serviciu, în 2000, după ce a reuşit să devină proprietara a două apartamente în centrul Capitalei. Ancheta s-a întins pe mai mulţi ani, Elena Burlan fiind scoasă până la urmă de sub urmărirea penală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu