joi, 21 ianuarie 2010

L-am învăţat mente pe Calimente

Romania trebuie salvata!
21 Ian 2010

Alexandru Cristorian
 
 
Prin 2009, rubrica “Ţară, ţară, vrem făptaşi!” l-a avut ca invitat de deputatul liberal Mihăiţă Calimente, din Arad. Care omisese să-şi declare nişte firme şi asocierea cu nişte biznişmenari italieni. Ulterior, Agenţia Naţională de Integritate l-a luat la bani mărunţi pe alesul liberal şi a constatat că "declaraţia de avere aferentă anului fiscal 2008 este incompletă".




Mai exact, Calimente a declarat un cont bancar de 35.000 de lei, deşi acesta era de peste 40.000, în timp ce un alt cont de 25.000 de euro - menţionat în declaraţia de avere - nici măcar nu exista. În plus, Mihăiţă Calimente a declarat că a deschis un cont în valoare de 122.249 RON, bani ce ar fi provenit din recuperarea unui debit de la o persoană fizică, deşi în contul respectiv se aflau sub 2.000 de lei. Mai apoi, Calimente a declarat venituri de 36.000 de lei din activităţi de avocatură, sume ce nu au putut fi dovedite cu acte, şi a declarat venituri de 53.000 de lei din indemnizaţia de parlamentar cînd acestea au fost, în fapt, de peste 63.000 de lei.

Ca urmare a acestor constatări, băieţii de la Agenţia Naţională de Integritate au sesizat Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvîrşirea de către deputatul Calimente a infracţiunii de fals în declaraţii şi evaziune fiscală. Deci, se poate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu