vineri, 18 septembrie 2009

Nici o zi fără reprezentaţie: Băsescu, avocat pentru Elena Udrea

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro
17 Sep 2009 Cristian Oprea

Preşedintele Băsescu a lăudat-o pe Elena Udrea pentru realizările în privinţa îmbunătăţirii imaginii României şi a criticat Ministerul Afacerilor Externe - din guvernarea PNL - în urma „eşecului” campaniei de imagine de anul trecut din Italia şi Spania.
Şeful statului român a explicat, joi, într-un interviu pentru Radio România Actualităţi, că „ceea ce face Ministerul Turismului privind promovarea României la nivel internaţional este foarte eficient”. Intervenţia de joi la postul naţional de radio este cea de-a treia apariţie publică a sa, în ultimele trei zile, după discursul-bilanţ de două ore de marţi în Parlament şi în urma interviului acordat postului naţional public de televiziune (TVR 1), miercuri seară.
Traian Băsescu a criticat campania de anul trecut a Ministerului Afacerilor Externe pentru reabilitarea imaginii românilor în faţa italienilor şi a spaniolilor, deteriorată grav în urma scandalurilor legate de violurile comise de cetăţeni români.
Traian Băsescu a explicat că guvernul PNL al vremii a cheltuit „zece miloane de euro, cu efect contrar”, adăugând că „erau prea brutale” realităţile din presa naţională a celor două ţări. Preşedintele României a detaliat arătând că în 2007 şi 2008 a fost o campanie „pentru a băga pe gâtul italienilor” punctul de vedere românesc. Traian Băsescu a tras o concluzie în urma campaniei MAE şi a oferit un sfat: „Eficienţa a fost zero; trebuie să fim mai inteligenţi puţin”. Apoi a făcut următoarea remarcă: „Noi nu suntem Mailat, suntem un popor cu o istorie bună, care în afară de Holocaustul împotriva ţiganilor şi al evreilor nu are de ce să-i fie ruşine”.
Şeful statului român a spus că turiştii străini au fost foarte impresionaţi de România şi că nu au fost deranjaţi de starea jalnică a drumurilor, despre care a dat asigurări că „este un clişeu”. Traian Băsescu a ţinut să remarce faptul că vizitatorii străini nu sunt afectaţi de starea proastă a infrastructurii naţionale pentru că „70 la sută din turism se face cu avionul”. Preşedintele României a declarat că a stat de vorbă cu turiştii care vin la un restaurant de lângă reşedinţa sa şi unde se ducea alături de soţie pentru a intra în vorbă cu ei. Bucuros, Traian Băsescu a constatat că „sigur că mă recunoşteau şi făceau poze cu mine”.
În acelaşi interviu, Traian Băsescu a abordat şi alte teme. În acest sens, şeful statului român a precizat că protestul magistraţilor are un substrat electoral: „La anul sunt alegeri pentru CSM. Toţi fac orice ca să intre în CSM şi de aceea încearcă să le arate colegilor ce fac pentru ei”.
Din nou, preşedintele României i-a criticat pe magistraţi: „În momentul de faţă, justiţia încalcă grav un drept al românilor: accesul la Justiţie”, dar a şi dezvăluit faptul că „vor apărea şi evoluţii politice în care partidele vor sări să apere Justiţia”. Băsescu s-a arătat deranjat de faptul că CSM a „intrat într-un joc politic” prin „încercarea de a stabili un interimar” în funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Totodată, Preşedintele a mai spus că „Guvernul a cerut cele 10 zile de concediu fără plată în cazul bugetarilor şi pentru a putea avea un respiro până la primirea celei de-a doua tranşe a împrumutului de la FMI”. Din nou, şeful statului a exprimat aceeaşi poziţie faţă de continuarea mandatului său la Palatul Cotroceni: „Voi lua o decizie privind o eventuală candidatură după ce voi mai umbla prin ţară şi voi avea un puls exact”.
Despre o eventuală grevă generală a avut o opinie scurtă: „Sper să avem inteligenţa să n-o facem (greva, n.r.) pentru că asta nu va rezolva nimic”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu