joi, 20 noiembrie 2008

Sunt curios pentru cine sunt banii?

Executivul va aproba, in şedinţa de miercuri, o serie de acte normative pe baza cărora va fi pus in aplicare planul anti-criză, anunţat de premierul Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Realitatea TV. Premierul Călin Popescu Tăriceanu a avut miercuri o intrevedere cu preşedintele Traian Băsescu la Cotroceni pentru a discuta pe marginea suspendării taxei auto. La incheierea intalnirii nici unul dintre cei doi oameni politici nu a dat declaraţii, preşedintele pregătindu-se să plece către Galaţi, unde va vizita combinatul Arcellor.
In primul rand, Executivul ar putea decide eliminarea temporară a taxei de poluare auto pentru maşinile noi pentru a incuraja industria auto romanească.
Planul Executivului mai prevede o serie de facilităţi fiscale, precum reducerea contribuţiilor sociale, stimulente pentru achitarea impozitelor la timp sau bonusuri pentru patronii care angajează şomeri.
In plus, vor fi alocate sume importante pentru ajutarea firmelor mici şi mijlocii şi a marilor investitori. Planul urmează să intre in vigoare de la 1 ianuarie 2009.
Planul are o valoare totală de 10 miliarde de euro şi se intinde pe o perioadă de patru ani. Guvernul dă asigurări că nu vor creşte alte taxe şi impozite pentru a face rost de banii necesari aplicării acestor măsuri.

Ziua

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu