miercuri, 7 iulie 2010

Parlamentarii au cheltuit 91.000 de euro în deplasări externe, în aprilie

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro



Zeci de senatori şi deputaţi au petrecut, recent, adevărate sejururi all inclusive, pe bani publici. Numai în aprilie aleşii au cheltuit peste 90.000 de euro cu ocazia diferitelor deplasări externe în Vietnam, Thailanda, Statele Unite, Spania sau Franţa. Pentru curioşi, toate datele sunt publice şi se află pe site-urile Senatului şi Camerei Deputaţilor.

De departe, cea mai costisitoare deplasare a fost cea din Thailanda. La Bangkok, şapte parlamentari au stat 10 zile şi au cheltuit 98.000 de lei. Suma totală este însă mai mare, pentru că din delegaţie au mai făcut parte şi consilieri şi secretare. Numeroasa delegaţie a stat într-un hotel luxos de 5 stele, cu diurnă şi toate cheltuielile decontate, plus bani pentru "cadouri simbolice".

Mulţi bani s-au cheltuit şi pentru Vietnam. La Hanoi, doi senatori au stat 7 zile. Este vorba de Ioan Chelaru şi Georgică Severin, care au cheltuit 25, respectiv, 24.000 de lei.

O altă destinaţie a fost Franţa. La Paris, aleşii au lăsat în aprilie peste 64.000 de lei. Este vorba de şase senatori care au petrecut în total 25 de zile cu 40.000 de lei, plus patru deputaţi care, în 12 zile, au cheltuit 24.000 de lei.

Şi Spania le-a lăsat aleşilor amintiri frumoase. Şase deputaţi au petrecut 5 zile cu 32.000 de lei, cazaţi într-un hotel de lux din Madrid.



Publicat acum 9 ore si 52 minute

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu