luni, 26 ianuarie 2009

Nici macar noi nu-i ingrijim pe ai nostri, Cine sa se ocupe de noi, ungurii, turcii?

Trei zile. De atat a fost nevoie pentru ca sistemul sanitar sa confirme lipsa de incredere a populatiei. La Spitalul Judetean de Urgenta din Slatina, un pacient a fost lasat sa moara de catre medici, fara sa i se acorde vreun ajutor. In Satu Mare, un alt batran a fost calcat de o salvare, iar la Galati, fractura unui nou-nascut a fost tratata cu comprese.
Un barbat in varsta de 63 de ani a murit, joi seara, in Spitalul Judetean de Urgenta din Slatina, dupa ce a fost plimbat timp de patru ore intre mai multe sectii ale spitalului fara sa ii fie acordata asistenta medicala. Insotit de asistenta de la ambulanta, pacientul din Draganesti Olt a ajuns de la sectia de Urgente, la Boli Cronice, la Interne si inapoi la Urgenta. La circa o jumatate de ora dupa ce asistenta l-a lasat in grija medicilor de la spital, barbatul a murit.. "N-au vrut sa-l interneze prima data pentru ca nu era asigurat medical, am facut rost prin fax de asigurare, apoi nu l-au internat pentru ca nu era urgenta medicala", a declarat, la Realitatea Tv, asistenta medicala Mihaela Ionita.

Initial, conducerea spitalului a decis sanctionarea cu 10% din salariu, pentru trei luni, a doctorului Cornel Fulga, de la Unitatea Primire Urgenta, iar alti doi medici au fost sanctionati cu avertismente. Ministerul Sanatatii a desfasurat insa propria ancheta, considerand ca acest caz a fost tratat cu superficialitate.

Potrivit Gardianul, comisia de ancheta condusa de ministrul sanatatii a gasit falsuri in actele medicale si a dispus desfacerea contractelor de munca pentru patru medici si o asistenta de la Spitalul Judetean de Urgenta din Slatina, doua destituri din functie si mai multe sanctiuni administrative.

Potrivit celor declarate de ministru, directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica Olt, Marinela Madan, si managerul Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, Florian Dumitrescu, au fost destituiti din functie, iar in cazul medicului de garda de la UPU, Cornel Fulga, al celui de la sectia de Interne, Doru Parvu, directorului medical Ion Bratoi, sefului sectiei UPU Ecaterina Buzau, si asistentului sef de tura Anisoara Patru s-a dispus desfacerea contractelor de munca.

„Am fost extrem de indignat ca viata unui om valoreaza 10% dintr-un salariu pe o luna. In Romania anului 2009, din UE, cred ca este absolut anormal ca o situatie de acest gen sa se intample intr-un spital de urgenta, intr-o unitate de primiri urgente a unui spital judetean“ a afirmat ministrul sanatatii, Ion Bazac. El a sustinut ca personalul medical a efectuat modificari in documentele medicale care sa reduca gravitatea faptelor, acest lucru petrecandu-se atunci cand s-a aflat ca el se va deplasa personal la Slatina.




REALITATEA.NET - Şapte cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina au fost demise. Colegiul Medicilor crede că ministerul a luat decizii pripite

Eroina de pe ambulanta

Ministrul a felicitat-o personal pe asistenta medicala Mihaela Ionita de la Serviciul de Ambulanta Olt. Ioan Bazac a anuntat ca va propune presedintelui Traian Basescu decorarea ei cu Ordinul "Meritul Sanitar". Mihaela Ionita este nevasta de preot, din comuna Mareuntei. Tulburata, ea si-a amintit cum batranul i-a cerut sa "nu-l duca la spital pentru ca va fi lasat sa moara". "Eu nu stiu daca meritam sa fim premiati, pentru ca nu ne-am facut decat datoria. Nu ar fi drept ca doar numele meu sa apara", a declarat asistenta pentru Ziua.

Seful sectiei Cardiologiei a Spitalului Judetean Slatina, acuzat ca ameninta angajatii cu pistolul si injura subalternii.

Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) Olt a solicitat conducerii Spitalului Judetean de Urgenta din Slatina sa verifice acuzatiile aduse sefului Sectiei de cardiologie, Mircea Andritoiu. Acesta este acuzat de o asistenta ca atunci cand este de garda iese pe holurile sectiei in pijamale si chiar pe jumatate dezbracat, ca vine inarmat la spital si ca s-a batut cu mai multi angajati din spital, potrivit Realitatea.

Pe numele medicului cardiolog Mircea Andritoiu au fost depuse mai multe reclamatii in ultimii ani, atat la fosta conducere a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, cat si la cea a Colegiului Medicilor Olt. Cu toate acestea, medicul nu a fost niciodata sanctionat de conducerea spitalului si nici de Colegiul Medicilor Olt.



Un nou-nascut a stat cu piciorul rupt sapte zile fara sa fie diagnosticat corect

Ancheta este in plina desfasurarea in cazul bebelusului de numai doua saptamani din Galati, care a ajuns cu fractura de femur la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti. Parintii acuza medicii spitalului Sfantul Andrei, din Galati ca au tainuit diagnosticul, spunand ca este doar o reactie adversa la un vaccin.
Potrivit primelor informatii, ancheta a stabilit ca piciorul bebelusului a fost rupt in perioada in care acesta se afla in Spitalul Judetean din Galati, informeaza Realitatea.

"Este scandalos ca nu ne-au spus adevarul despre copil. In plus, specialistii in domeniu ne-au avertizat ca exista riscul ca dupa doi ani copilul sa aiba picioarele inegale, sa nu poata face sport si sa nu aiba o viata normala”, a declarat tatal copilului.

Ministrul secretar de stat in Ministerul Sanatatii, Aurel Nechita, a dispus inceperea anchetei in acest caz. El a mai precizat ca, daca se face dovada vinovatiei, urmarile vor fi grave pentru vinovati. Jan Ciubotaru, medic ginecolog, si neonatologul Iulia Negrea sunt incriminati in acest caz, dar cercetarea se va extinde si asupra dr. Geta Mitrea, sefa Sectiei neonatologie a maternitatii. Medicii se apara spunand ca s-a crezut ca umflarea piciorului copilului este cauzata de o reactie la vitamina K, si nu de fractura. Ei nu pot insa explica de ce nu au facut o banala radiografie care ar fi clarificat totul.




REALITATEA.NET - Părinţii unui bebeluş din Galaţi susţin că medicii le-au ascuns faptul că băieţelul avea o fractură de femur

Calcat de o ambulanta


Un barbat de 64 de ani a fost calcat de o masina a Salvarii in localitatea Socond din Satu Mare, in urma accidentului, barbatul pierzandu-si viata, anunta Realitatea TV.

In momentul accidentului, ambulanta se intorcea la baza spre orasul Satu Mare, dupa ce transportase un pacient la domiciliu. Soferul sustine ca nu l-a vazut pe barbatul care era intins pe jos, deoarece afara era intuneric si ploua, trecand cu ambulanta peste picioarele acestuia, informeaza NewsIn.

Conducerea Serviciului de ambulanta asteapta solutionarea cazului de catre politisti pentru a vedea daca soferul este vinovat.

Legistii urmeaza sa stabileasca daca barbatul intins pe sosea era in viata atunci cand a fost calcat de ambulanta

Sistemul sanitar romanesc ucide anual 60.000 de oameni

Raportul Comisiei prezidentiale pentru analiza si elaborarea politicii din domeniul sanatatii publice, dat publicitatii in luna octombrie a anului trecut, arata, la capitolul mortalitate evitabila (afectiuni care ar putea fi tratate de un sistem functional), ca jumatate dintre decesele la barbati si peste o treime la femei puteau fi evitate.

"Disfunctionalitatile sistemului duc la decesul a peste 60.000 de oameni, adica anual dispare populatia echivalenta a unui oras ca Slobozia sau ca Giurgiu", se arata in raportul Comisiei prezidentiale.


Sursa: 9am, astazi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu