marți, 30 iunie 2009

O sefa din Primaria Constanta castiga mai mult decat presedintele Basescu

Romania trebuie salvata!

Sefa directiei Patrimoniu din cadrul Primariei Constanta, Ramona Dospinescu, a castigat in 2008 104.694 de lei, mai mult decat presedintele Traian Basescu. Informatia este dezvaluita in declaratia de avere a sotului sau, consilierul judetean Nicolae Dospinescu, anunta, luni, ZIUA de Constanta. Un simplu calcul ne arata ca directoarea Dospinescu a avut anul trecut un venit lunar de 8.724,5 de lei. Asta inseamna mai mult decat seful statului sau decat Radu Mazare, superiorul direct al Ramonei Dospinescu. Potrivit declaratiei de avere semnate zilele trecute de presedintele Traian Basescu, venitul acestuia pe anul fiscal 2008 s-a ridicat la 76.923 de lei. Adica 6.410,25 pe luna. Pe de alta parte, primarul Radu Mazare a declarat un venit de 3.826,5 de lei pe luna. Ceea ce inseamna mult mai putin decat Ramona Dospinescu.


Viceprimarul Decebal Fagadau a declarat ca salariul functionarilor nu poate fi comparat cu cel al primarului sau al viceprimarilor, din simplul motiv ca cei din urma primesc indemnizatie, nu leafa. La indemnizatie nu se adauga si sporuri, asa cum se intampla in cazul angajatilor "de rand".

Pe de alta parte, Ramona Dospinescu a spus ca nu stie cu exactitate care ii este salariul de baza, dar a recunoscut ca venitul notat in declaratia de avere a sotului este cel mentionat in fisa fiscala. "La salariul de baza se adauga procente de la comisia de vanzari. Din cate stiu, acesta a fost 4% anul trecut. Spre exemplu, pana anul trecut, am avut 50% pentru comisia pe Legea 10 si 20% pentru Legea 18. Eu am fost in mai toate comisiile si din acea cauza am avut venitul asa mare", a declarat Dospinescu.
 
sursa Ziua

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu