marți, 30 decembrie 2008

Saracii oameni bogati!!!

Fara locuinte, averi sau conturi in banci, parlamentarii uninominalului iti dau sentimentul ca oricine poate trece printr-o campanie de cateva zeci de mii de euro, chiar daca esti sarman. Deputati sau senatori apartinand PSD, PDL, PNL sau UDMR declara pe proprie raspundere ca sunt saraci lipiti pamantului si ca nu au pe numele lor case sau terenuri.
Viceprimarul Brasovului, Andronache Gabriel, a avut in 2007 un venit de peste 60.000 de lei, dar cu toate acestea detine in proprietate doar un apartament de 56 de metri patrati. Nici social-democratul Viorel Hrebenciuc nu apare ca un om foarte bogat, el detinand un apartament de 200 de metri patrati in Capitala si o colectie de ceasuri de aproximativ 20.000 de euro. Cu toate acestea, conform declaratiei sale de avere venitul sau lunar nu depaseste 1000 de euro lunar. Nici masinile marca Mercedes si BMW cu care poate fi vazut ca se plimba prin Bucuresti nu sunt trecute in declaratia de avere. In aceeasi categorie a masinilor care nu apar in declaratii se numara si masina marca Chrysler 300 cu care se deplaseaza fostul premier, Adrian Nastase. Dupa modelul sarac si cinstit s-au orientat si tinerii lor colegi.
Deputatii PDL Catalin Ovidiu Buhaianu, Petru Movila, Marius Neculai, Daniel Vasile Oajdea, Cristian Petrescu, Cosmin Mihai Popescu, Alin Augustin Florin Popoviciu, Florin Postolachi, Mihaela Ioana Sandru, Alin Silviu Trasculescu si Gelu Visan pot profita de criza economica si sa-si cumpere o locuinta la un pret mic. Pesedistul Nicolae Banicoiu sustine ca singura sa locuinta este una primita ca donatie de la bunica din Valcea, sindicalistul Matei Radu Bratianu si-a vandut locuinta pentru aproximativ 200.000 de euro, Ileana Cristina Dumitrache nu detine nimic, tanarul parlamentar Florentin Gust Balosin nu are casa, iar Mugurel Surupaceanu nu si-a permis din salariul de director sa achizitioneze vreo locuinta. Nici Oana Niculescu-Mizil nu are pe numele ei vreo casa, dar precizeaza ca are bijuterii de 850.000 de euro. Petru Farago, fost referent la Camera Deputatilor, a reusit sa castige un loc de parlamentar din veniturile sale anuale de aproximativ 20.000 de lei. Kelemen Hunor nu are pe numele sau vreo casa, dar spune ca are mai multe firme la care este actionar.

Stau cu mama si tata
Senatorul PSD Catalin Voicu (foto), aspirant la fotoliul de ministru de Interne, este caz unic: locuieste cu parintii in imobilul proprietate a acestora fiindca nu are casa. Pesedistul are doua masini - un Peugeot 106 si un BMW X3, si cinci hectare de teren la Calugareni, Giurgiu. In rest, Voicu nu are niciun capat de ata. Attila Zoltan Cseke, senator UDMR, fost secretar de stat in Cabinetul Tariceanu, poseda 1000 mp teren in Ordea si aproximativ 150.000 lei depusi la banci. Altceva nimic. Fostul ministru de Interne, senatorul liberal Cristian David, are un Land Rover, dar nu are case, terenuri, ci investitii si plasamente financiare. Vasile Mustatea, senator liberal de Giurgiu, este unul dintre cei mai modesti parlamentari: are un apartament de 55 mp si nimic mai mult. Romeo Florin Nicoara, tot senator PNL, are doua mici terenuri in Ilfov de cateva sute de metri patrati, o datorie de 10.000 euro si atat. Un alt liberal, Cristian Topescu, are o singura proprietate: jumatate dintr-un apartament de 120 mp.
Pagina realizata de Cristian ANDREI si Anca HRIBAN: Ziua

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu