luni, 22 iunie 2009

Un km de asfalt pentru Geoană în 24 h

Romania trebuie salvata!

Mare scandal mare în Consiliul Judeţean Vrancea: preşedintele Vrancei, aşa cum s-a autointitulat, mai nou, Marian Oprişan, are o problemă cu justificarea unui kilometru de drum judeţean (în afară de cele pe care nu le-a putut justifica la DNA, care figurau ca balastate, dar nu aveau strop de balast pe ele şi pentru care acum e trimis în judecată).

Pe scurt, la 1 mai, şeful său de partid, Mircea Geoană, l-a anunţat că e posibil să vină în Vrancea. Cum traseul pe care îl aştepta Marean era plin de gropi, „preşedintele Vrancei” a dat ordin unui consilier judeţean PSD care are firmă de construcţii (normal, nu? Că doar n-o avea fabrică de eugenii!) să asfalteze un kilometru şi ceva de Drum Judeţean 204 E Focşani – Petreşti.
Dar a uitat să facă un proiect, un studiu de fezabilitate ceva, sau măcar un contract de sponsorizare, la mişto, cum se face când vrei să ocoleşti Codul Penal cu acte. Omul, Victor Roman, despre care noi v-am mai povestit că se ocupă de asfaltări la minut (în locul falimentatei „SC Drumuri şi Poduri” – societatea CJ Vrancea), a netezit drumul în numai 24 de ore.

Geoană n-a mai venit, dar nici Consiliul Judeţean nu mai recunoaşte că a ordonat asfaltarea unui drum fără nici un document în spate, după cum chiar Oprişan transmite într-un răspuns oficial către presă. Şmenul a mers până-ntr-acolo încât Marean a încercat, la ultima şedinţă de CJ, să aprobe indicatorii tehnico economici ai drumului respectiv abia după ce asfaltase o porţiune fără acte, fapt care a iritat restul consilierilor judeţeni care n-au învăţat încă fraza „Da, să trăiţi! Votez, să moară mama!”. Şi uite că liberalii din CJ Vrancea au anunţat că vor face plângere penală împotriva ordonatorului principal de credite, adică împotriva unicului iniţiator de proiecte, cu sau fără acte în spate – Marian Oprişan. Asfaltare, asfaltare, da’ s-o ştim şi noi, nu? Eee, dar povestea asta are, totuşi, şi o parte frumoasă. Cetăţenii judeţului Vrancea au propus ca, dacă tot s-a hotărât Marean să rişte asfaltări pe lângă lege, să rişte până la capăt, adică să asfalteze toate drumurile judeţene, că fapta e aceeaşi şi, după câte ştim noi, nu poţi primi două condamnări pentru aceeaşi faptă.



P.S. Cea mai mişto fază e că zilele trecute, deputatul Nini Săpunaru (fost abonat la proiectări pe drumuri judeţene prin firma sa, Europroiect) i-a făcut plângere penală lui Oprişan pentru porţiunea de drum asfaltată fără să-l întrebe şi pe el dacă e nevoie de vreo proiectare, ceva.


20 Iun 2009 | Biroul de Investigatii ,Academia Catavencu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu