luni, 17 mai 2010

Aşa se fură banii dumneavoastră!

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro


Aşa se fură banii dumneavoastră!
Un mezelic de 9 milioane la Teatru Naţional


Luni dimineaţă, în timp ce la CES sindicatele şi patronatele se dădeau de ceasul morţii cum să găsească o soluţie care să nu includă majorarea salariilor, pac s-a dat publicităţii rezultatul unei false licitaţii pentru reabilitarea Teatrului Naţional Bucureşti: ce credeţi, că maghiarii de la UDMR nu se pricep la şmenuri şi la trucaje? Sau că mâinile preşedintelui şi ale Elenei Udrea nu ajung până în foaierul Naţionalului sau în bucătăria Ministerului Culturii?

La reabilitarea Teatrului Naţional, prăfuit şi ponosit şi decăzut la nivel de casă de cultură a sindicatelor, s-au prezentat 10 mari firme de construcţii. De la Alpine la Sedesa, de la Intercantieri la Strabag şi Bogart. Alpine şi Intercantieri au făcut oferte în jur de 40 de milioane de euro. Iar Rotary şi Aedificia Carpaţi, de 49 de milioane de euro. Nu s-a mai putut ţine nici un fel de licitaţie electronică, pentru că nouă dintre cele 10 firme aflate în competiţie au fost eliminate din tot felul de motive închipuite. A rămas doar firma celebrului Petrică Badea, vărul lui Ramses în construcţii, cel care cu Aedificia Carpaţi a făcut una dintre cele mai scumpe oferte: 48.376.198 de euro. Nea Petrică Badea (nume proverbial ca şi Moş Ion Roată), personajul proverbial al prieteniei cu toate puterile, este una şi aceeaşi persoană cu patronul firmei care i-a trecut numele lui Traian Băsescu pe clopotul capelei de la Cotroceni, cel care acum sună a revoltă şi înmormântare. Vă imaginaţi că Alpine şi Intercantieri sunt nişte inamici ai românilor. Au oferit cu 9 milioane de euro mai puţin şi au fost trimişi la plimbare. Numai că nu li s-a spus că ei nu ştiu să cheltuiască banii!

Cum credeţi că se adună cei 49 de milioane de euro ca Petre Badea să fie mulţumit? Câte 25% din salariul fiecăruia. Şi ca Nea Petrică să poată câştiga o sumă frumuşică, au fost depuse eforturi ca preţul cel mai prost pentru bugetul public să rămână singur în competiţie. Mai dă ţara banii de la nişte pensionari, de la nişte mame şi din banii unor bebeluşi ca barajul din mijlocul Capitalei să mărească încasările unei firme clientelare. Pentru o mai bună cunoaştere a isprăvilor lui nea Petrică Badea, lipicios la mai toate puterile, vă oferim şi bibliografie suplimentară. Pe unde a lucrat a umflat preţurile ca dirijabilul! (N. Corneliu)

Citiți și:

Badea de la Aedificia renoveaza Palatul Regal pentru 16 mil. euro (Ziarul Financiar)

Petre Badea, noul constructor al Capitalei: Cum a ajuns Aedificia Carpati sa castige contracte de peste 120 mil. euro cu statul in ultimul an. "Suntem foarte puternici financiar" (Ziarul Financiar)

Publicat acum o ora si 33 minute

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu