joi, 15 octombrie 2009

Johannis, dosar de cercetare a averii

Romania trebuie salvata!
Catavencu.ro
14 Oct 2009 | Biroul de Investigatii

Mai ţineţi minte reclama cu românul care, pentru ca folosea o vopsea nemţească, a început să vorbească germană? Da, da, aia cu replica celebră “Da’ ce-am, băi, nene?!”. E, uite aşa şi cu primarul neamţ de Sibiu, Klaus Johannis. Care, de cînd foloseşte o funcţie românească, o rupe binişor în limba lui Vanghelie. Ba mai mult, s-a familiarizat şi cu moravurile locale. Uite, de exemplu, ca orice politician care se respectă, omul şi-a depus declaraţia de avere cu vreo două luni mai tîrziu decît e legal. Adică în august, nu în iunie. E adevărat că acolo sînt înşirate, frumos, vreo şase case (după cum a observat şi Şuţu), dar nu pentru asta vrem să vă reţinem.

Ce ne interesează pe noi sînt efectele declarării averii cu întîrziere.
Păi, primul ar fi că primarul Johannis va primi de la ANI (Agenţia Naţională de Integritate) o amendă de 500 de RON
Dar asta e doar aşa, de aperitiv. Cu adevărat nasol e că, tot conform legii de funcţionare a ANI, Agenţia este obligată să declanşeze cercetarea din oficiu a averii primarului de Sibiu şi a modului de dobîndire a acesteia. Iar tărăşenia asta presupune: verificarea tuturor proprietăţilor (mobiliare şi imobiliare), a conturilor, a incompatibilităţilor (potenţiale), a bunurilor rudelor de gradul I şi multe alte delicatese de care oricine s-ar lipsi bucuros.

A, încă ceva, în atenţia liberalilor, care îl susţin pe Johannis şi care ar putea interpreta acest demers al ANI ca unul abuziv şi politic: Agenţia Naţională de Integritate este înfiinţată în timpul guvernărilor Tăriceanu I şi II şi funcţionează după o legislaţie promovată de aceleaşi două guverne abia numite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu