vineri, 9 octombrie 2009

Fiat-ul băiatului minor al lui Geoană, cadou de la bunica pensionară

Romania trebuie salvata!
Academia Catavencu
Acest articol a aparut si in Academia Caţavencu din 07 Oct 2009

Biroul de Investigatii
 
Acum două săptămîni, băiatul lui Mircea Geoană a fost fotografiat de reporterii Academiei Caţavencu în timp ce se plimba cu un Fiat 500 în zona cafenelelor de fiţe din Dorobanţi. Ce vă miraţi aşa? Alexandru Geoană, fiul preşedintelui Senatului, are 16 ani şi permis de conducere. Şi maşină, normal, că doar nu e vreun sărăntoc. Vă întrebaţi, poate, cine i-a cumpărat maşina din poză. Păi, ia să vedem. Credeţi că e de la tatăl Mircică? Ei bine, nu. Vă înşelaţi. Poate e de la mama, Mihaela Geoană, ar spune unii. Nţţ, nici măcar. Mamei îi plac maşinile mari, motiv pentru care conduce un SUV Lexus.
Nu s-ar încurca ea cu un Fieţel. Şi-atunci? Să fie moştenit de la un unchi bogat din Nigeria care dă mail-uri pe Internet? Sau să-l fi găsit pe jos, aşa cum găsesc alţii copii bani mărunţi? Căutăm răspunsuri prea complicate. Nimic mai simplu şi mai normal: Fiat-ul e cadou de la bunica, dom’le. Autoturismul pe care îl conduce Alexandru Geoană este înmatriculat pe numele mamei lui Mircea Geoană, Elena Iuliana, în vîrstă de 75 de ani, o stimată pensionară, fost inginer RATB. Deci, reţineţi: nu investitor imobiliar, nu cîştigător la Loto, nu afaceristă, ci pensionară RATB. Preţul unui Fiat 500, care arată aşa de bine precum cel pe care-l conduce Alexandru, se învîrte în jurul sumei de 10.000 de euro. Ceea ce înseamnă că bunicuţa Geoană a rămas fără economiile de-o viaţă atunci cînd i-a cumpărat nepotului o maşinuţă pentru sufleţelul lui. Da’ na, ce nu faci pentru poftele copilului? Mai ales cînd ştii din interior cît de nasol e să mergi cu RATB-ul.



Triciclul, maşina favorită a ciclului PSD la putere

Apropo de poftele puştiului, schimbările politice recente l-au cam lăsat pe Geoană Jr. fără protecţia Ministerului de Interne. Acum două săptămîni, cînd Academia Caţavencu a publicat primele fotografii cu Alexandru Geoană la volan, ministerul lui Dan Nica a emis un comunicat oficial în care preciza că minorul Geoană conduce legal, întrucît are un permis categoria B1, care poate fi obţinut de la vîrsta de 16 ani. Cu alte cuvinte, Nica s-a făcut preş în faţa odraslei şefului PSD şi a dat o limbă umedă într-un poponeţ proaspăt. Pe de altă parte însă, mămica Mihaela nu prea a fost de-acord cu unele amănunte din comunicatul Poliţiei. De exemplu, domnia sa a declarat pentru Academia Caţavencu că Alexandru a susţinut examenul de permis pe un Logan, chestie ilegală, întrucît Logan-ul poate fi condus numai de la 18 ani încolo. Poliţia, însă, a susţinut că Geoană Jr. a dat examenul pe un triciclu Piaggio. Parcă e destul de greu, totuşi, să crezi că Mihaela Geoană, care are carnet de conducere, putea să confunde un vehicul cu trei roţi cu unul cu patru. Da’ mă rog, dacă aveţi timp să credeţi că o bunică pensionară de 75 de ani i-a cumpărat nepotului o maşină de 10.000 de euro, atunci puteţi fi de acord şi cu comunicatul unor poliţişti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu