marți, 28 iulie 2009

Iată duba de poliţie din aur, care costă 130.000 de euro!

Romania trebuie salvata!

Catavencu.ro
27 Iul 2009 | Biroul de Investigatii

La miliţieni criza n-a lovit încă atît de rău. De curînd, vedeta achiziţiilor Ministerului a devenit Merţanul care costă de cinci ori mai mult decît în fabrică. Printr-o licitaţie care a avut loc anul trecut, MAI a încheiat cu Ager Leasing un contract pentru furnizarea a aproximativ 3.000 de autoturisme pentru Poliţie. Raportul Corpului de Control al Ministerului de Interne, citat de Evenimentul Zilei, arată că “atribuirea contractelor (pentru cele 2.923 de autovehicule – n.r.) s-a făcut cu încălcarea dispoziţiilor legale privind achiziţiile publice şi în folosul exclusiv al SC Ager Leasing IFN SA
În afară de super Loganul de 70.000 de euro pe care îl cunoaşteţi deja, din contractul cu Ager Leasing mai fac parte şi autospecialele Vito la 130.000 de euro bucata.
În urmă cu două săptămîni, la Ţiriac Auto, în Otopeni, au fost aduse aproximativ 130 de Mercedes Vito, pregătite pentru Inspectoratul General al Poliţiei Române. Potrivit reprezentanţei Mercedes Benz România, un Vito, în varianta de bază, costă numai 25.000 de euro. Asta înseamnă 3,25 de milioane de euro pentru 130 de maşini, faţă de cele 16,9 pe care le va plăti MAI.
Reprezentanţii ministerului ne-au declarat că, în prezent, IGPR renegociază cu Ager Leasing o scădere de preţ. Însă, pe 25 iunie anul acesta, Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice a anunţat că va cere în instanţă anularea contractului cu Ager Leasing. Pentru a putea face asta, IGPR trebuia să trimită o adresă la ANRMAP în care să precizeze ce are de gînd cu maşinile astea la preţ de Rolls. Ceea ce IGPR n-a făcut nici pînă în ziua de azi. Sîntem convinşi că procurorii DNA sînt încîntaţi de măsurile de renegociere ale noilor şefi ai IGPR, mai ales că ei anchetează în prezent toată afacerea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu