marți, 18 august 2009

Pentru că nu mai e subprefect, un pedelist îşi cere înapoi donaţia făcută partidului

Romania trebuie salvata!

Catavencu.ro
Acest articol a aparut si in Academia Caţavencu din 19 Aug 2009 | Alina Moscalu


Cum se cheamă o donaţie făcută unui partid urmată de acordarea unei funcţii politice donatorului? Şpagă, desigur. Cum se cheamă neacordarea unei funcţii politice unui donator? Politică, bineînţeles. Această ultimă parte nu a priceput-o, însă, singurul deţinător de hotel din Urziceni, oraşul acela pentru care, în loc de Liga Campionilor, era mult mai sănătoasă o mămăliga şomerilor (că de pîine nici nu mai vorbim, pe criza asta). Dar să detaliem: singurul proprietar de hotel din Urziceni este Gheorghe Babagianu.

Şi, cum sînt şanse mici să fi auzit pînă acum de Babagianu, vă spunem noi cîteva cuvinte despre el: este şeful organizaţiei PD-L (Partidul Democrat-Liberal) din Urziceni, judeţul Ialomiţa; a candidat pentru funcţia de primar al orăşelului unde e localizată Unirea Urziceni şi a cîştigat doar experienţă; la cîteva luni după alegerile din toamna lui 2008, a fost propus şi învestit în fotoliul de subprefect al judeţului Ialomiţa.
Asta cu subprefectura se întîmpla în martie 2009 (ocazie cu care politicianul a şi donat 10.000 RON la partid). Nici nu a apucat să se obişnuiască bine cu cutele fotoliului de la Prefectură şi, pac, a fost dat jos!


Astfel, în iulie, lui Babagianu i s-a găsit un înlocuitor, aşa că propitarul de ’otel a fost trimis în şomaj tehnic. Vorba vine şomaj, a fost trimis să se ocupe de cei doi clienţi ai stabilimentului lui de cazare. La sfîrşitul lunii iulie (deci după ce nu a mai fost subprefect), Babagianu a trimis un fax organizaţiei PD-L Ialomiţa, prin care îşi cerea banii cu care cotizase la momentul învestirii în funcţia de subprefect. Adică alea 10.000 RON. A avut bunul-simţ, totuşi, să nu ceară şi dobîndă. Faxul a fost trimis chiar de la recepţia hotelului pe care îl deţine. Cînd l-am întrebat pe Babagianu de ce a cerut banii înapoi, ne-a răspuns, elegant (şi neconsolat): „Sînt nişte probleme interne. Momentan, nu am nimic de comentat“.

Tot momentan, Babagianu a primit doar o foaie cu cîteva explicaţii în locul banilor donaţi. Pe scurt, i s-a spus donatorului că nu i-a pus nimeni pistolul la tîmplă ca să scoată banii din buzunar şi să îi doneze. Başca, că o donaţie nu înseamnă un împrumut. Ceea ce e la fel cu a spune că o donaţie nu înseamnă neapărat o funcţie publică garantată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu