sâmbătă, 23 ianuarie 2010

30.000 de lei, pentru că nu a primit pensia la timp

Romania trebuie salvata!
Libertatea.ro
23 Ianuarie 2010 Articol semnat de Catalin Boacna

Incredibil! În timp ce unii pensionari abia au bani să trăiască de pe o zi pe alta, un fost procuror din Iaşi a câştigat în instanţă 30.000 de lei, reprezentând un “bonus” la pensia lunară de 17.000 de lei.
Fostul procuror Gheorghe Şuhan, care este în prezent cel mai bine remunerat pensionar din Iaşi, a câştigat în instanţă şi mai mulţi bani de la stat. Potrivit Ziarului de Iaşi, Şuhan, care acum lucrează ca avocat în Baroul Iaşi, s-a retras din activitate în 2005, cu o pensie de aproape 11.000 de lei. Supărat că nu i-au fost calculate mai multe sporuri, ieşeanul a dat în judecată Casa de Pensii. În 2008, magistraţii i-au dat câştig de cauză, astfel că venitul lui Şuhan a crescut la 16.850 de lei. Pensia s-a mărit însă din momentul deciziei, deşi fostul procuror s-a retras din activitate încă din 2005.
Nemulţumit, Şuhan a chemat din nou în instanţă Casa de Pensii şi a cerut o recalculare. Zilele trecute, magistraţii Tribunalului Iaşi i-au dat câştig de cauză, astfel că la pensia de aproape 17.000 de lei, fostul procuror a mai primit o despăgubire de 30.000 de lei.
Casa de Pensii va respecta decizia judecătorilor ieşeni
Contactaţi de reporterii Libertăţii, reprezentanţii Casei Naţionale de Pensii şi Asigurări Sociale (CNPAS) au spus că atâta vreme cât există o sentinţă judecătorească prin care se decide mărirea cuantumului unei pensii speciale, CNPAS trebuie să se conformeze şi să pună în aplicare decizia magistraţilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu