marți, 9 iunie 2009

Directorul liceului unde şi-a luat Vanghelie BAC-ul a fost pus inspector general la Ilfov

Acest articol a aparut si in Academia Caţavencu din 10 Iun 2009 | Alexandru Varzaru

De cîteva săptămîni, judeţul Ilfov are un nou inspector şcolar: Vasile Grigore. Mai exact, cel care era director la liceul Mihail Kogălniceanu din Snagov, în curtea căruia Marian Vanghelie, primarul care este, a căutat adăpost în 2001 pentru a-şi putea lua bacalaureatul.

După ce Eugen Pleşca, fostul ofiţer de securitate, luptător USLA şi primar PSD al Sectorului 3, a fost numit la Direcţia Cultură Bucureşti, probabil pe ideea că atunci cînd aude de cultură, cineva trebuie să scoată pistolul, aceasta este a doua numire controversată a oamenilor lui Vanghelie în posturi cheie care ţin de Cultură şi Educaţie.


Liceul păstorit de Vasile Grigore a căpătat în ultimii renumele de loc sigur unde se poate lua examenul de Bac. În 2006, Monica Columbeanu a dat şi a luat Bacalaureatul la acest liceu, deşi legal nu avea voie.
La fel de interesant e că, în 2007, fostul inspector general, Ion Cornaciu, a desfiinţat centrul de examen de Bac de la Snagov din cauză că acesta, sub conducerea lui Vasile Grigore, devenise un focar de promovabilitate suspectă, şi contribuia din plin la procentele absurde de promovare a examenului pe judeţ. De altfel, după măsurile din 2007, promovabilitatea la BAC în Ilfov scăzuse la 17%, cel mai cinstit procent din ţară.


În echipa de şoc adusă la vîrful Inspectoratului Judeţean Ilfov intră şi Mariana Marcela Liscan, frumoasa şi cam atît inspector general adjunct. Numită odată cu Vasile Grigore, tînăra a şocat corpul profesoral ilfovean prin saltul profesional de la grădiniţa Riţa-Gărgăriţa din Brăneşti la cea de inspector-general adjunct pe Ilfov.


Tînăra inspectoare ne-a declarat însă cu mîndrie: "Am fost pusă prin decizie politică. Era timpul să mai vină şi rîndul nostru, al tinerilor.
Sînt la al doilea mandat de consilier judeţean, am facultatea de jurnalism, o să fac şi un master, am liceul pedagogic, am gradul 1 didactic. Am lucrat şi în presă cu jumătate de normă la Cronica Română. Îndeplinesc toate cerinţele pentru postul meu."


O retrospectivă frumoasă a încercărilor lui Marian Vanghelie de a-şi lua Bac-ul, împreună cu mai multe amănunte despre noua conducere de la Inspectoratul Judeţean Ilfov, puteţi citi în Academia Caţavencu. Miercuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu