joi, 17 septembrie 2009

Fiul minor al lui Geoană, şofer de Dorobanţi

Romania trebuie salvata!
Catavencu.ro
16 Sep 2009 | Biroul de Paparazzi

Grupul maşinilor familiei Geoană salută un nou membru: după Lexus, Audi A6 şi Mercedes clasa S (de la Senat), în familia lui Mircică a apărut acum un Fiat 500 retro în stare foarte bună. Îl puteţi recunoaşte foarte uşor dacă vă plimbaţi prin zona Dorobanţi şi vă împiedicaţi de o chestie mititică, roşie şi condusă de un puştan cu şapcă. Puştanul de care vorbim este Alexandru Geoană, care se plimba ieri după-amiază cu Fiat-ul 500 prin Dorobanţi, însoţit de un prieten. Geoană Jr. are 16 ani şi este elev la ” Jean Monnet”, liceul copiilor de politicieni sau bogătani din Capitală.
Am întrebat-o pe mama sa, Mihaela Geoană, dacă Alexandru se plimbă legal prin Dorobanţi cu jucăria. Iata ce a declarat consoarta preşedintelui Senatului pentru Academia Caţavencu: “Sigur că da, are carnet de conducere. Este un permis care se obţine la 16 ani, pentru vehicule sub 500 de cmc, de motocicletă sau tot ce se poate conduce la 16 ani. E un articol de lege care reglementează. (...) A dat examen, a făcut şcoala de şoferi, a dat examen pe un Logan...”. Deci mămica zice că are voie. Însă, potrivit purtătorului de cuvînt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, un autoturism Fiat 500 poate fi condus doar cu permis categoria B, care se obţine de la 18 ani împliniţi. Dom'le, dar, poate o fi maşina modificată, ar putea spune unii. Ei, bine, nu, nu e şi asta ştim chiar de la mama şoferului minune, pe care am întrebat-o dacă a fost schimbat ceva la Fiat: “Nu. Maşina este din '70 – '73. Este o maşină de epocă, cum se numeşte”, a completat Mihaela Geoană.


Cînd i-am relatat declaraţia purtătorului de cuvînt al Poliţiei, dumneaei ne-a spus că acesta se înşală, probabil, crezînd că este vorba de modelul de Fiat 500 nou. Ne pare rău s-o dezamăgim pe doamna Geoană, dar poliţistul nu avea cum să se înşele, căci i-am spus că ne referim la Fiat-ul vechi. În plus, pentru a face şcoala pe un Logan, trebuie să ai 18 ani împliniţi. Cel puţin aşa ne-a zis nouă prima şcoala de şoferi la care am sunat. Cei de la a doua şcoală ne-au spus că “la noi în ţară nu se fac cursuri pentru B1 (categoria de şoferi de 16-18 ani – n.r.)”, întrucît lipsesc nişte reglementări în domeniu.


Vă reamintim că Alexandru Geoană se încadrează la categoria B1 pentru că are numai 16 ani. Deci, cum ar fi putut să dea examen pe Logan, dacă nici măcar nu are voie prin lege să facă şcoala de şoferi cu unul? Şi cum ar fi putut să facă nişte cursuri de şofat, dacă ele nu se organizează? Da', cine ştie, poate “a dat examen pe un Logan” înseamnă că a stat pe bancheta din spate în timp ce îi arăta poliţistul cum se conduce.


Fiţe auto pe Beller

Revenim la plimbările automobilistice ale lui Alexandru Geoană şi vă spunem pe unde se plimbă cu maşinuţa, ca să ştiţi să vă feriţi. Traseul pe care l-a urmat ieri a fost: str. Radu Beller (da, e aia cu cafenelele de fiţe) - Calea Dorobanţi - blvd. Iancu de Hunedoara, destinaţia fiind str. Finlanda, acolo unde trebuia să ajungă pasagerul său de pe locul mortului.

În timp ce-şi aştepta prietenul, Alexandru şi-a tras o şapcă de culoare roşie, în ton cu maşina şi cu preferinţele politice ale tatălui, evident. Observaţi în poze şi gadget-urile cu care este dotată maşina şi starea excelentă în care se află autoturismul. Aproape că putem să-l bănuim pe ăsta mic a lu' Geoană de bun gust. Mă rog, şi de fiţe, dar astea sînt de aşteptat de la puştan de vîrsta lui. După ce au plecat de pe str. Finlanda, cei doi s-au îndreptat spre “Jean Monnet”. Deci aţi reţinut, da? Dacă vi se fîţîie în oglinzi o chestie mică şi roşie, daţi-vă la o parte. S-ar putea să scapaţi la fix de un incident auto cu fiul preşedintelui Senatului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu